Συνάντηση UEFA, ECA και φιλάθλων από τις 96 ομάδες των ομίλων σε UCL, UEL, UECL

11:51 | 20/01/2024

Ενενήντα έξι(96)ενώσεις φιλάθλων, των αντίστοιχων ομάδων που αγωνίστηκαν στους ομίλους των τριών διοργανώσεων της UEFA, συγκεντρώθηκαν στα κεντρικά γραφεία της UEFA στην Ελβετία αυτή την εβδομάδα, σε μία διήμερη εκδήλωση, για μία συζήτηση αφιερωμένη στη βελτίωση της εμπειρίας των φιλάθλων στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο συλλόγων.

Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε από κοινού από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου (UEFA), την ευρωπαϊκή ένωση συλλόγων (ECA) και την ευρωπαϊκή ένωση φιλάθλων (FSE).

«Ο χτύπος της καρδιάς του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου βρίσκεται στο ακλόνητο πάθος των φιλάθλων του. Η UEFA έχει δεσμευτεί να συνεχίσει να αναπτύσσει και να υπερασπίζεται τον κεντρικό ρόλο που διαδραματίζουν οι ενώσεις φιλάθλων στην προετοιμασία των αγώνων και στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ συλλόγων και φιλάθλων. Υτή η εκδήλωση δείχνει την κοινή δέσμευση και ενότητα των βασικών ενδιαφερομένων για να διασφαλίσουν ότι οι φίλαθλοι, οι σύλλογοι και η UEFA συνεργάζονται για να βελτιώσουν σημαντικά τις εμπειρίες των αγώνων για όλους τους φιλάθλους κατά τη διάρκεια των αγώνων μας», τόνισε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της UEFA, Τζόρτζιο Μαρκέτι.

«Από τη σεζόν 2012/13, οι ομάδες που αγωνίζονται σε διοργανώσεις ανδρών συλλόγων της UEFA έχουν εντολή να ορίσουν ένα ειδικό υπεύθυνο εκπρόσωπο φιλάθλων, αναγνωρίζοντας τη σημασία της καλλιέργειας εποικοδομητικών σχέσεων μεταξύ συλλόγων, διοικητικών οργάνων και φιλάθλων.

Αυτός λειτουργεί ως γέφυρα μεταξύ των φιλάθλων και του συλλόγου, διευκολύνοντας το διάλογο, την επικοινωνία και την οικοδόμηση εμπιστοσύνης. Αν χρησιμοποιηθούν σωστά, ο αντίκτυπός τους εκτείνεται πέρα από τις σχέσεις, επηρεάζοντας τη λήψη αποφάσεων των συλλόγων και εν τέλει βελτιώνοντας την εμπειρία όλων των εμπλεκομένων στο παιχνίδι», σημειώνει η UEFA.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.