Τελείωσε το μαρτύριο: Σώθηκε και μαθηματικά ο ΟΦΗ!

ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ νίκησε στη Λαμία (0-2) και σε συνδυασμό με την ήττα του Παναιτωλικού εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή του.

Αποστολή εξετλέσθη... Ο Όμιλος πανηγύρισε ένα σπουδαίο "διπλό" στο "Αθανάσιος Διάκος" και εξασφάλισε τη σωτηρία του, μία "στροφή" πριν από το φινάλε των πλέι άουτ.

Οι "ασπρόμαυροι" ήταν... αυτοί που έπρεπε, διατήρησαν το αήττητο τους σερί στη σειρά και πέτυχαν μια ώρα αρχύτερα τον στόχο τους, επειδή ο Ατρόμητος πέρασε σαν... σίφουνας (1-3) από το Αγρίνιο.

Ο Βάτερμαν υπερασπίστηκε την εστία των φιλοξενούμενων και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Μαρινάκης, Βούρος, Διαματής, Βαφέας και Κοροβέσης.

Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Μεγιάδο, ντε Γκουζμάν και Σακόρ, ενώ το δίδυμο στην επίθεση συνέθεσαν οι Σαρδινέρο και Γιάννου.

Με τον Σακόρ και τα… δοκάρια

Στις αρχές της συνάντησης οι «ασπρόμαυροι» είχαν την κατοχή και πέτυχαν αυτό που ήθελαν: Να αιφνιδιάσουν τον αντίπαλο. Μόλις στο 5’, έτσι, ο Μεγιάδο βρήκε δίπλα του τον Σακόρ, ο οποίος με ωραίο πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής άνοιξε το σκορ.

Το γκολ από τα… αποδυτήρια, πάντως, δε στάθηκε αρκετό, ώστε οι παίκτες του Νιόπλια να επιβάλλουν το ρυθμό τους, αφού έκαναν λάθη, έχασαν τη συγκέντρωση τους και η ομάδα της Φθιώτιδας έβγαλε, μάλιστα, αντίδραση.

Ο ηρακλειώτικος σύλλογος, εξάλλου, είχε «σύμμαχο» τα δοκάρια, καθώς οι γηπεδούχοι τα σημάδεψαν δύο φορες(!) μέσα σ’ ένα λεπτό.

Στο 14’, αρχικά, ο Γκαζαριάν με πλασέ, έπειτα από λάθος του Βούρου και στο επόμενο λεπτό ο Τζανετόπουλος με κεφαλιά.

Το «νεκρό» διάστημα, πάντως, ήταν μικρό και άμεσα ο ΟΦΗ… επανήλθε. Στο 26’, άλλωστε, ο Γιάννου, ύστερα από «μαγική» πάσα του ντε Γκουζμάν, έχασε τεράστια ευκαιρία από κοντά για να σκοράρει.

Οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν χωρίς πρόβλημα μακριά από την εστία τους «κυανόλευκους», ενώ στο 44’ είχαν ακόμη μία σημαντική στιγμή με τον Γιάννου.

Έπαιξε σωστά και το «καθάρισε»

Ο Γρηγορίου φρέσκαρε την ενδεκάδα του στην επανάληψη, όμως ο ΟΦΗ είχε σωστή διαχείριση στο παιχνίδι. Ήταν τακτοποιημένος στα μετόπισθεν και έψαχνε τη… στιγμή του για να «καθαρίσει» με την υπόθεση νίκη.

Στο 54’ στάθηκε άτυχος, μιας και το φάουλ του ντε Γκουζμάν πέρασε λίγο άουτ. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν… ταχύτητα, έγιναν πιο πιεστικοί, αλλά ο ΟΦΗ άντεχε και δεν είχε δεχτεί μεγάλη ευκαιρία.

Οι ποδοσφαιριστές του Ομίλου αμύνονταν εξαιρετικά και έκλειναν όλους τους χώρους, με τον χρόνο να κυλάει υπέρ τους. Στο 81’, έτσι, όλα τελείωσαν, όταν ο Σαρδινέρο έβγαλε τετ α τετ τον ντε Γκουζμάν, ο οποίος με άψογο πλασέ «έγραψε» το 0-2.

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Επασί, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαρτίνεθ, Γκούγκα (46’ Μπεχαράνο), Τζανδάρης (79’ Πίτι), Βασιλακάκης (46’ Ντελ Πίνο), Γκαζαριάν (46’ Ρόμανιτς), Ντέλετιτς, Καραμάνος, Βλάχος (67’ Προβυδάκης).

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Βάτερμαν, Μαρινάκης, Βούρος, Διαμαντής, Βαφέας, Κοροβέσης (86’ Λυμπεράκης), ντε Γκουζμάν (90’ Μπαλογιάννης), Μεγιάδο, Σακόρ (90’ Ουές), Σαρδινέρο (86’ Στάρτζεον), Γιάννου (63’ Νέιρα).

Δείτε τα γκολ που έκριναν τον αγώνα

Δείτε το live της αναμέτρησης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.