Συνελήφθη ο προπονητής που κατηγορείται για τον βιασμό αθλήτριας!

17:05 | 24/01/2021

Εντοπίστηκε και συνελήφθη στη Σάμο ο προπονητής

Συνελήφθη μετά από ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε η εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών ο προπονητής που κατηγορείται ότι βίασε την 21χρόνη σήμερα αθλήτρια της ιστιοπλοΐας όταν ήταν 11 ετών.

Οι κατηγορίες που του αποδίδονται είναι σε βαθμό κακουργήματος για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, αποπλάνηση κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση σε ασέλγεια.

Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Νίκος Στεφανάτος που διενεργεί την σχετική προκαταρκτική έρευνα κάτω από άκρα μυστικότητα έλαβε τα τελευταία 24ωρα καταθέσεις από την αθλήτρια και τους γονείς της.

Ο 38χρονος σήμερα προπονητής συνελήφθη στη Σάμο, όπου διαμένει, μετά το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε η Eισαγγελία της Αθήνας. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαρύτατες κατηγορίες, κακουργηματικού βαθμού, που αφορούν: βιασμό κατ'εξακολούθηση και αποπλάνηση ανηλίκου κατ' εξακολούθηση και κατάχρηση σε ασέλγεια, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Πριν από την έκδοση του εντάλματος τα τελευταία 24ωρα κατέθεσε τόσο η 20χρονη σήμερα αθλήτρια, όσο και οι γονείς της, υπό άκρα μυστικότητα για την προστασία του θύματος. Την καταγγελία για την υπόθεση έκανε αρχικά η Σοφία Μπεκατώρου, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της για τη σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος της από παράγοντα της ομοσπονδίας ιστιοπλοΐας που κατήγγειλε η ίδια. Η Ολυμπιονίκης έδωσε τα στοιχεία της υπόθεσης στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νίκο Στεφανάτο, κατόπιν συνεννόησης που είχε με την 20χρονη, σήμερα, αθλήτρια.

«Πηγαίναμε για γάμο» ισχυρίζεται ο προπονητής

Σε νέες δηλώσεις του, που δημοσιεύθηκαν σήμερα στην ιστοσελίδα «Πρώτο Θέμα», ο προπονητής επέμενε στους ισχυρισμούς του ότι με την αθλήτρια είχε «σχέση» και ότι πήγαιναν για «γάμο». Στις δηλώσεις του υποστήριξε ότι η αθλήτρια «δεν ήταν ούτε 11 ούτε 12» ετών, ισχυρίστηκε ότι υπήρξε συναίνεση της μητέρας και της ανήλικης και ότι «πηγαίναμε για γάμο». Σε ερώτηση για το αν γνωρίζει τη σοβαρότητα του θέματος, καθώς η οικογένεια θα πάει στον εισαγγελέα, απάντησε: «Ξέρω ότι είναι σοβαρό, αλλά είναι όλο ψευδές. Υπήρχε συναίνεση και με τη μητέρα και με τη μικρή και δεν ήταν ούτε 11 ούτε 12». Ο πρώην προπονητής υποστήριξε ότι η αθλήτρια ήταν «πολύ μεγαλύτερη και πηγαίναμε για γάμο» και πρόσθεσε: «Αυτά τα ξέρει καλά η κυρία, αλλά δεν τα είπα τότε, γιατί ο άνδρας της θα τη σκότωνε. Αυτό το παιχνίδι ήταν στημένο και το γνώριζε πάρα πολύ καλά η κυρία. Και η μικρή. Και το ήθελε ήταν 15 χρονών. Και ήταν στην επόμενη ομάδα όταν είχε πάει. Ούτε καν στη δικιά μου. Δεν πήγα με κανένα 11χρονο».

Σε σχετική ερώτηση απάντησε ότι δεν κρύβεται και πρόσθεσε: «Θέλω να πάω και να καταδικαστώ, αλλά να παραδεχτούν ότι όλο έγινε με συναίνεση και δεν ήταν ούτε 11 ούτε 12».

Ο πρώην προπονητής επέμεινε ότι η αθλήτρια ήταν μεγαλύτερη και για τα περί γάμου τα οποία υποστηρίζει. «Ήταν πολύ μεγαλύτερη. Και θα το δείτε. Ήταν πολύ μεγαλύτερη και πηγαίναμε για γάμο και είχε συμφωνήσει η μητέρα της. Ένα χρόνο ολόκληρο με πιλάτευε. Ένα χρόνο ολόκληρο. Και την έκανε την τούμπα τελευταία στιγμή, όταν κατάλαβε ο άνδρας της, τι συνέβαινε -ο οποίος με αποκαλούσε γιο του και εγώ πατέρα. Μπροστά στους γονείς μου ήμασταν οικογένεια. Και της είχα πει ότι "θέλω να πάρω την κόρη σου" και μου έδινε την άδεια να βγαίνουμε και μαζί». Στη ίδιες δηλώσεις ο πρώην προπονητής υποστήριξε ότι η ανήλικη αθλήτρια του ζητούσε να παντρευτούν. «"Πάρε με από το σπίτι" μου έλεγε, "να παντρευτούμε, δεν τους αντέχω άλλο. Πάρε με από το σπίτι"», ισχυρίστηκε. Ο ίδιος δήλωσε ότι ξέρει πως κινδυνεύει να πάει φυλακή και επανέλαβε: «Εγώ δεν πήγα με κοπέλα 11 χρονών ούτε 12. Όλα ξεκίνησαν μετά το 2012 και με επιχειρηματολογία της κυρίας της μεγάλης ότι είχα την ιδανική διαφορά ηλικίας εγώ με αυτή». Σε ερώτηση για το πόσο χρονών ήταν ο ίδιος τότε απάντησε «δεν το θυμάμαι, αλλά είχαμε 16 χρόνια διαφορά» και πρόσθεσε «Την επόμενη χρονιά θα παντρευόμασταν και το ήξεραν και οι δικοί μου. Στα 16 της. Το είχε πάρει απόφαση και το 'θελε. Καιρό». Ακόμη υποστήριξε ότι η οικογένεια απέσυρε την καταγγελία που είχε κάνει αρχικά. «Οι ίδιοι. Ναι. Βρε, κάναμε γιορτές μαζί. Στο σπίτι μου ερχόντουσαν. Οι ίδιοι δεν ήθελαν να το κάνουνε. Οι ίδιοι. Έλεγαν στη μάνα μου στο τηλέφωνο, "έχεις χάσει ήδη ένα παιδί σε τροχαίο και δεν θέλω να σου κάψω το άλλο". Αλλά είχε λερωμένη τη φωλιά της. Απλά έκανε τη μεταστροφή, για να μην την σκοτώσει ο άνδρας της. Γιατί, αν μάθαινε ο άνδρας της ότι πίσω από αυτό υπήρχε αυτή... Και τότε εγώ εξαφανίστηκα και το πήρα όλο πάνω μου. Λένε ότι έφυγα νύχτα από την περιοχή, αλλά εγώ δεν έφυγα νύχτα. Ήθελα να του πω την πάσα αλήθεια του ανθρώπου. Ότι φίλε, εγώ δεν είμαι άτιμος και ότι θέλω να πάρω την κόρη σου», δήλωσε.

Σε ερώτηση για το αν τον προβλημάτιζε το γεγονός ότι επρόκειτο για ανήλικη, απάντησε: «Όταν έχω τη συγκατάθεσή της... Εσείς την παλαιά εποχή δεν έχετε δει γάμο με κοπέλες που παντρεύονται στα 16 τους; Η γιαγιά μου σε αυτή την ηλικία παντρεύτηκε. Και η ίδια η μητέρα της έχει παντρευτεί σε μικρή ηλικία». Δήλωσε ότι γνώρισε την αθλήτρια στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο, όταν ήταν εκείνη 10 ετών και ότι η «σχέση» ξεκίνησε μετά το 2012. Υποστήριξε ότι η μητέρα ήθελε τον γάμο «Γιατί είχα λεφτά. Αυτοί χρωστάγανε. Όταν μου έλεγε εμένα "μια χαρά, έχεις το σπίτι σου και θα είναι μια χαρά η κοπελάρα μου". Και "η φοβάσαι. Το σκέφτηκες; Το ξανασκέφτηκες"; Μου κολλούσε συνέχεια. Η μάνα. Μου κολλούσε συνέχεια να το ξανασκεφτώ να την παντρευτώ». Μάλιστα παραδέχθηκε ότι είχε ολοκληρωμένες σχέσεις με την ανήλικη. «Βεβαίως. Το παραδέχομαι ότι είχαμε σχέσεις. Τελεσίδικο ήταν ότι θα την πάρω. Τελεσίδικο. Και στη μάνα. Όχι από τη μικρή μόνο. Στη μάνα», υποστήριξε.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.