Τα 26 γκολ του Μέσι στη Ρεάλ και τα 25 του Ρονάλντο στην Ατλέτικο

SMS
19:08 | 13/12/2021

Τα στατιστικά πίσω από την κλήρωση της φάσης των 16 του Champions League

Η Παρί Σεν Ζερμέν θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης σε μια σύγκρουση γιγάντων στους «16» του Champions League, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα αναμετρηθεί με την Ατλέτικο Μαδρίτης, μία συνάντηση ανάμεσα στις δύο ομάδες που διαμαρτυρήθηκαν στην UEFA για την πρώτη κλήρωση, την οποία τελικά η ευρωπαϊκή ομοσπονδία κήρυξε άκυρη και επανέλαβε αργότερα, λόγω «τεχνικού λάθους».

Στην προηγούμενη διαδικασία που ακυρώθηκε, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε αρχικά βγει λανθασμένα υποψήφια για να αντιμετωπίσει τη Βιγιαρεάλ, δεν μπήκε στο «δοχείο» των νικητών των ομίλων μετά την κλήρωση της δεύτερης-στον όμιλο- Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ η Λίβερπουλ μπήκε επίσης κατά λάθος στο «δοχείο» για να αντιμετωπίσει πιθανώς την Ατλέτικο Μαδρίτης, παρόλο που έπαιξαν στον ίδιο όμιλο. Τα ζευγάρια συναντήθηκαν στη φάση των ομίλων, οπότε δεν μπορούσαν να κληρωθεί και στους «16».

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε κληρωθεί τότε με την Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ η Ατλέτικο με την Μπάγερν, πριν ακυρωθεί η διαδικασία , με την UEFA να παραδέχεται το λάθος.

Ετσι ακυρώθηκε και η πολυανμενόμενη μάχη μεταξύ του Κριστιάνο Ρονάλντο και του Λιονέλ Μέσι, των δύο κορυφαίων σκόρερ της διοργάνωσης.

Οι δύο τους έχουν κερδίσει 12 από τα 13 τελευταία βραβεία «Χρυσής Μπάλας» για τον παίκτη της χρονιάς, με τον Μέσι να προηγείται με 7-5 μετά τη νίκη το 2021.

Αντίθετα τώρα, η νέα κλήρωση φέρνει τον Μέσι αντιμέτωπο με έναν γνώριμο αντίπαλο, τη Ρεάλ Μαδρίτης, εναντίον της οποίας έχει σκοράρει 26 φορές σε όλες τις διοργανώσεις όταν ήταν στη Μπαρτσελόνα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία είχε επίσης προσπαθήσει να αποκτήσει τον Γάλλο διεθνή επιθετικό, Κιλιάν Μπαπέ από την Παρί ΣΖ στην τελευταία σεζόν, αλλά τελικά απέτυχε αφού η ομάδα της Ligue 1 απέρριψε τις προσφορές της.

Ο Ρονάλντο της Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ, εν τω μεταξύ, θα...απολαύσει την κλήρωση με την Ατλέτικο έχοντας σκοράρει 25 γκολ εναντίον της, με τη Ρεάλ και τη Γιουβέντους.

Η κάτοχος της Τσέλσι θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Γαλλίας Λιλ, όπως ήταν και στην αρχική κλήρωση, ενώ η έξι φορές πρωταθλήτρια Μπάγερν Μονάχου θα αντιμετωπίσει τώρα τη Σάλτσμπουργκ , την πρώτη αυστριακή ομάδα που προκρίθηκε στα νοκ άουτ.

Η περσινή φιναλίστ Μάντσεστερ Σίτι αντιμετωπίζει τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας ενώ η Γιουβέντους, που ήταν στην κορυφή του ομίλου της πάνω από την Τσέλσι, τη Βιγιαρεάλ.

Η Λίβερπουλ θα αναμετρηθεί με την Ίντερ, σε ένα ακόμη ταξίδι στο «San Siro», αφού η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ κέρδισε δύο φορές την Μίλαν στη φάση των ομίλων.

Δείτε αναλυτικά τα ζευγάρια.

Πηγή: ΑΠΕ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.