Συνεχίζεται το μοντάρισμα

ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ γνώρισε την ήττα με 1-0 στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό, σ’ ένα φιλικό χρήσιμων συμπερασμάτων.

Στο δυνατότερο «τεστ» της προετοιμασίας του, ο Όμιλος είχε καλά διαστήματα απέναντι στο «τριφύλλι», όμως φάνηκε ότι θέλει ακόμη δουλειά, προκειμένου σε περίπου 20 μέρες να βρίσκεται στον κατάλληλο βαθμό ετοιμότητας ενόψει της έναρξης των επίσημων υποχρεώσεων.

Οι «ασπρόμαυροι» ανέβασαν εντάσεις και επικεντρώνονται πλέον στο ματς του Σαββάτου (29/08) κόντρα στον Ατρόμητο.

Ο Γούαλι υπερασπίστηκε την εστία των φιλοξενούμενων και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Γουές, Βούρος, Σελίμοβιτς και Κοροβέσης.

Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Σουρνάκης και Σακόρ και τον οργανωτικό ρόλο ανέλαβε ο Ναμπί. Στις πλευρές της επίθεσης αγωνίστηκαν οι Σαρδινέρο και Βαζ και στην κορυφή ο Φιγκεϊρέντο.

Όταν βελτιώθηκε, βρέθηκε να χάνει

Ο ΟΦΗ είχε προβλήματα στο ξεκίνημα, καθώς έκανε πολλά εύκολα λάθη και ο αντίπαλος έφτανε συχνά με καλές προϋποθέσεις στην περιοχή των «ασπρόμαυρων», αν και δεν είχε «καθαρές» ευκαιρίες.

Το σύνολο του Σίμου είχε… θέματα στην πίεση των «πρασίνων» και σε πρώτη φάση δυσκολευόταν να κρατήσει μπάλα.

Και δημιουργικά δεν είχε ηρεμία και ουσία και επιχειρούσε με μακρινές μπάλες να γίνει επικίνδυνο. Στο 21’, βέβαια, έβγαλε ωραία συνεργασία, αλλά το σουτ του Βαζ ήταν απελπιστικά αδύναμο.

Ο ηρακλειώτικος σύλλογος, πάντως, θα μπορούσε να σκοράρει στο 29’, αλλά ο Φιγκεϊρέντο δεν εκμεταλλεύτηκε το «δώρο» του Μακέντα, που τον… έβγαλε τετ α τετ και πλάσαρε άουτ.

Μετά το 25’ ο Όμιλος ήταν φανερά βελτιωμένος και «άγγιξε» το γκολ στο 34’, με τον Διούδη να λέει «όχι» στον κεραυνό του Σακόρ.

Και ενώ ο ΟΦΗ είχε ανέβει, στο 41’ βρέθηκε να χάνει, με τον Μακέντα να τελειώνει όμορφα τη φάση, έπειτα από τη σέντρα του Ξαβιέ.

Στις αρχές της επανάληψης, οι «ασπρόμαυροι» είχαν την κατοχή και προσπαθούσαν ν’ απειλήσουν.

Οι φιλοξενούμενοι δεν ένιωθαν κίνδυνο στα μετόπισθεν, ωστόσο, από την άλλη πλευρά, δεν είχαν τους τρόπους για να ανησυχήσουν τον Διούδη. Οι εκατέρωθεν αρκετές αλλαγές «χάλασαν» το ρυθμό της συνάντησης και στο δεύτερο μέρος δεν υπήρξαν πολλές συγκινήσεις.

Παναθηναϊκός και ΟΦΗ προσπάθησαν, αλλά τίποτα δεν άλλαξε και το συγκρότημα του Πογιάτος πήρε τελικά τη νίκη γοήτρου.

Παναθηναϊκός: (Ντάνι Πογιάτος): Διούδης (61’ Ξενόπουλος), Καραγιάννης (46’ Χατζηγιοβάνης), Σένκφελντ (46’ Σαμαράς), Αγιούμπ (61’ Ιωαννίδης), Μακέντα (61’ Εμμανουηλίδης), Κουρμπέλης (61’ Αλεξανδρόπουλος), Αϊτόρ (46’ Βέλεθ), Μαυρομμάτης, Ζαγαρίτης (61’ Λαζαρίδης), Σερπέζης (46’ Μπουζούκης), Ξαβιέ (61’ Τζαβίδας).

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Γουάλι (69’ Σωτηρίου), Ουές (69’ Μίνγγος), Βούρος (69’ Διαμαντής), Σελίμοβιτς, Κοροβέσης (46’ Γιαννούλης), Σουρνάκης (69’ Βαφέας), Σακόρ (46’ Στάικος), Ναμπί (46’ Νοικοκυράκης), Σαδινέρο (46’ Μαρινάκης), Βαζ (69’ Γρίβας), Φιγκεϊρέντο (69’ Γκαργκαλατζίδης).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το live του ματς

Το γκολ που έκρινε το φιλικό στο ΟΑΚΑ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.