Η συνάντηση με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο,ο ΟΦΗ και το... Forbes

SMS
16:21 | 04/09/2018

Το όνομα του ομογενή επιχειρηματία Μιχάλη Μπούση βρίσκεται στο προσκήνιο για την επόμενη ημέρα στον ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ δεν αποκλείεται να γυρίσει σύντομα νέα σελίδα στην ιστορία του και ο άνθρωπος που θέλει ν’ αναλάβει τα «ηνία» του έχει αρκετά καλή σχέση με τον αθλητισμό. 

Η οικογένεια έχει στενή επαφή με τον κόσμο τον σπόρ.  Είναι ενημερωμένος για την ομάδα, έχει πειστεί για το πρότζεκτ και φαίνεται διατεθειμένος να φτιάξει καινούργιο γήπεδο στο ιστορικό σωματείο, ενώ είναι δεδομένο πως θα δώσει… βάρος και στο κομμάτι των υποδομών.

Ο Μιχάλης Μπούσης ζει στο Σικάγο, είναι ιδιοκτήτης της αλυσίδας παντοπωλείων Cermak Fresh Market. Πρόκειται για γόνο πασίγνωστης οικογένειας της διασποράς με πολλές επιτυχημένες επιχειρηματικές δραστηριότητες, ενώ η οικογένεια Μπούση έχει συνδεθεί με πράξεις φιλανθρωπίας σε Ελλάδα και Αμερική.

  • H συνάντηση με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Γενικότερα, πάντως, είναι κοντά στο μπάσκετ και αποτελούσε εκ των χορηγών των Μιλγουόκι Μπακς, ενώ έχει υποδεχτεί στα «Cermak Fresh Market» τον σταρ των «ελαφιών», Γιάννη Αντεντκούνμπο. Μαζί με τον «Greek Freak», εξάλλου, μοίραζαν φρούτα, στο πλαίσιο της συνεργασίας των S/M με το σύλλογο του ΝΒΑ.

  • Η σχέση με Σαμαρά και ο ΟΦΗ

Η οικογένεια Μπούση γενικότερα δεν έχει κόψει τους δεσμούς της με την Ελλάδα. Το αντίθετο μάλιστα… Η αγάπη για την πατρίδα, εξάλλου, έφερε και τη γνωριμία με τον Γιώργο Σαμαρά, που δεν αποκλείεται ν’ αποδειχθεί ευεργετική για τον ΟΦΗ. Την χρονιά που ο κρητικός επιθετικός αγωνίστηκε στο MLS, έγινε και η γνωριμία με την οικογένεια Μπούση. Τα ρεπορτάζ αναφέρουν έναν επιχειρηματία με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, με μπόλικη ''τρέλα'' για τον αθλητισμό.

oikogeneia-bousi.jpg#asset:36525

*Φωτογραφία:papadakispress.gr

  • Φιλανθρωπική δράση

Το φιλανθρωπικό έργο, βέβαια, που έχει να επιδείξει η οικογένεια Μπούση είναι τεράστιο και επεκτείνεται σε πάρα πολλές χώρες. Η Ελένη Μπούση, μητέρα του Μιχάλη, έχει έντονη δράση σε Αμερική, Ελλάδα, Αφρική, Κούβα, ενώ έχει ιδρύσει το Hippokratic Cancer Foundation και αποτελεί θερμή υποστηρίκτρια του Greek American Nursing Home and Rahabilitation (του Ελληνικού Γηροκομείου του Ιλινόις). Βραβεύτηκε, εξάλλου, στην 5η Παγκόσμια Συνάντηση Απόδημου Ελληνισμού, που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Ιουλίου στο Ίδρυμα Νιάρχος.

george-bousis.jpg#asset:36532

Ο Γιώργος Μπούσης

  • Στο Forbes o αδερφός του

Η οικογένεια, όμως, έχει και την… ιδιοφυΐα της, καθώς ο αδερφός του Μιχάλη, Γιώργος, κατάφερε το 2015 να μπει στο Νο 4 της λίστας «30 under 30» τον τομέα Τεχνολογίας Κατανάλωσης, που παρουσίασε το φημισμένο περιοδικό Forbes. Κι αυτό γιατί είναι ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Raise. Μιας εταιρείας, η οποία επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους να πουλάνε ή να αγοράζουν κάρτες δώρων από το κινητό ή από τον υπολογιστή τους. Η αξία της αυτή τη στιγμή ξεπερνάει το 1 δις δολάρια. 

  • Η πρώτη αντίδραση της ΠΑΕ

Λίγες ημέρες πριν την αναμέτρηση στο Αγρίνιο, θυμίζουμε ότι η ΠΑΕ πήρε για πρώτη φορά επίσημη θέση, δίνοντας σοβαρό τόνο στο ενδιαφέρον του επιχειρηματία Μιχάλη Μπούση.  ''Η διοίκηση της ΠΑΕ επεξεργάζεται με τη σοβαρότητα αλλά και την αποφασιστικότητα που απαιτείται, μια πολύ σοβαρή υπόθεση για το μέλλον του ΟΦΗ μας'', ανέφερε μεταξύ άλλων. Από σήμερα, οι εξελίξεις αναμένεται να ''τρέξουν'' άμεσα, καθώς όλοι οι μέτοχοι έχουν ανάψει το ''πράσινο φως'' για τη μεταβίβαση των μετοχών αφού γίνει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου η οποία καλυφθεί εξ' ολοκλήρου από την οικογένεια Μπούση. 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.