Οι «σταθμοί» στη θητεία του Παπαδόπουλου

10:30 | 23/01/2019

Από το ντεμπούτο του, τα κλάματα, τις δηλώσεις του στις δύσκολες στιγμές, μέχρι το τέλος. Το Capitano.gr καταγράφει την πορεία του Νίκου Παπαδόπουλου στον πάγκο του ΟΦΗ.

Το επεισοδιακό ματς με τον Παναιτωλικό ήταν το… κύκνειο άσμα του 47χρονου τεχνικού στον πάγκο των «ασπρόμαυρων».

Η θητεία του στο «τιμόνι» του ηρακλειώτικου συλλόγου ήταν γεμάτη από δυνατές στιγμές…  Καλές και κακές. Το σίγουρο είναι ότι ο Νίκος Παπαδόπουλος άφησε το στίγμα του στην ομάδα και υπό την καθοδήγηση του μπήκε ο ΟΦΗ στη νέα εποχή.

Σε 76 παιχνίδια σε Super League, Football League και Κύπελλο Ελλάδας είχε να επιδείξει 46 νίκες, 16 ισοπαλίες και 14 ήττες. Ξεπέρασε, μάλιστα, τον Νίκο Αναστόπουλο στη λίστα των προπονητών με τις περισσότερες νίκες στον πάγκο του ΟΦΗ και βρίσκεται φυσικά πίσω μόνο από τον αείμνηστο Ευγένιο Γκέραρντ, που είναι πρώτος με διαφορά, καθώς είχε 309.

Δείτε κάποια από τα σημεία «σταθμός» του Παπαδόπουλου στο ιστορικό σωματείο:

*28/01/2017: Ο Παπαδόπουλος κάνει το ντεμπούτο του με τον Όμιλο, στο εκτός έδρας ματς με τον Άρη για τη 13η αγωνιστική της Football League, όπου οι «ασπρόμαυροι» έχασαν 1-0.

*06/01/2018: Ο ΟΦΗ βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης, καθώς τα οικονομικά προβλήματα είναι πολλά… Αρκετοί παίκτες έχουν ήδη αποχωρήσει και ο Όμιλος υποδέχεται με σύνθεση  ανάγκης τον ΑΟΧ/Κισσαμικό. Οι «ασπρόμαυροι» κάνουν κατάθεση ψυχής και παίρνουν τη νίκη με 3-0. Κάπως έτσι ξεκίνησε, μάλιστα, η καταπληκτική πορεία προς την επάνοδο στη Super League. Προηγήθηκε, πάντως, μια δύσκολη περίοδος, όπου το ιστορικό σωματείο βρέθηκε λίγο πριν το τέλος.

Και ο… μύθος λέει ότι ο Παπαδόπουλος έπαιξε ουσιαστικό ρόλο για να συνεχίσει να υπάρχει ο ΟΦΗ. Έκανε, δηλαδή, κινήσεις που δεν ήταν στην αρμοδιότητα του για να κρατήσει «ζωντανό» τον σύλλογο. «Εγώ θα είμαι εδώ μέχρι η ομάδα να μπορεί να παίζει. Αν παίζει και με 8 παίκτες, εγώ θα είμαι εδώ…» , είχε τονίσει χαρακτηριστικά στη συνέντευξη Τύπου…

*17/01/2018: Ο ηρακλειώτικος σύλλογος υποδέχεται την Δόξα Δράμας παίρνει ακόμη μία νίκη (3-0) και το… θαύμα συνεχίζεται. Ο Παπαδόπουλος γίνεται σύνθημα στα χείλη των οπαδών, που του ζητούν να μείνει για πάντα, και ο 47χρονος προπονητής ξεσπάει σε λυγμούς.

*29/04/2018: Οι «ασπρόμαυροι» επικρατούν 0-1 του Απόλλωνα Πόντου και εξασφαλίζουν και μαθηματικά την επιστροφή τους στα «σαλόνια» μετά από 3.5 χρόνια.

*27/05/2018: Ο ΟΦΗ για την 34η και τελευταία αγωνιστική, διαλύει 5-0 την Σπάρτη, κατακτάει τον τίτλο και αναδεικνύεται πρωταθλητής στη Football League, σε μια σεζόν με παραμυθένιο φινάλε.

*21/10/2018: Ο Όμιλος υποδέχεται τον Ολυμπιακό για την 7η «στροφή» της Super League, πραγματοποιεί μια πολύ καλή εμφάνιση, επικρατεί 1-0 και πανηγυρίζει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα.

*09/12/2018: Οι «ασπρόμαυροι» κοντράρονται στο «Γεντί Κουλέ» με τον Παναθηναϊκό, είναι καταπληκτικοί και νικούν άνετα με 3-1. Ο ΟΦΗ, έτσι, κερδίζει και πάλι τους «αιώνιους» μέσα στην έδρα του την ίδια περίοδο, έπειτα από 22 χρόνια.

*12/01/2019: Το παιχνίδι με τον Πανιώνιο δεν εξελίσσεται θετικά για τον ΟΦΗ, που για ακόμη μια φορά προηγείται, όμως δεν παίρνει τη νίκη (1-1). Στο φινάλε όλο το γήπεδο αποδοκιμάζει τον Παπαδόπουλο, που εκφράζει τη δυσαρέσκεια του και στη συνέντευξη Τύπου.

*20/01/2019: Ο ΟΦΗ κερδίζει 3-0 τον Παναιτωλικό, αλλά το επεισόδιο του Παπαδόπουλου με τον γενικό αρχηγό της αντίπαλης ομάδας χαλάει την γενικότερη εικόνα και σιγά-σιγά η αντίστροφη μέτρηση αρχίζει.

*21/01/2019: Η ΠΑΕ ΟΦΗ ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τον Νίκο Παπαδόπουλο και τον ευχαριστεί για την πολύτιμη προσφορά του στην ομάδα. 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.