«Τελικός» με Σουηδία - Τα σενάρια πρόκρισης της Εθνικής

08:45 | 12/10/2021

Σουηδία-Ελλάδα απόψε στις 21:45 στον «τελικό» του ομίλου. Τα σενάρια πρόκρισης της Εθνικής ανάλογα το αποψινό αποτέλεσμα.

Απόψε στις 21:45 η Εθνική παίζει εκτός έδρας με τη Σουηδία (OPEN TV, Cosmote Sport 1) ίσως στον πιο κρίσιμο (μέχρι... τον επόμενο) αγώνα της ελληνικής ομάδας για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

Τρεις ομάδες, η Ισπανία, η Σουηδία και η Ελλάδα, διεκδικούν τις 2 πρώτες θέσεις στον 2ο όμιλο. Θυμίζουμε πως η πρώτη στη βαθμολογία προκρίνεται απευθείας στα τελικά του Κατάρ και η δεύτερη εξασφαλίζει τη συμμετοχή της στα play off.

Η Ισπανία είναι πρωτοπόρος με 13 βαθμούς σε 6 αγώνες και όπως φαίνεται είναι το μεγάλο φαβορί για την πρωτιά. Δεύτερη σε απόσταση αναπνοής είναι η Σουηδία με 12 βαθμούς σε 5 παιχνίδια και τρίτη η Εθνική μας ομάδα με 9 βαθμούς σε 5 ματς.

Τα σενάρια ανάλογα με το αποψινό αποτέλεσμα:

Με νίκη απόψε η Εθνική Ομάδα θα πιάσει στη βαθμολογία τη Σουηδία και θα βρεθεί σε απόσταση μόλις 1 βαθμού από την Ισπανία. Θα κάνει το μεγάλο βήμα για τη δεύτερη θέση και θα ελπίζει ακόμα και για την πρώτη, αφού στην επόμενη αγωνιστική, στις 11 Νοεμβρίου, υποδέχεται, στο ΟΑΚΑ, την Ισπανία.

Με ισοπαλία η ελληνική ομάδα θα παραμείνει σε απόσταση 3 βαθμών από τη Σουηδία και θα πλησιάσει στους 3 πόντους την Ισπανία. Για να έχει ελπίδες πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσει τα 2 τελευταία ματς με την Ισπανία και το Κόσοβο.

Με ήττα η Εθνική δεν αποκλείεται, αλλά θα έχει μόνο μαθηματικές πιθανότητες για να πάρει τη δεύτερη θέση. Σε αυτό το σενάριο η Σουηδία θα έχει 15 βαθμούς, η Ισπανία 13 και η Ελλάδα 9. Για τερματίσει στη δεύτερη θέση το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πρέπει να κερδίσει την Ισπανία και το Κόσοβο, αλλά και να μην πάρει τη νίκη η Ισπανία στο εντός έδρας παιχνίδι της, στην τελευταία αγωνιστική, με τη Σουηδία.

Η βαθμολογία:

Ισπανία 13

Σουηδία 12

Ελλάδα 9

Κόσοβο 4

Γεωργία 1

Το αποψινό πρόγραμμα:

Σουηδία – Ελλάδα (12/10, 21:45)

Κόσοβο – Γεωργία (12/10, 21:45)

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.