«Μνημόνια» τέλος

Απόψεις

Ο ΟΦΗ βγήκε από το αγωνιστικό «μνημόνιο» και καλείται να διαβεί το δρόμο της ανάπτυξης. Toυ Δημήτρη Πιτσουλάκη.

Ο Όμιλος ολοκλήρωσε ένα αρκετά… βαρύ πρόγραμμα και μπορεί πια να αισιοδοξεί πως θα επέλθει η αγωνιστική του «ευημερία».  Οι 8 πρώτες αγωνιστικές ήταν τόσο «φορτωμένες» για το σύνολο του Νίκου Παπαδόπουλου, που για αρκετά μεγάλο διάστημα είχε βρεθεί σε διαδικασία βαθμολογικής… λιτότητας.

Με μπόλικη δουλειά και προσπάθεια, ωστόσο, τα δύσκολα πέρασαν… Ώρα για τα ευχάριστα. Τα «εφόδια», άλλωστε, με τα οποία επιχειρεί να μπει στην εποχή της ανάπτυξης είναι, αν μη τι άλλο, πολύτιμα. Μέχρι το φινάλε του πρώτου γύρου ο ηρακλειώτικος σύλλογος μπορεί να δημιουργήσει γερές βάσεις για να πραγματοποιήσει τους στόχους της σεζόν.

Και σ’ αυτή την προσπάθεια έχει τα δυνατά «χαρτιά» του. Αυτά που κέρδισε ο ίδιος με πολύ κόπο και μέσα από μπόλικες… τρικυμίες. Ο ΟΦΗ κατάφερε σ’ αυτό το τελευταίο κομμάτι του… Γολγοθά του να βελτιώσει σημαντικά τη συγκομιδή του.

Εγκαταλείπει τους «σκοπέλους», δηλαδή, των συνεχόμενων δύσκολων αναμετρήσεων με 6 βαθμούς στο «σεντούκι» του. Επίδοση όχι υψηλή, αλλά αρκετά ικανοποιητική, αν αναλογιστεί κανείς το γεγονός πως μετά την πρεμιέρα και την ισοπαλία στη Ν. Σμύρνη, μέτρησε 4 σερί ήττες.

Από’ κει και πέρα, οι «ασπρόμαυροι» προχωρούν στο δεύτερο και πιο βατό μέρος του προγράμματός τους με την ψυχολογία στα ύψη. Από τη μια η παρουσία του Μιχάλη Μπούση «εκτόξευσε» το ηθικό των παικτών και από την άλλη τα τρία «κολλητά» παιχνίδια χωρίς ήττα και τα δύο χωρίς να δεχτούν γκολ, έχουν τονώσει σημαντικά την αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών του Παπαδόπουλου.

Αλίμονο, βέβαια, αν στον ΟΦΗ αντιμετωπίσουν… νωθρά τη συνέχεια. Αν χαλαρώσουν και δε διδαχτούν από τη… μνημονιακή περίοδο. Ο Όμιλος, άλλωστε, θα πρέπει τώρα να είναι… δύο φορές πιο σοβαρός για να καταφέρει να εκμεταλλευτεί το… μομέντουμ και να δει αισιόδοξα και πιο σίγουρα την επόμενη μέρα του. Θα είναι κρίμα να παραπλανηθεί από την ηρεμία που επικρατεί στην… ατμόσφαιρα. Τίποτα δεν πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο, αφού ο «καθρέπτης» όλων είναι το γήπεδο.

 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.