«Τέλος» ο Τζένγκα από την Κάλιαρι

14:47 | 02/08/2020

​Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Κάλιαρι αποτελεί ο Βάλτερ Τζένγκα. 

Ο 60χρονος τεχνικός αποκάλυψε ότι ενημερώθηκε για την απόλυσή του λίγο πριν από την έναρξη του χθεσινού αγώνα με τη Μίλαν στο Σαν Σίρο, όπου η ομάδα από τη Σαρδηνία ηττήθηκε με 3-0. Μάλιστα, σε συνέντευξη που έδωσε πριν από τον αγώνα στο Sky Sport Italia ο πρόεδρος της Κάλιαρι, Τομάζο Τζιουλίνι, επιβεβαίωσε τις διαπραγματεύσεις με «την πρώτη επιλογή μας», τον Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο.

«Έμαθα το απόγευμα ότι δεν θα κρατήσω τη δουλειά» είπε ο Τζένγκα στη δική του συνέντευξη Τύπου και στο Sky και συνέχισε: «Νομίζω ότι έφερα πάθος και επαγγελματισμό στην ομάδα. Είναι δικαίωμα κάθε προέδρου να επιλέξει εκείνον που θέλει να είναι ο προπονητής και, εάν πήρε αυτή την απόφαση για μένα, θα είχε τους λόγους του. Ξέρω ότι δεν μπορούσα να έχω κάνει περισσότερα. Ίσως έκανα εξ αρχής ένα λάθος αναλαμβάνοντας τη δουλειά, με ένα συμβόλαιο έως τον Ιούνιο με έναν αδύνατο όρο. Ο όρος ήταν ότι έπρεπε να οδηγήσω την ομάδα στην έβδομη θέση, αλλιώς δεν θα ανανεωνόταν το συμβόλαιο. Συνειδητοποίησα ακόμη και τότε ότι δεν έκρινα σωστά, αλλά παρασύρεσαι από την πρόκληση και συνεχίζει να είναι μια εμπειρία, από την οποία έχω πάρει μαθήματα».

Η Κάλιαρι ολοκλήρωσε το ιταλικό πρωτάθλημα στην 13η θέση της κατάταξης με 45 βαθμούς σε 38 παιχνίδια (11 νίκες, 12 ισοπαλίες και 15 ήττες).

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.