Συνεχίζει στις επιτυχίες ο Α.Σ.ΔΑΥΙΔ

12:10 | 19/08/2021

Μετά από την επιτυχία της Μαρίας Τσοντάκη η οποία θα πάρει μέρος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΤαεΚβοΝτο νέων ανδρών / νέων γυναικών που θα διεξαχθεί στην Εσθονία στις 24-28/08/2021 ως μέλος της εθνικής ομάδας ο Α.Σ.ΔΑΥΙΔ δεν σταματάει να μας εκπλήσσει με το έργο του .

Η ανακοίνωση του συλλόγου:

Το Σάββατο 8/8/21 πραγματοποιήθηκαν οι εξετάσεις εγχρώμων ζωνών καθώς επίσης και επίδειξη από την αγωνιστική ομάδα. Συγκεκριμένα την μισή Κίτρινη διεκδίκησε η Ελένη Κόκκινου, την κίτρινη ζώνη ο Γιώργος Συριανόγλου, την μισή πράσινη διεκδικήσαν η Νάγια Χατζηκωνσταντίνου , ο Μανόλης Ξέκαλος και ο Γιάννης Ξέκαλος , την μισή μπλε η Ειρήνη Γεραρχάκη, ο Σέλντι Λίκα και ο Ορέστης Λίκα, την μισή κόκκινη ο Ελευθέριος Κατικάς την κόκκινη , ο Αντώνης Χατζηκωνσταντίνου και την μισή μαύρη η Ευαγγελία Κατικά.

Τα μέλη της αγωνιστικής ομάδας, ο Νίκος Τσοντάκης , ο Πάρης Συριανόγλου, η Ευα Γιαντζόγλου, η Ιωάννα Γεραρχάκη, (κάτοχοι μισής μαύρης ζώνης ) και ο Άγγελος Ξέκαλος με τον Δημήτρη Κληρή (κάτοχοι μαύρης ζώνης 1 DAN), πραγματοποίησαν παρουσίαση των πούμσε (1-8 ) . Έπειτα έγινε από τον Ξέκαλο Άγγελο η παρουσίαση του 9ου πούμσε , το οποίο προέρχεται από τη λέξη Κόριο, το σημερινό όνομα της Κορέας.

Τα πούμσε είναι από τις σημαντικότερες τεχνικές. Με τον όρο πούμσε, αναφερόμαστε σε ένα σύνολο τεχνικών οι οποίες εφαρμόζονται ενάντια σε φανταστικούς αντιπάλους, χρησιμοποιώντας τις βασικότερες τεχνικές που υπάρχουν στο ΤαεΚβοΝτο με τα πόδια και τα χέρια. Με απλά λόγια θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται σε τυχούσα μάχη στον «δρόμο» και όχι στον αγωνιστικό χώρο.

Στη συνέχεια εκτελέστηκαν τεχνικές αυτοάμυνας από τον Άγγελο Ξέκαλο και τον Δημήτρη Κληρή. Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε με σπάσιμο ξύλων από όλα τα μέλη του συλλόγου με ιδιαίτερα θερμό χειροκρότημα από όλους τους παρευρισκόμενους, τηρώντας όλα τα μετρά κατά του Covid – 19 .

Σκοπός της επίδειξης ήταν η ανάδειξη για άλλη μια φορά του αθλήματος και των αξιών που διδάσκει στα παιδιά των οποίων θα τους είναι χρήσιμες σε όλη τους τη ζωή.

Παρότρυνση έγινε και στους γονείς αλλά και γενικότερα σε άτομα ηλικίας μεγαλύτερη των 25 ετών τα οποία επιθυμούν να αθληθούν και να βελτιώσουν όχι μόνο την σωματική τους υγεία αλλά και την πνευματική και ψυχική υγεία τους.

Ευχαριστούμε τον προπονητή του συλλόγου Α.Σ.ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ , Δρίτσα Μανόλη, ο οποίος ήταν για άλλη μια φορά διπλά μας ως εξεταστής . Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές που συνεχίζουν τις προπονήσεις καθημερινά ξεπερνώντας κάθε φορά τον εαυτό τους καθώς συνεχίζουν να δουλεύουν και να βελτιώνονται καθημερινά !!

Ευχόμαστε στη Μαρία μας καλή επιτυχία στους αγώνες που θα πραγματοποιηθούν σε λίγες ημέρες!

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το Σεπτέμβριο με τμήματα για παιδιά ( από 3 ετών και άνω ), εφήβους αλλά και ενήλικες.

Τέλος, Θα θέλαμε να γίνει μια ιδιαίτερη αναφορά γενικά για το ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ στην Ελλάδα, έτσι ώστε να ενημερωθούν και όσοι δε γνωρίζουν καν την ύπαρξη του αθλήματος αυτού. Το ΤαεΚβοντό προέρχεται από την Κορέα και είναι Ολυμπιακό άθλημα με συμμετοχή για άλλη μια φορά και στους φετινούς αγώνες. Συνοπτικά: Το 1992, η αθλήτρια Μόρφω Δροσίδου υπήρξε η πρώτη Ολυμπιονίκης του ΤαεΚβοντό κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στη Βαρκελώνη. Ο Μιχάλης Μουρούτσος ήταν ο Χρυσός Ολυμπιονίκης του Σύδνευ. Ο Αλέξανδρος Νικολαίδης Δις αργυρός Ολυμπιονίκης (Αθήνα 2004 & Πεκίνο 2008) . Η Αργυρή Ολυμπιονίκης της Αθήνας , Έλλη Μυστακίδου (Αθήνα 2004).

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.