Τα φάουλ και η προχειρότητα ΕΠΣΗ, Πλατανιά και Αστυνομίας

SMS
09:39 | 18/05/2019

Το μπάχαλο της Παρασκευής με την αλλαγή της ώρας είχε υπεύθυνους, αλλά είχε και έναν ΟΦΗ απλό παρατηρητή.

Άλλαξε, λοιπόν, η ώρα του αγώνα της Κυριακής στα Περιβόλια. Μία απόφαση που θα μπορούσε να παρθεί από την προηγούμενη εβδομάδα, στην πρώτη -και μοναδική- σύσκεψη που έγινε με τους ανθρώπους του Πλατανιά, του ΟΦΗ και την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων.

Το αίτημα της ΕΠΣΗ έγινε δεκτό, το ματς μετατέθηκε από τις 19:00 που ήταν προγραμματισμένο για τις 21:30 και ο Κυριάκος Μητσοτάκης... νίκησε.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα χρειαζόταν να αναλωθούμε περισσότερο σε αυτό. Δεν είναι η πρώτη φορά που αλλάζει ώρα ένα παιχνίδι, αν το δούμε ρεαλιστικά δεν είναι λάθος που άλλαξε η ώρα, δεν είναι κάτι παράλογο, αλλά γιατί να φτάσουμε δύο 24ωρα πριν από τη σέντρα για να παρθεί αυτή η απόφαση και γιατί να χρειαστεί η παρέμβαση της ΕΠΣΗ;

Εδώ ας ανοίξουμε μία παρένθεση αναφορικά με την Ενωση. Η ΕΠΣΗ ενήργησε αυτοβούλως. Δεν ρώτησε κανέναν, δεν ενημέρωσε τον ΟΦΗ, έστειλε το έγγραφο με το αίτημά της, συμφώνησε και ο Πλατανιάς και όλα καλά. Περιμένουμε, όμως, την ίδια... ευαισθησία από την ΕΠΣΗ και την προσεχή Τετάρτη, σε μία μέρα που εκτός του μπαράζ στο Γεντί Κουλέ, έχει και πλέι οφ για την Α1. Την ίδια μέρα που το Ηράκλειο έχει τις προεκλογικές συγκεντρώσεις Κουράκη και Λαμπρινού. Με την ίδια ακριβώς λογική, θα πρέπει να ζητήσει και γι' αυτό το ματς αλλαγή της ώρας ή ακόμα και αλλαγή μέρας. Σε αυτή την περίπτωση δεν τίθεται θέμα ασφάλειας; Κλείνει η παρένθεση.

Ο ΟΦΗ από την πλευρά του φρόντισε να ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή ότι δεν είχε καμία εμπλοκή σε όλο αυτό. Ρωτήθηκε αν συμφωνεί να πάει το παιχνίδι της Κυριακής στις 21:30, δέχθηκε, αφού είχε τονίσει ότι μέλημά του είναι η διεξαγωγή του αγώνα και το θέμα, τουλάχιστον από πλευράς ΟΦΗ, έληξε εκεί. Προς τα έξω, βέβαια, η στάση του έβγαλε μία απάθεια. Ενήργησε σε όλο αυτό ως απλός παρατηρητής. Βέβαια, δεν είναι καιρός για κόντρες και αντιδικίες, η στάση της ΠΑΕ δεν είναι λάθος, αλλά θα έπρεπε να εκφραστεί, έστω και άτυπα, μία ενόχληση τόσο για την πρωτοβουλία της ΕΠΣΗ όσο και για το γεγονός ότι όλο αυτό θα μπορούσε να λυθεί από την προηγούμενη εβδομάδα.

Το ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στα Χανιά την Κυριακή στις 19:30 ήταν γνωστό εδώ και μέρες. Και είχε τεθεί ως θέμα από τους δημοσιογράφους. Οι μέρες κύλησαν, με τις γνωστές καθυστερήσεις μέχρι να οριστούν τα μπαράζ και ξάφνου, δύο 24ωρα πριν από τη σέντρα η ΕΠΣΗ και ο Πλατανιάς θυμήθηκαν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η προχειρότητα σε όλο της το μεγαλείο!

Μήπως περίμεναν από τον ΟΦΗ να λύσει ΚΑΙ αυτό; Μην ξεχνάτε πως αν δεν ήταν ο ΟΦΗ και οι προσωπικές ενέργειες του Ηλία Πουρσανίδη ίσως να μην είχαν οριστεί τα μπαράζ. Αν αυτή τη στιγμή έχουμε αγώνα την Κυριακή οφείλεται στον ΟΦΗ και δεν είναι υπερβολή. Αν, όμως, αυτή τη στιγμή δημιουργήθηκε ένα μπάχαλο δεν οφείλεται στον Όμιλο. Οφείλεται στην προχειρότητα που διέπει το ελληνικό ποδόσφαιρο και πώς ορισμένοι ζυγίζουν έναν προεκλογικό αγώνα και έναν ποδοσφαιρικό αγώνα με τον «μανδύα» της ασφάλειας.

Και κάτι τελευταίο: Η Αστυνομία των Χανίων περίμενε από την ΕΠΣΗ για να αντιληφθεί ότι την Κυριακή θα υπάρχει ταυτόχρονη διεξαγωγή αγώνα και προεκλογική συγκέντρωση; Δηλαδή αν η ΕΠΣΗ δεν έστελνε το περιβόητο έγγραφο την Παρασκευή, η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων θα «σφύριζε» αδιάφορα;

Αν κρίνουμε, πάντως, από το πώς αντιμετωπίζουν οι επικεφαλής του ελληνικού ποδοσφαίρου τα μπαράζ, μάλλον οι δύο ομάδες θα αισθάνονται τύψεις που τους... ενοχλούν από την καλοκαιρινή ραστώνη.

Για τους ανθρώπους του ΟΦΗ όλο αυτό αποτελεί ακόμη ένα μάθημα για το μέλλον. Και μία ακόμη απόδειξη πόσο ανάγκη έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο από φρέσκα, ποδοσφαιρικά, μυαλά μήπως και πάει μπροστά. Μακριά από... πολιτικές και... βουλευτικές σκοπιμότητες. Ο ΟΦΗ μαζεύει εμπειρίες από την εφετινή σεζόν και η νέα διοίκηση κάνει το... αγροτικό της. Από του χρόνου τα πράγματα θα αλλάξουν. Είναι επιτακτική ανάγκη να αλλάξουν. Ας κάνει ο ΟΦΗ την αρχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το πήρε πάνω του ο Πουρσανίδης

Άλλαξε η ώρα στο Πλατανιάς-ΟΦΗ

Τα εισιτήρια για το ΟΦΗ-Πλατανιάς

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.