Τέλος εποχής για τον Βαλεντίνο Ρόσι

18:45 | 05/08/2021

Ο θρυλικός «γιατρός» ανακοίνωσε ότι η φετινή σεζόν θα είναι η τελευταία ως αναβάτης στο Moto GP.

Ο τεράστιος Βαλεντίνο Ρόσι παραχώρησε σήμερα συνέντευξη Τύπου και αποκάλυψε πως στο φινάλε της χρονιάς αποσύρεται από τη δράση.

Ο 42χρονος Ιταλός έχει να επιδείξει μία λαμπρή καριέρα 25 ετών με 9 παγκόσμια πρωταθλήματα και 115 (μέχρι τώρα) νίκες και στις 3 κατηγορίες (125, 250, 500 κ.εκ.)

Ο Ρόσι, βέβαια, δε θ’ αποχωρήσει από τον χώρο του Moto GP, καθώς θα συνεχίσει ως ιδιοκτήτης της ομάδας που φέρει το όνομά του, της Aramco VR46 που θα τρέξει τη νέα σεζόν με τις μοτοσυκλέτες της Ducati.

Αναλυτικά δήλωσε: «Γεια σε όλους. Νιώθω συγκινημένος και λίγο αμήχανα εδώ. Χρειάζομαι ένα τραπέζι, τουλάχιστον (καθόταν απλώς σε ένα σκαμνί μπροστά στις κάμερες). Είχα πει ότι νωρίτερα μέσα στη σεζόν θα πάρω την απόφασή μου για του χρόνου μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα.

Αποφάσισα να σταματήσω στο τέλος της χρονιάς και δυστυχώς αυτή θα είναι η τελευταία μου σεζόν ως οδηγός του MotoGP. Είναι δύσκολο και μια πολύ λυπηρή στιγμή γιατί είναι πολύ δύσκολο να λέω ότι του χρόνου δεν θα τρέχω με μοτοσικλέτες.

Το κάνω αυτό για περίπου 30 χρόνια και έτσι η ζωή μου του χρόνου θα αλλάξει από αυτήν την άποψη. Παρόλα αυτά, ήταν σπουδαία, το ευχαριστήθηκα πάρα πολύ. Ήταν ένα πολύ μεγάλο ταξίδι και ήταν πραγματικά πολύ διασκεδαστικό.

Πέρασα 25 ή 26 χρόνια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ήταν σπουδαία και είχα μιαν αξέχαστη στιγμή με όλη την ομάδα, όλους τους ανθρώπους που δουλεύουν για εμένα. Δεν έχω πολλά να πω, μόνο αυτό».


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.