Tα πρώτα χαμόγελα των σεισμόπληκτων και το σοκ των ποδοσφαιριστών

SMS

Τα χαμόγελα των ανθρώπων όταν είδαν τους ανθρώπους του ΟΦΗ, το «ευχαριστώ», τα χειροκροτήματα, το χτύπημα στην πλάτη

Λίγα 24ωρα μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το Αρκαλοχώρι και τα γύρω χωριά, η ζωή επανέρχεται σιγά-σιγά σε μία διαφορετική και πληγωμένη κανονικότητα. Ακατάλληλα σπίτια, σεισμόπληκτοι που ζουν σε σκηνές, ηλικιωμένοι που έχασαν το βιός τους και ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης από όλη την Κρήτη και όχι μόνο.

Σε αυτό και ο ΟΦΗ που το μεσημέρι της Πέμπτης επισκέφτηκε το Εκθεσιακό Κέντρο του Αρκαλοχωρίου και μοίρασε φρούτα στους σεισμοπαθείς. Ποδοσφαιριστές, ο Ηλίας Πουρσανίδης, ο Νίκος Νιόπλιας, ο Γρηγόρης Τσινός, ο Μανώλης Βογιατζάκης και εργαζόμενοι της ΠΑΕ είδαν από κοντά το δράμα των ανθρώπων, είδαν τον πόνο στα μάτια τους, αλλά είδαν και τα χαμόγελά τους.

«Τόσοι και τόσοι πέρασαν από εδώ αυτές τις μέρες, αλλά μόνο με τον ΟΦΗ είδες χαμογελαστά πρόσωπα», μου έλεγε συνάδελφος που όλες αυτές τις μέρες είναι στο Αρκαλοχώρι και έχει ζήσει όλα όσα έχουν συνθέσει την καθημερινότητα μετά τον φονικό σεισμό. Πολιτικοί και πολιτικάντηδες έχουν περάσει πολλοί, αλλά με την παρουσία του ΟΦΗ για πρώτη φορά οι σεισμοπαθείς ήταν χαμογελαστοί, τα πρόσωπά τους έλαμψαν και δάκρυα συγκίνησης κύλησαν στα τσακισμένα από τον πόνο πρόσωπά τους.

Την ίδια ώρα οι ποδοσφαιριστές με το που κατέβηκαν από το πούλμαν το σοκ τους κυρίευσε. Αυτή η παγωμάρα μπροστά στις εικόνες με τις σκηνές, τα συσσίτια, τους ανθρώπους να κλαίνε για τις χαμένες περιουσίες τους.

Αποσβολωμένοι οι ποδοσφαιριστές δεν μπορούσαν να κρύψουν τα συναισθήματά τους μπροστά στο θέαμα. Άπαντες δήλωσαν εξ αρχής πρόθυμοι να μεταβούν στο Αρκαλοχώρι μόλις ενημερώθηκαν για τη δράση της ΠΑΕ ΟΦΗ, άφησαν πίσω την κούραση από τις προπονήσεις, ξέχασαν τα αγωνιστικά και αντιλήφθηκαν τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος. Ποια προπόνηση και ποιος αγώνας όταν βλέπεις μπροστά σου μία ηλικιωμένη να έχει χάσει μέσα σε λίγα λεπτά το σπίτι της...

Μπροστά στο θέαμα με τις σκηνές στο εκθεσιακό κέντρο όλη η αποστολή του ΟΦΗ ήταν σε κατάσταση σοκ. Έλληνες και ξένοι. Ο Σωτηρίου συγκινημένος, ο Μεγιάδο κοιτούσε το μέρος και δεν μιλούσε, το ίδιο όλοι οι ξένοι του ΟΦΗ, ο Νίκος Νιόπλιας και ο Ηλίας Πουρσανίδης μιλούσαν με τους εθελοντές, ήταν 1.5 ώρα «μάθημα» για όλους. Για το πραγματικό νόημα της ζωής, τα πραγματικά προβλήματα και την ανθρωπιά που δεν χάθηκε στα χαλάσματα του σεισμού. Τα χαμόγελα των ανθρώπων όταν είδαν τους ανθρώπους του ΟΦΗ, το «ευχαριστώ» που βγήκε από τα χείλη τους, τα χειροκροτήματα, το χτύπημα στην πλάτη ήταν η καλύτερη κληρονομιά όταν έκλεισαν οι πόρτες του πούλμαν και το Αρκαλοχώρι χάθηκε στις στροφές του δρόμου.

Την ίδια ώρα ο Ηλίας Πουρσανίδης με τον Μανώλη Βογιατζάκη συνέχισαν σε κοντινά χωριά που επίσης επλήγησαν. Μακριά από τις κάμερες και τις φωτογραφικές μηχανές. Ακόμα πιο συγκλονιστικές στιγμές, οικογενειακά δράματα, εικόνες που σου μένουν ανεξίτηλα χαραγμένες στο μυαλό...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σοκαρισμένος ο Μπαλογιάννης: «Οι άνθρωποι εδώ είναι ήρωες»

Ο συγκινητικός διάλογος του Γιάννου με ηλικιωμένη

Τα χειροκροτήματα και η συγκίνηση στην άφιξη της αποστολής του ΟΦΗ

VIDEO: «ΟΦΗ, σε ευχαριστούμε»

Πουρσανίδης από Αρκαλοχώρι: «Να βοηθήσουμε ώστε να ξαναφτιάξουμε τα σχολεία»

Συγκινητικός Σωτηρίου από το Αρκαλοχώρι: «Είμαι συγκλονισμένος»


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.