Τα σενάρια του τίτλου στην Α1 ΕΠΣΗ

18:03 | 20/05/2019

Η 6η αγωνιστική των playoffs βγάζει πρωταθλητή στην Α1 ΕΠΣΗ και τα παιχνίδια αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Η Ένωση έκανε γνωστό πως άλλαξε ώρα τα παιχνίδια της Τετάρτης (22/05) για να στηρίξει το ηρακλειώτικο ποδόσφαιρο την προσπάθεια του ΟΦΗ για παραμονή και η σέντρα πήγε στις 17.00 (αντί στις 18.00).

Όλα, έτσι, για την πρωτιά θα κριθούν στις αναμετρήσεις Ζαρός-ΠΑΟΚ και Αλμυρός-ΠΑΟΚ. Η γενική κατάταξη μετά τους 5 πρώτους αγώνες είναι:

  • Αλμυρός 10
  • Πόρος 10
  • Ζαρός 10
  • ΠΑΟΚ 9

Ένα σενάριο, το οποίο είναι πιθανό να συμβεί είναι αυτό της τριπλής ισοβαθμίας. Για να γίνει αυτό, πρέπει να τα δύο παιχνίδια να ολοκληρωθούν ισόπαλα και να φτάσουν οι τρεις πρώτες ομάδες στους 11 βαθμούς.

Σ’ αυτή την περίπτωση ο πρωταθλητής κρίνεται από τους βαθμούς που έχει συγκεντρώσει στα μεταξύ του ματς με τους υπόλοιπους. Και ο Αλμυρός έχει 8 και υπερτερεί, αφού ο Πόρος έχει 6 και ο Ζαρός μόλις 1.  

Από’ κει και πέρα, κάθε «μονομάχος» έχει τις ελπίδες του να κερδίσει τον τίτλο. Αναλυτικά:

Αλμυρός: Το σύνολο του Δημήτρη Βολονάκη κατακτάει σίγουρα την πρωτιά αν νικήσει τον Πόρο, χωρίς να επηρεάζεται από το τι θα γίνει στην άλλη αναμέτρηση. Αν έρθει ισόπαλο, τώρα, ευνοείται μόνο αν ολοκληρωθεί χωρίς νικητή και ο αγώνας Ζαρός-ΠΑΟΚ.

Πόρος: Αν το συγκρότημα του Λεωνίδα Τιτομιχελάκη κάνει το «διπλό» επί του Αλμυρού, αναδεικνύεται πρωταθλητής, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα στο άλλο ματς. Ακόμη, δηλαδή, κι αν κερδίσει ο Ζαρός, θα υπάρχει ισοβαθμία στους 13 βαθμούς, με τον Πόρο να έχει το πλεονέκτημα.

Ζαρός: Η ομάδα του Δημήτρη Κόκκινου για να πάρει πια τον τίτλο θέλει «τρίποντο» επί του ΠΑΟΚ και η συνάντηση Αλμυρός-Πόρος να λήξει ισόπαλη.

ΠΑΟΚ: Το σύνολο του Νίκου Σουργιά για να καταφέρει να πανηγυρίσει, οφείλει να νικήσει τον Ζαρό και παράλληλα να τελειώσει στο «Χ» η αναμέτρηση Αλμυρός-Πόρος. 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.