Τα φιλικά αφορούν ΜΟΝΟ τους προπονητές

Απόψεις

Η γρήγορη κριτική, η προσμονή φιλάθλων και δημοσιογράφων και η αγαπημένη περίοδος των προπονητών

Χρόνια τώρα, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου να ασχολείται με τα αθλητικά δρώμενα, είτε σαν φίλαθλος, είτε με την τωρινή ''ιδιότητα'', η περίοδος του καλοκαιριού ήταν κάτι που πάντα μου δημιουργούσε απορίες.

Απορίες που έχουν να κάνουν με το χτίσιμο μιας ομάδας, τις μεταγραφές αλλά κυρίως με αυτή την αγάπη των Ελλήνων φιλάθλων και δημοσιογράφων (κυρίως αυτών) για πρόωρα συμπεράσματα. Αφήστε που, νομίζω ότι το καλοκαίρι κρίνουμε πιο αυστηρά τους συλλόγους από ότι στο φινάλε μια σεζόν (όπως θα έπρεπε). Αυτή την αίσθηση έχω, κάτι σαν ανωμαλία.

Πόσες φορές ομάδα που ''πετάει'' στα φιλικά στο τέλος της σεζόν τα αποτελέσματα να μην είναι αυτά που πολύ περίμεναν. Άλλες τόσες, μια ομάδα που έδειχνε ότι ''δεν τραβάει'' το καλοκαίρι, να πετυχαίνει τελικά τους στόχους της. Ας τους κρίνουμε όλους, αυστηρά ή μη, στη διάρκεια της σεζόν καθώς και στο τέλος.

Η πραγματικότητα είναι ότι τα τελευταία χρόνια αυτές οι υπερβολές των πρωτοσέλιδων και των site έχουν κάπως ατονίσει. Ο ''killer'', το ''θωρηκτό'', ο ''νέος Ρονάλντο'' και όλα αυτά τα χαριτωμένα δεν βρίσκουν πλέον πολύ χώρο, νομίζω και λόγω του ότι οι αναγνώστες βαρέθηκαν να τα διαβάζουν και έδειξαν μια αποστροφή σε τέτοια ''φαινόμενα''. Και φυσικά ισχύει και στην απαξίωση με τα ''παλτά'' και τους ''συνταξιούχους'', ενώ το ίδιο ισχύει και σε ομαδικό επίπεδο. Δίνω και point στους δημοσιογράφους, ολοένα και περισσότεροι προσπαθούν να μην ασχοληθούν με την εύκολη και υπερβολική, καθώς και κάπως πρώιμη κριτική.

Με την προσμονή των οπαδών και των φιλάθλων ενόψει της νέας σεζόν, λογικό είναι να γίνονται συζητήσεις και κριτικές για το ''νέο'' που έρχεται. Πλέον, και με τα social όλο αυτό αποκτά μια διαφορετική δυναμική.

Ας έχουμε πάντα στην άκρη του μυαλού μας ότι όλη αυτή η περίοδος (χωρίς επίσημα ματς) είναι η αγαπημένη των προπονητών. Τώρα θα τσεκάρουν παίκτες, συστήματα ακόμα και τις αντιδράσεις παικτών σε πρόωρη αλλαγή, όπως μου έλεγε ένας γνωστός προπονητής κάποτε. Είναι η περίοδος που δουλεύουν περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη μέσα στην χρονιά.

Συγγνώμη αν το χαλάω σε κάποιους αλλά αυτή η περίοδος δεν μας ανήκει. Έχουμε όλο το χρόνο να κρίνουμε ομάδες, παίκτες, συστήματα και ότι θέλει ο καθένας. Όχι σε παιχνίδια προετοιμασίας. Νομίζω, με αυτό τον τρόπο σεβόμαστε το αγαπημένο μας άθλημα και τους ανθρώπους που το υπηρετούν...

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.