Συνάντηση Βρούτση με αντιπροσωπεία FIFA-UEFA

SMS
15:45 | 22/03/2024

Συνάντηση γνωριμίας με τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση είχε η αντιπροσωπεία των μελών FIFA - UEFA, η οποία βρέθηκε στην Ελλάδα για τη χθεσινή αναμέτρηση της Εθνικής με το Καζακστάν, στο πλαίσιο των πλέι οφ του Euro 2024.

Οι Νόνταρ Αχαλκάτσι, Ρολφ Τάνερ, Λούκα Νίκολα, Μάριος Γεωργίου και Γιαν Χάφνερ, συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο της ΕΠΟ Τάκη Μπαλτάκο, τον αντιπρόεδρο και πρόεδρο της Super League Μηνά Λυσάνδρου και τον εκτελεστικό διευθυντή της Ομοσπονδίας Ιάκωβο Φιλιππούση, συνομίλησαν με τον υπουργό για γενικότερα θέματα.

Αυτά αφορούσαν στην ολοκληρωμένη ψηφιακή καταγραφή του ελληνικού αθλητισμού και κατά συνέπεια του ποδοσφαίρου, που είναι Νο1 άθλημα στη χώρα, μέσω της πλατφόρμας «e-Kouros», στην ασφάλεια των αθλητικών συναντήσεων με τα υπερσύγχρονα συστήματα ηλεκτρονικής εποπτείας και ταυτοποίησης των κατόχων εισιτηρίων στα γήπεδα, στην βελτίωση, αναβάθμιση κι ανάπτυξη του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στην ενημέρωση από την πλευρά του υπουργείου υπογραμμίζεται ότι, «επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά, τόσο από την πλευρά της Πολιτείας όσο και από εκείνη των διεθνών Συνομοσπονδιών, η άριστη συνεννόηση και η διάθεση συνεχούς συνεργασίας».

Από την πλευρά της Ομοσπονδίας έγινε γνωστό πως «επιβεβαιώθηκε, τόσο από την πλευρά της Πολιτείας όσο και από εκείνη των διεθνών Συνομοσπονδιών και της ΕΠΟ η επιθυμία για εποικοδομητική συνεννόηση και η διάθεση συνεχούς συνεργασίας για την επίλυση των όποιων προβλημάτων».

Τα «όποια προβλήματα» αναφέρει η ΕΠΟ είναι συγκεκριμένα και αφορούν το νέο αθλητικό νόμο και συγκεκριμένα τις ποινές που επιβάλλει στις ΠΑΕ η ΔΕΑΒ, η οποία είναι όργανο του υπουργείου, αλλά και το θέμα των προπονητών, που δεν αναγνωρίζει η ΓΓΑ.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.