Τα επόμενα βήματα για την OFILAND

12:01 | 19/12/2018

Ο Μπούσης «στεγάζει» την ιστορία του ΟΦΗ και τα όνειρα του κόσμου του. Ποια είναι τα επόμενα βήματα.

Ενθουσιασμό, όπως είναι λογικό, έχει προκαλέσει στις τάξεις του κόσμου του ΟΦΗ η απόφαση, που αποκάλυψε το cretalive, της εκτελεστικής επιτροπής του δήμου Ηρακλείου -και μάλιστα ομόφωνα- για την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας στην περιοχή του Σκαφιδαρά.

Η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί το διακαή πόθο του Μιχάλη Μπούση για να «στεγάσει» τα όνειρα του ΟΦΗ, με τη δημιουργία γηπέδου, αλλά και υπερσύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων.

Το όλο θέμα, βέβαια, δεν είναι κάτι εύκολο και δεν σημαίνει πως με τη συγκεκριμένη απόφαση θα υπάρξουν άμεσα εξελίξεις για τον ΟΦΗ, αφού όπως αποκάλυψε στο σχετικό ρεπορτάζ το cretalive, θα υπάρξει η ανάθεση από το δήμο μιας οικονομοτεχνικής μελέτης που θα βάζει το πλαίσιο για το τι μπορεί να γίνει στη συγκεκριμένη περιοχή, βάσει του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τα κληροδοτήματα, στη συνέχεια να γίνει η εμβαδοποίηση των οικοπέδων για να διαφανεί επακριβώς τι είναι αξιοποιήσιμο και πόση έκταση θα είναι η ωφέλιμη και αμέσως μετά να δοθεί το πλαίσιο με τους όρους και τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού.

Από το δήμο εκτιμούν πως για τη συγκεκριμένη έκταση θα υπάρχουν πέραν του ενός ενδιαφερόμενοι (εκτός δηλαδή του Μιχάλη Μπούση), ενώ φημολογείται πως ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο ιδιοκτήτης του Εργοτέλη κ. Σάμι, αλλά και άλλοι που έχουν ενδιαφερθεί διερευνητικά.

Το σίγουρο είναι πως ο δρόμος άνοιξε για τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΟΦΗ για να προχωρήσει το μεγάλο του πλάνο που αφορά τη δημιουργία του νέου γηπέδου της ομάδας που θα συνδυαστεί με τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων. 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.