Τα σενάρια για τα πλέι οφ

15:32 | 02/03/2022

Η τελευταία αγωνιστική, τα σενάρια για την τελική εξάδα, οι πιθανές ισοβαθμίες.

Ας δούμε τα σενάρια για τα πλέι οφ μία αγωνιστική πριν από το φινάλε της κανονικής περιόδου της Super League. Θυμίζουμε πως απόψε ο Αστέρας Τρίπολης παίζει εκτός με τον Ολυμπιακό, ενώ υπάρχουν οι εκκρεμότητες με το -6 του Άρη και το -5 του ΠΑΣ Γιάννινα.

Άρης: 36 πόντοι

Στην 5η με 36 πόντους βρίσκεται ο Άρης. Οι κίτρινοι περιμένουν την απόφαση του CAS και σε περίπτωση επιστροφής του -6 έχουν περάσει στα playoffs. Ωστόσο, με τα τώρα δεδομένα θέλουν νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Σε περίπτωση ισοπαλίας, θα περιμένουν να δουν τι θα κάνει ο Αστέρας στα δύο του ματς με Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Βέβαια η κατάσταση περιπλέκεται σε περίπτωση ισοβαθμιών. Σε τριπλή ισοβαθμία ανάμεσα σε Άρη, ΟΦΗ και ΠΑΣ (37 πόντοι), οι Ηπειρώτες και οι Κρητικοί μπαίνουν playoffs με τους κίτρινους να μένουν εκτός. Υπάρχει και σενάριο τετραπλής ισοβαθμίας ανάμεσα σε Άρη, ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρα και ΟΦΗ στους 37 πόντους. Σε αυτή την περίπτωση ο ΠΑΣ και ο Άρης μπαίνουν εξάδα.

Εάν ο Άρης ηττηθεί τότε απειλείται απ' όλους τους ανταγωνιστές για τα playoffs. Φυσικά, εάν οι Ηπειρώτες πάρουν πίσω τους πέντε βαθμούς, ο Άρης θα χρειαστεί νίκη την τελευταία αγωνιστική και να χάσουν οι Αρκάδες έστω έναν πόντο.

Η τελευταία αγωνιστική του Άρη:

6/3, 19:00, Ολυμπιακός (εντός)

6. Αστέρας: 35 πόντοι

Ο Αστέρας βρίσκεται στην 6η θέση με 35 πόντους, ενώ έχει να δώσει δύο παιχνίδια ακόμη, με Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης και με ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Οι Αρκάδες εξασφαλίζουν την πρόκρισή τους στα playoffs με δύο νίκες, ανεξάρτητα τι θα συμβεί στα άλλα παιχνίδια.

Με τέσσερις ή τρεις πόντους στα δύο ματς, τότε είναι εξασφαλισμένοι, εκτός αν επιστραφούν οι πόντοι σε ΠΑΣ Γιάννινα ή Άρη. Εάν ηττηθούν και στα δύο ματς, ο Αστέρας περνάει στα playoffs με ήττες του ΠΑΣ και του ΟΦΗ την τελευταία αγωνιστική και έστω μία ήττα του Βόλου. Φυσικά τα πράγματα μπορούν να περιπλεχθούν με ισοβαθμίες στους 37 πόντους, ενώ σε τριπλή ισοβαθμία με ΠΑΣ και ΟΦΗ στους 35 έχουν το πάνω χέρι για την εξάδα.

Οι τελευταίες αγωνιστικές του Αστέρα:

2/3, 19:00, Ολυμπιακός (εκτός)

6/3, 19:00, ΑΕΚ (εκτός)

7. ΠΑΣ Γιάννινα: 34 πόντους

Ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά την αφαίρεση των πέντε πόντων είναι στην 7η θέση με 34 βαθμούς. Σε περίπτωση που δικαιωθεί σε δεύτερο βαθμό τότε σχεδόν έχει κλειδώσει θέση στα playoffs. Μπορεί να απειληθεί μονάχα αν επιστραφούν και οι βαθμοί στον Άρη.

Με τα τωρινά, εάν ο ΠΑΣ Γιάννινα επικρατήσει του Βόλου, τότε χρειάζεται από τον Αστέρα μηδέν ή έναν βαθμό στα ματς με Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Παράλληλα κοιτάζει και τον ΟΦΗ, με την μεταξύ τους ισοβαθμία να πηγαίνει στη διαφορά των γκολ (+4 ο ΠΑΣ, -1 ο ΟΦΗ). Επίσης, σε ισοβαθμία με τον Αστέρα (εάν πάρει δύο ισοπαλίες), τότε το πάνω χέρι έχουν οι Αρκάδες, οι οποίοι έχουν και την ισοβαθμία με τον ΟΦΗ (σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας στους 37).

Σε τριπλή ισοβαθμία ανάμεσα σε Άρη, ΟΦΗ και ΠΑΣ, οι Ηπειρώτες και οι Κρητικοί μπαίνουν playoffs με τους κίτρινους να μένουν εκτός. Υπάρχει και σενάριο τετραπλής ισοβαθμίας ανάμεσα σε Άρη, ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρα και ΟΦΗ στους 37 πόντους. Σε αυτή την περίπτωση ο ΠΑΣ και ο Άρης μπαίνουν εξάδα. Τέλος σε τριπλή ισοβαθμία Αστέρα, ΠΑΣ, ΟΦΗ στους 35 πόντους playoffs μπαίνουν οι Αρκάδες.

Ο τελευταίος αγώνας του ΠΑΣ:

6/3, 19:00, Βόλος (εκτός)

8. ΟΦΗ: 34 πόντους

Ο ΟΦΗ είναι στην 8η θέση με 34 πόντους και την τελευταία αγωνιστική φιλοξενεί τον Απόλλωνα στο Γεντί Κουλέ. Οι Κρητικοί για να έχουν ελπίδα χρειάζονται μονάχα το τρίποντο. Χρειάζονται να βάλουν από κάτω τους δύο ομάδες εκ των Άρη (36), Αστέρα (35) και ΠΑΣ (34), επομένως κοιτάζουν τα παιχνίδια των αντιπάλων τους. Σε περίπτωση επιστροφής των πόντων στους Ηπειρώτες, τότε κυνηγούν μονάχα Άρη και ΠΑΣ. Όπως προαναφέρθηκε επίσης σε τριπλή ισοβαθμία με Άρη και ΠΑΣ στους 37, οι κίτρινοι μένουν εκτός.

Ο τελευταίος αγώνας του ΟΦΗ:

6/3, 19:00, Απόλλων Σμύρνης (εντός)

10. Βόλος: 29 πόντους

Μαθηματικές ελπίδες έχει και ο Βόλος, ο οποίος είναι 10ος στους 29 πόντους. Χρειάζεται δύο νίκες με Ατρόμητο και ΠΑΣ Γιάννινα και να μην πάρουν βαθμούς Αστέρας και ΟΦΗ. Τότε, θα κοιτάξει την διαφορά των γκολ, με τους Θεσσαλούς να είναι αρκετά πίσω στο -6. Εάν βέβαια επιστραφούν οι βαθμοί στους Ηπειρώτες οι ελπίδες εκμηδενίζονται.

Οι τελευταίοι αγώνες του Βόλου:

3/3, 19:30, Ατρόμητος (εκτός)

6/3, 19:00, ΠΑΣ Γιάννινα (εντός)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE:

  1. Ολυμπιακός 62 (24 αγώνες)
  2. ΠΑΟΚ 49 (24 αγώνες)
  3. ΑΕΚ 42 (24 αγώνες)
  4. Παναθηναϊκός 39 (25 αγώνες)
  5. Άρης 36 (25 αγώνες) *
  6. Αστέρας 35 (24 αγώνες)
  7. ΠΑΣ Γιάννινα 34 (25 αγώνες) **
  8. ΟΦΗ 34 (25 αγώνες)
  9. Παναιτωλικός 29 (25 αγώνες)
  10. Βόλος 29 (24 αγώνες)
  11. Ιωνικός 26 (25 αγώνες)
  12. Ατρόμητος 20 (24 αγώνες)
  13. Λαμία 18 (25 αγώνες)
  14. Απόλλων Σμ. 13 (25 αγώνες)
  15. *Ο Άρης έχει -6 βαθμούς
  16. ** Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει -5 βαθμούς

Τι ισχύει στις ισοβαθμίες:

Στην περίπτωση που προκύπτει ισοβαθμία ομάδων, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν τα κριτήρια κατάταξης, κατά σειρά, είναι τα εξής:

1) Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η κάθε ομάδα στους μεταξύ τους αγώνες.

2) Η διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στους μεταξύ τους αγώνες.

3) Η διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα.

4) Η καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα.

5) Η καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα.

Πηγή: SPORT24

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.