Τα κριτήρια του Νταμπράουσκας για την επιλογή του Γκρόνινγκ

ΟΦΗ

«Πεινασμένο» χαρακτήρισε ο Βάλντας Νταμπράουσκας τον Δανό φορ, ενώ αναφέρθηκε και στο προσεχές ματς με τον Ολυμπιακό.

Συγκεκριμένα, ο Λιθουανός προπονητής του ΟΦΗ αναφέρθηκε - στη συζήτηση που είχε το απόγευμα της Τετάρτης με δημοσιογράφους στο ΒΑΚ, στο περιθώριο της προπόνησης- στην απόκτηση του Δανού φορ (ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, θα είναι διαθέσιμος για το κυριακάτικο ματς με τον Ολυμπιακό) και ποια ήταν τα κριτήρια της επιλογής του. Επίσης, ο κόουτς του Ομίλου μίλησε για το προσεχές παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και την αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπό του.

«Έφυγαν δύο παιδιά που ήταν καλοί χαρακτήρες και καλοί ποδοσφαιριστές (Ντουρμισάι-Γκερέρο) και έπρεπε να αναπληρώσουμε το κενό που άφησαν. Ο Σεμπάστιαν είναι ένας καλός ποδοσφαιριστής σε πολύ καλή ηλικία, που παρά τα 25 του χρόνια είναι έμπειρος με παραστάσεις, είχε τις καλές του στιγμές αλλά και τις απογοητεύσεις του και είναι αυτό που ψάχναμε. Είδατε και με τον Αστέρα ότι παρότι είχαμε την κατοχή της μπάλας, ήμασταν κυρίαρχοι στο παιχνίδι μας, αντιμετωπίζαμε πρόβλημα μέσα στην περιοχή. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να μας δώσει λύσεις, είναι πεινασμένος και φιλόδοξος, θα βοηθήσει και ψηλά, θα δώσει ύψος στην επίθεση».

Για το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό, είπε: «Θα αντιμετωπίσουμε μια καλή ομάδα όμως εμείς ως ΟΦΗ έχουμε στόχο να μεγαλώνουμε συνεχώς από παιχνίδι σε παιχνίδι και να γινόμαστε καλύτεροι. Δεν θα σας πω πως θα παίξουμε (γέλια) γιατί θα το μάθει ο αντίπαλος προπονητής όμως η φιλοσοφία μας δεν αλλάζει. Η ομάδα προετοιμάζεται για κάθε παιχνίδι με στόχο τη νίκη και αυτή πρέπει να είναι η σωστή νοοτροπία. Όποιος και αν είναι ο αντίπαλος, όπου και αν αγωνιζόμαστε να στοχεύουμε στη νίκη».

Για την αποθέωση από τον κόσμο στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, υπογράμμισε: «Είναι κάτι πολύ ωραίο σίγουρα όμως θέλω να σας πω κάτι. Μπορεί να είμαι εγώ ο προπονητής του ΟΦΗ και να φαίνομαι όμως υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που εργάζονται για τον σύλλογο. Είναι ο γυμναστής, είναι οι φυσικοθεραπευτές, οι βοηθοί μου ακόμα και οι άνθρωποι που δημιουργούν μια θετική ατμόσφαιρα γύρω από το club αλλά τα δικά τους ονόματα δεν ακούστηκαν. Θέλω να πω πως για να βγει στο γήπεδο αυτό το αποτέλεσμα, δεν εργάζομαι μόνο εγώ αλλά όλοι όσοι έχουν σχέση με την ομάδα, ο καθένας δίνει από την δική του πλευρά ότι καλύτερο μπορεί και για αυτόν τον λόγο είμαστε όλοι ένα δυνατό γκρουπ».

Για τα υπόλοιπα μεταγραφικά ζητήματα του ΟΦΗ: «Σας έχω πει και θα το πω ξανά ότι όταν υπάρχει κάτι επίσημο θα ενημερωθείτε, δεν μου αρέσει να σχολιάζω φήμες. Εσείς τα μαθαίνετε πάντα πρώτοι, πιο νωρίς και από την γυναίκα μου που με παίρνει τηλέφωνο και με ρωτάει πως τα μαθαίνετε πρώτοι εσείς και όχι εκείνη (γέλια)».

Για το αν νιώθει δεμένος ήδη με τον ΟΦΗ και αν η δική του νοοτροπία ταιριάζει με την δική του: «Εάν δεν το ένιωθα αυτό, δεν θα ήμουν εδώ. Είμαι εδώ γιατί πραγματικά το νιώθω και είμαι πολύ ευχαριστημένος από όλα όσα έχω βρει στην ομάδα και την πόλη. Ακόμα και η συμπεριφορά του κόσμου μετά τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης είναι κάτι που μας γεμίζει υπευθυνότητα γιατί μας δείχνει την πίστη που υπάρχει προς εμάς. Θα σας πω μια ιστορία, όταν η ομάδα ήταν τελευταία στην βαθμολογία, είχα πάει βόλτα στην Αγία Πελαγία, με σταματάει ένας φίλος του ΟΦΗ και με ρωτάει "κόουτς όλα θα πάνε καλά;", του απαντώ "φυσικά" και μου λέει "σε εμπιστεύομαι αφού το λες". Η πίστη και η εμπιστοσύνη σε γεμίζει υπευθυνότητα και εμείς πρέπει να είμαστε εκείνοι που θα μεγαλώνουμε συνεχώς την ομάδα.

Θέλουμε να είμαστε μια ομάδα που να γίνεται καλύτερη από παιχνίδι σε παιχνίδι. Και αυτό θα γίνει από προπόνηση σε προπόνηση και από παιχνίδι σε παιχνίδι. Έχουμε δώσει 10 παιχνίδια και έχουμε κάνει μόνο τρεις νίκες, δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι από αυτό. Πάντα πρέπει να χτίζουμε τη νοοτροπία μας στις προπονήσεις και θα σας πω κάτι. Αυτήν την εβδομάδα οι προπονήσεις που έγιναν είναι οι καλύτερες που έχω δει στους τρεις μήνες που βρίσκομαι στην ομάδα. Και γίνονται μετά από νίκη και όχι μετά από ένα αρνητικό αποτέλεσμα. Οι παίκτες δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό καθημερινά και πραγματικά κάνουν ότι μπορούν για την ομάδα ώστε να υπάρχει μεγάλη βελτίωση και συνεχώς».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.