Τα βρίσκει μπροστά του…

ΟΦΗ

Τα λάθη της περασμένης σεζόν ταλαιπωρούν και φέτος τον ΟΦΗ.

Είναι ξεκάθαρο ότι θα πάρει αρκετό χρόνο μέχρι ν’ αποκτήσει το ρόστερ του Ομίλου την τελική του μορφή ενόψει της καινούργιας αγωνιστικής περιόδου.

Κινήσεις έχουν γίνει από τους επικεφαλής σε όλα τα επίπεδα, αφού και μεταγραφή πραγματοποιήθηκε και αποχωρήσεις υπήρξαν, ενώ σημειώθηκαν και ανανεώσεις.

Οι «ασπρόμαυροι» έχουν το πλάνο τους, ωστόσο φαίνεται ότι για να δοθεί στο έμψυχο δυναμικό η ολοκληρωμένη του εικόνα, χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά.

Δεν είναι ότι παρατηρείται τεράστια καθυστέρηση, όμως επικρατεί η πεποίθηση πως τα ζητήματα του αγωνιστικού σχεδιασμού είναι μπερδεμένα.

Οι ποδοσφαιριστές είναι ήδη αρκετοί και για να έρθουν νέα πρόσωπα, πρέπει πρώτα να φύγουν κάποιοι, ώστε ν’ αδειάσουν θέσεις.

Από τη στιγμή, πάντως, που βρίσκονται σε ισχύ συμβόλαια, δεν είναι και τόσο απλό να προχωρήσει το κομμάτι των αποδεσμεύσεων, το οποίο «καίει» το συγκρότημα του Νίκου Νιόπλια.

Το πιο εφικτό «σενάριο» στην παρούσα φάση μοιάζει η παραχώρηση ορισμένων νεαρών ποδοσφαιριστών σε άλλες ομάδες με τη μορφή δανεισμού.

Είναι σίγουρο πως γίνονται προσπάθειες και για «διαζύγια», αλλά πρόκειται για ένα λεπτό ζήτημα, που θέλει επιμονή και υπομονή, ενώ κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει την επιτυχία των διαπραγματεύσεων.

Είναι, επίσης, βέβαιο ότι με την έναρξη της προετοιμασίας, την 1η Ιουλίου, τα ανοικτά μέτωπα θα είναι ουκ ολίγα και μένει να φανεί πως θα έχει διαμορφωθεί το «τοπίο» δέκα ημέρες αργότερα, όταν η αποστολή θ’ αναχωρήσει για την Ολλανδία.

Ο ΟΦΗ ουσιαστικά πληρώνει τις αστοχίες στις επιλογές ορισμένων ποδοσφαιριστών την προηγούμενη περίοδο. Στο ΒΑΚ ήρθαν παίκτες που όχι μόνο δεν… ακούμπησαν, αλλά έδωσαν χωρίς λόγο και «πλάτος» στο ρόστερ.

Και τώρα ο Όμιλος καλείται να βρει λύσεις και να «ξεφορτωθεί» κάποιους εξ’ αυτών. Η ομάδα του Ηρακλείου πληρώνει «σήμερα» τα λάθη του «χθες», κάτι που πρέπει ν’ αποτελέσει μάθημα για να μην επαναληφθεί και «αύριο» κάτι ανάλογο.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.