Τελικά, γιατί έφυγε από τους Μπακς ο Καλαϊτζάκης;

Απόψεις

Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης περιμένει προτάσεις για το μέλλον του και ο Γιάννης Χαμαλάκης εξηγεί πως ήρθε το ξαφνικό διαζύγιο με τους Μπακς.

Εδώ και λίγα 24ωρα έγινε και επίσημα γνωστό ότι ο Γιώργος Καλαϊτζάκης αποδεσμεύτηκε από τους Μπακς. Μια είδηση που προκάλεσε έκπληξη σε πολλούς, μιας και τα ''ελάφια'' έβλεπαν τον Γιώργο σαν ένα project για το μέλλον, ο προπονητής του είχε αναφερθεί με τα καλύτερα λόγια για εκείνον ενώ και ο κρητικός γκάρντ με πολύωρες, καθημερινές προπονήσεις έβγαζε μια συνεχή βελτίωση.

Κι όμως, η αποδέσμευση του δεν έχει να κάνει με αγωνιστικούς λόγους αλλά λόγω... συμβολαίου. Μπορεί να ξένισε αρκετούς όμως είναι μια απόφαση που παίρνουν κατά καιρούς οι ομάδες, αποδεσμεύουν ''αδύναμα'' συμβόλαιο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι παίκτες δεν είναι ικανοί για το ρόστερ των ομάδων τους.

Ο Γιώργος ήταν άτυχος, έπεσε σε μια συνθήκη που κάποιος έπρεπε να την ''πληρώσει''. Η ''συνθήκη'' ήταν ο τραυματισμός του Λόπεζ και η κακή εκτίμηση του γιατρού των Μπακς (ο οποίος και απομακρύνθηκε), ο Λόπες θα μείνει για καιρό εκτός, οι Μπακς κινήθηκαν για την απόκτηση ψηλού (πήραν τον Κάζινς), είχαν ήδη συμφωνήσει με γκαρντ (Μάθιους) και κάπως έτσι ήρθε η λύση του μοναδικού μη εγγυημένου συμβολαίου, που ήταν του Γιώργου Καλαϊτζάκη. Αυτή είναι η πραγματικότηα.

Κανένας δεν περίμενε το ''διαζύγιο'' Το καλό για τον κρητικό γκαρντ πέρα από τις σπουδαίες εμπειρίες είναι ότι δεν θα χάσει χρήματα, από την άλλη αν το συμβόλαιο ήταν two way δεν θα είχε φύγει...

Πλέον ο Γιώργος, όπως γράψαμε και χθες στο Capitano.gr, θα ξεκουραστεί, θα περιμένει προτάσεις μένοντας στην Αμερική και θα διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορεί. Υπάρχει και ο δρόμος της Ευρώπης, ποιος ξέρει. Ένας παίκτης με μεγάλες προσδοκίες, χαρακτηριστικά που λίγοι Έλληνες μπασκετμπολίστες έχουν, και ένας αθλητής με πείσμα που έχει όλο το μέλλον μπροστά του να συνεχίσει να διεκδικεί το όνειρο του....

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.