Τα καλύτερα ντέρμπι ποδοσφαίρου που πρέπει να δεις σε όλο τον κόσμο

13:52 | 15/06/2023

Με αφορμή ένα από τα αθλήματα που βρίσκεται υψηλά στις προτιμήσεις του κόσμου αλλά και στα ποσοστά συμμετοχής ως θεατές, μαζέψαμε τα καλύτερα Ντέρμπι ποδοσφαίρου στον κόσμο και σας τα φέρνουμε εδώ

Και ενώ σε κάθε μας ταξίδι αναζητούμε νέες εμπειρίες, θαυμαστά αξιοθέατα, χαλάρωση και διασκέδαση, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι στον κόσμο που αναζητούν τα καλύτερα ντέρμπι ποδοσφαίρου σε όλο τον κόσμο! Εσείς δηλαδή! Με αφορμή ένα από τα αθλήματα που βρίσκεται υψηλά στις προτιμήσεις του κόσμου αλλά και στα ποσοστά συμμετοχής ως θεατές, μαζέψαμε τα καλύτερα Ντέρμπι ποδοσφαίρου στον κόσμο και σας τα φέρνουμε εδώ! Ποιος λέει ότι μαζί με όλη την ευχαρίστηση ενός συναρπαστικού ταξιδιού δεν μπορείτε να παρευρεθείτε σε έναν από τους αγώνες που μέχρι τώρα παρακολουθούσατε στην τηλεόραση; Πάμε λοιπόν να τους δούμε έναν έναν αναλυτικά!

Το Σούπερ Ντέρμπι, Μπουένος Άιρες, Αργεντινή: Μπόκα Τζούνιορς εναντίον Ρίβερ Πλέιτ

Όπως όλες οι έντονες αντιπαλότητες, έτσι και το ντέρμπι αυτό απλά υπερβαίνει το ευγενές άθλημα του ποδοσφαίρου. Το μίσος που επικρατεί ανάμεσα σε αυτούς τους αντίπαλους προέρχεται περισσότερο από την κοινωνικοοικονομική ένταση παρά από οτιδήποτε άλλο!

Συγκεκριμένα, να αναφέρουμε ότι οι παίκτες της Ρίβερ Πλέιτ έχουν την εικόνα των πλούσιων αγοριών από την “καλή” πλευρά της πόλης, ενώ οι παίκτες της Μπόκα Τζούνιορς αποτελούν τους ήρωες της εργατικής τάξης. Αυτό τα λέει όλα. Τα γήπεδα κυριολεκτικά σείονται όταν το πλήθος ξεκινά να ακούγεται, και ιδιαίτερα όταν ο αγώνας λαμβάνει μέρος στο γήπεδο της Μπόκα Τζούνιορς. Για τον λόγο αυτό, σε περίπτωση που θέλετε να πάρετε εισιτήρια για τον εν λόγω αγώνα, φροντίστε να το κάνετε αρκετά νωρίς, καθώς είναι σχεδόν απίθανο να βρείτε θέσεις την τελευταία εβδομάδα πριν τον αγώνα.

Το Ντέρμπι της Κωνσταντινούπολης, Κωνσταντινούπολη, Τουρκία: Γαλατασαράι εναντίον Φενέρμπαχτσε

Η Τουρκία είναι μια από τις χώρες που κατατάσσονται υψηλά στον τουρισμό και βρίσκεται ανάμεσα σε αυτές με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στον κόσμο. Αλλά ενώ οι περισσότεροι ονειρεύονται φωτογραφίες και βόλτες με αερόστατο στην Καππαδοκία, άλλοι έχουν το μυαλό τους στους ποδοσφαιρικούς αγώνες, και μάλιστα σε έναν πολύ συγκεκριμένο αγώνα. Ο λόγος για το ντέρμπι Γαλατασαράι εναντίον Φενέρμπαχτσε, ίσως το πιο άγριο από όλα τα υπόλοιπα του κόσμου.

Αυτές οι δύο μεγάλες ομάδες έχουν χωρίσει κυριολεκτικά την Κωνσταντινούπολη στην μέση,με τη Γαλατάσαραϊ να βρίσκεται στην Ευρωπαϊκή πλευρά της πόλης και την Φενέρμπαχτσε να βρίσκεται στην Ασιατική πλευρά. Οι Τούρκοι οπαδοί είναι ευρέως γνωστοί για το πόσο «παθιασμένοι» είναι, οπότε οι φωτοβολίδες, και τα περιστατικά βίας δεν λείπουν από κάθε τους αγώνα. Εάν βρεθείτε λοιπόν σε διακοπές στην Κωνσταντινούπολη και αποφασίσετε να δείτε από κοντά αυτόν τον αγώνα, να ξέρετε ότι οι τιμές για ένα νορμάλ πακέτο διακοπών ξεκινούν από 440 € χωρίς εισιτήρια.

Το Παλιό Καλό Ντέρμπι, Εδιμβούργο, Σκωτία: Ρέιντζερς εναντίον Σέλτικ

Ένα από τα παλαιότερα ντέρμπι στον κόσμο, και μάλιστα ένα ιδιαίτερα εκρηκτικό χάρη στη θρησκευτική χροιά που φέρει κάθε πλευρά. Η Σέλτικ είναι μια διάσημη Ρωμαιοκαθολική ομάδα και η Ρέιντζερς από την άλλη, αποτελεί μια διάσημη Προτεσταντική ομάδα.

Αρκεί κανείς να σκεφτεί ότι είναι μόνο 15 χρόνια περίπου που οι παίκτες αντιπάλων θρησκειών επιτρέπεται ή θέλουν να υπογράψουν συμβόλαια για να παίξουν στην ομάδα της άλλη πλευράς! Την ημέρα του ντέρμπι, μην φορέσετε μπλε ή πράσινο σε καμία των περιπτώσεων! Δεν θα έχει καλό τέλος.

To Ντέρμπι Φλά Φλού, Ρίο Ντε Τζανέιρο, Βραζιλία: Φλαμένγκο εναντίον Φλουμινένσε

Αυτό το ντέρμπι παίζεται στο ανεπίσημα μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γήπεδο στον κόσμο, το εμβληματικό γήπεδο Μαρακανά, όπου το ρεκόρ προσέλευσης λέγεται ότι είναι 200.000 άνθρωποι. Ένα πραγματικό ποδοσφαιρικό θέαμα που αξίζει να παρακολουθήσει κανείς, αλλά στο οποίο δυστυχώς, οι φωτοβολίδες και τα πανό είναι ευρέως διαδεδομένα, μαζί με οποία, έρχεται αναπόφευκτα και η βία. Δύσκολη απόφαση για τους φιλάθλους.

Τέλος, τι θα λέγατε για ένα παιχνίδι μπόνους; Λίβερπουλ εναντίον Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Σίγουρα όχι αγώνας που συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα ντέρμπι του κόσμου αλλά σίγουρα δύο τεράστιοι αντίπαλοι, και μάλιστα οι δυο πιο επιτυχημένοι σύλλογοι στην επικράτεια του αγγλικού ποδοσφαίρου!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.