Τα διαρκείας, τα ερωτήματα και τα πρώτα χαμόγελα

Απόψεις

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για τα διαρκείας του ΟΦΗ, τις ανησυχίες μερίδας φιλάθλων και τις ενέργειες της ΠΑΕ

Ένα χρόνο μετά τα γήπεδα άνοιξαν, οι ομάδες «τρέχουν» τα διαρκείας της νέας σεζόν και η επικαιρότητα περιλαμβάνει εμβολιασμένους και αντιεμβολιαστές σε μία σουρεαλιστική, είναι αλήθεια, συνθήκη. Πανδημία λέγεται και όπως είναι λογικό μετά από 1.5 χρόνο που παιδευόμαστε με αυτό το διάολο, ε το μυαλό δεν θέλει και πολύ να αρχίσει το... ρετάρισμα.

Αλήθεια, όμως, γιατί υπάρχουν εκείνοι που θεωρούν ότι η εκάστοτε ΠΑΕ, η ΠΑΕ ΟΦΗ στην προκειμένη περίπτωση, φταίει για το γεγονός ότι για να μπεις στο γήπεδο πρέπει να είσαι εμβολιασμένος;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: ο ΟΦΗ όπως κάθε ομάδα ακολουθεί πιστά τις οδηγίες της κυβέρνησης και δη των ειδικών. Αυτοί έβγαλαν το πρωτόκολλο, οι ομάδες πρέπει να το ακολουθήσουν. Το να μπαίνουμε σε μία (ατέρμονη) συζήτηση ότι ο ΟΦΗ και ο κάθε ΟΦΗ κάνει διαχωρισμό εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων είναι λάθος. Ο εμβολιασμός είναι προσωπική ευθύνη του καθενός και σίγουρα είναι χρέος προς την κοινωνία και την ανθρωπότητα γενικότερα γι' αυτό όσοι δεν το κάνουν θα έχουν και τις συνέπειες των πράξεών τους.

Δεν μιλάμε για διαχωρισμό, μιλάμε για μέτρα και δημοκρατία, με σεβασμό πρωτίστως στο συνάνθρωπο. Τούτα τα μέτρα καλείται να ακολουθήσει ο ΟΦΗ, βάσει αυτών κυκλοφόρησε τα εισιτήρια διαρκείας και έτσι θα πορευτεί στη διάρκεια της σεζόν.

Δικαίωμα του καθενός είναι να μην αγοράσει διαρκείας επειδή δεν θέλει να εμβολιαστεί. Από τη μία δεν θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά την αγαπημένη του ομάδα και από την άλλη θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη της απόφασής του σε κοινωνικό επίπεδο. Με γειά του, με χαρά του.

Λογική είναι, επίσης, η αμφιβολία πολλών σχετικά με τα διαρκείας και το ενδεχόμενο να παρθεί κάποια μελλοντική απόφαση που να αφορά μείωση του ποσοστού προσέλευσης φιλάθλων. Ακόμα και αυτό να γίνει, όσοι αγοράσουν διαρκείας του ΟΦΗ δεν πρόκειται να μείνουν εκτός «Γεντί Κουλέ» παρά μόνο στο απευκταίο σενάριο του ολικού κλεισίματος των γηπέδων σε ένα ενδεχόμενο νέο, σφοδρό, κύμα. Κάτι βέβαια που φαντάζει απίθανο μιας και με τον εμβολιασμό και την ανοσία που χτίζεται σιγά-σιγά, θα είναι υπερβολή η απόφαση να μπει λουκέτο στα γήπεδα μεσούσης της σεζόν.

Άρα με την προϋπόθεση ότι τα γήπεδα θα παραμείνουν ανοιχτά ακόμα κι αν μειωθεί το ποσοστό, ένας κάτοχος διαρκείας δεν θα έχει το φόβο ότι μπορεί να δώσει τζάμπα λεφτά, όπως λέμε στην καθομιλουμένη κι αυτό γιατί θα έχει διασφαλίσει την παρουσία του εκεί.

Τον Σεπτέμβριο του '19 ο ΟΦΗ ανακοίνωσε 2.255 εισιτήρια διαρκείας, ένα εντυπωσιακό αν μη τι άλλο νούμερο και ένα από τα καλύτερα των τελευταίων ετών. Στο υποθετικό σενάριο ότι ο Όμιλος θα δώσει τον ίδιο αριθμό και την τρέχουσα σεζόν, είναι ξεκάθαρο ότι ακόμα και να μειωθεί το ποσοστό των φιλάθλων στα γήπεδα, δεν ελλοχεύει κανένας κίνδυνος για κάποιον που έχει αγοράσει διαρκείας να χάσει κάποιον αγώνα.

Ουσιαστικά, το εφετινό δίλημμα των φιλάθλων είναι ένα: εμβόλιο ή όχι. Με τον ΟΦΗ να έχει διασφαλίσει τα πάντα σε ό,τι αφορά τα διαρκείας, πάντα με βάση τα μέτρα της κυβέρνησης, αλλά και το πρόσφατο παράδειγμα του Ολυμπιακού όπου στο ματς με τη Νέφτσι το γήπεδο Καραϊσκάκη ήταν το πρώτο που άνοιξε τις πόρτες του με τα νέα μέτρα χωρίς πρόβλημα, κάποιος που θέλει να προμηθευτεί διαρκείας του ΟΦΗ δεν χρειάζεται να... ταλαιπωρεί πολύ το μυαλό του με ανούσιες σκέψεις και ανησυχίες.

Αν, βέβαια, βάλουμε στο κάδρο τον εμβολιασμό, αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Πάντως, μέχρι στιγμής τα πρώτα δείγματα από την κίνηση των διαρκείας της κρητικής ομάδας είναι θετικά και αυτό δίνει στους επικεφαλής το δικαίωμα να χαμογελούν για το μέλλον. Να χαμογελούν, επίσης, για το γεγονός ότι ο κόσμος δείχνει σεβασμό στις οδηγίες της επιστημονικής κοινότητα και κάνει αυτό που πρέπει για να επιστρέψει στην κανονικότητα. Και το γήπεδο είναι μία κανονικότητα που έχει λείψει σε όλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όλο το πρόγραμμα του ΟΦΗ στο νέο πρωτάθλημα

Σταθερός στη θέση του ο ΟΦΗ

Ενημέρωση του ΟΦΗ για τα διαρκείας


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.