Τα έκανε… μούσκεμα στο Αγρίνιο

19:16 | 22/12/2019

Ο ΟΦΗ σ’ ένα άθλιο αγωνιστικό χώρο έχασε 2-0 από τον Παναιτωλικό.

Δεν κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες ο Όμιλος, που για ακόμη ένα ματς μακριά από το «Γεντί Κουλέ» δεν ήταν αυτός που έπρεπε.

Σίγουρα οι άσχημες καιρικές συνθήκες αποτελούν ελαφρυντικό, αλλά η ουσία είναι ότι έχασε από μία ομάδα η οποία πανηγύρισε σήμερα την πρώτη της νίκη στην Super League 1.

Ο Σωτηρίου υπερασπίστηκε την εστία των Κρητικών και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Μπράουν, Νάστος, Γιαννούλης και Μαρινάκης.

Την τριπλέτα στη μεσαία γραμμή συνέθεσαν οι Κουτρουμπής, Στάικος και Σακόρ και στις πτέρυγες της επίθεσης αγωνίστηκαν οι Φερέιρα και Τσιλιανίδης, ενώ στην κορυφή χρησιμοποιήθηκε ο Μάνος.

Δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο

Η έντονη βροχόπτωση δημιούργησε πολλά προβλήματα, καθώς ο αγωνιστικός χώρος ήταν τραγικός. Εκ των πραγμάτων, έτσι, ήταν αδύνατο η μπάλα να παιχτεί κάτω και να υπάρξει ορθόδοξη ανάπτυξη.

Η δύναμη και το πάθος ήταν τα στοιχεία που κυριαρχούσαν, αφού ο καιρός κατέστρεφε το τακτικό πλάνο αμφότερων.

Ο ηρακλειώτικος σύλλογος, βέβαια, λίγο έλειψε στο 23ο δευτερόλεπτο να αιφνιδιάσει με τον Φερέιρα, ενώ οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 10’ με τον Μπαΐροβιτς.

Στη συνέχεια το «σκηνικό» ήταν μάλλον γνωστό… Ημιτελείς εκατέρωθεν προσπάθειες και απουσία σημαντικών φάσεων. Οι 22 ποδοσφαιριστές είχαν διάθεση, αλλά ήταν εξαιρετικά δύσκολο το έργο τους.

Στο 32’, μάλιστα, ο Τσιλιανίδης βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά δεν κατάφερε να σουτάρει και η ευκαιρία χάθηκε.

«Βούλιαξε» στο δεύτερο

Η εικόνα της συνάντησης δεν γινόταν φυσικά ν’ αλλάξει στην επανάληψη. Ποδόσφαιρο δεν παιζόταν και τόσο οι γηπεδούχοι, όσο και οι φιλοξενούμενοι, είχαν επιδοθεί σε μακρινά γεμίσματα.

Έψαχναν, δηλαδή, το λάθος του αντιπάλου, αν και όσο περνούσε η ώρα η κούραση ήταν μεγαλύτερη και τα λάθη συχνότερα.

Με την είσοδο, βέβαια, του Φιγκεϊρέντο στη συνάντηση ο ΟΦΗ κέρδισε σε πρώτη φάση ορισμένες «μάχες» ψηλά. Από τον Βραζιλιάνο, εξάλλου, ξεκίνησε η σημαντικότερη φάση των «ασπρόμαυρων» στο 65’. Τότε που το ψηλοκρεμαστό σουτ του Τσιλιανίδη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Η συνέχεια, όμως, ανήκε στους νικητές, που έδειξαν περισσότερα ψυχικά αποθέματα. Στο 77’ «ισοφάρισαν» τα δοκάρια με τον Μπαΐροβιτς και στο επόμενο λεπτό ο Ντουάρτε με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ.

Στο 84’ ο Μανούχος, αφού πήγε στο VAR, έδωσε πέναλτι στο μαρκάρισμα του Νάστου στον Μπαΐροβιτς, σε μια αυστηρή απόφαση και ο τελευταίος ήταν εύστοχος για το 2-0. Μέχρι το φινάλε ο ΟΦΗ απείλησε μόνο στο 91’ με την κοντινή κεφαλιά του Νοικοκυράκη.

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κνετ, Γιοβάνοβιτς, Ταχάρ, Σανιά, Ντίας, Μαρσιάλ, Αριγίμπι (74’ Ντουάρτε), Λιάβας, Σιέστεντ, Μπιάι (88’ Μαλής), Μπαΐροβιτς (87’ Ντάλσιο).

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Μπράουν, Γιαννούλης, Μαρινάκης, Σακόρ, Κουτρουμπής, Στάικος, Σακορ (91’ Σουρνάκης), Κουτρουμπής, Στάικος, Φερέιρα (59’ Φιγκεϊρέντο), Τσιλιανίδης, Μάνος (91’ Νοικοκυράκης).

Θυμηθείτε το live του ματς

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.