Τένις: Παραμένει 9η αλλά κοιτάζει ψηλότερα η Σάκκαρη, εκτός δεκάδας ο Τσιτσιπάς

15:35 | 18/03/2024

Η εκπληκτική πορεία της Μαρίας Σάκκαρη στο τουρνουά του Indian Wells έφτασε μέχρι τον τελικό όπου το νούμερο 1 της Παγκόσμιας Κατάταξης της WTA, Ίγκα Σβιόντεκ, επιβλήθηκε παίρνοντας τον τίτλο. Παρ' όλα αυτά η Ελληνίδα τενίστρια έφυγε με ένα μεγάλο χρηματικό έπαθλο και με πολλούς χρήσιμους πόντους για να αναρριχηθεί ακόμη περισσότερο από την 9η θέση που τη βρίσκει σήμερα η κατάταξη.

Η Μαρία εφόσον κέρδιζε στον τελικό θα ανέβαινε μέχρι και την 6η θέση όμως μετά από την ήττα της παραμένει στην θέση νούμερο 9, μειώνοντας ωστόσο κατά πολύ την απόστασή της από την 8η Βοντρούσοβα και αυξάνοντας, αντίστοιχα, τη διαφορά της από τη 10η Οσταπένκο. Πλέον με μια αντίστοιχα καλή πορεία στο τουρνουά WTA 1000 στο Μαϊάμι, μοιάζει δεδομένη η άνοδός της.

Αντίθετα ο Στέφανος Τσιτσιπάς ενώ ξεκίνησε με άκρως ελπιδοφόρο τρόπο την πορεία του στο Indian Wells, σταμάτησε άδοξα και κάπως... ξαφνικά στον γύρο των 16 μετά την ήττα του με "κάτω τα χέρια" από τον Λεχέτσκα. Ο Έλληνας τενίστας δεν εκπέμπει την αύρα του παρελθόντος και αναζητά τον καλό του εαυτό ώστε να επιστρέψει στη δεκάδα που μέχρι πριν κάποιο καιρό θεωρούταν δεδομένη για τον ίδιο. Πλέον, έστω και για λίγους πόντους, ο Στέφανος είναι στη θέση νούμερο 11, πίσω από τους Χούρκατς και Ντε Μινόρ.

Στην κορυφή των γυναικών συνεχίζουν κατά σειρά οι Σφιόντεκ, Σαμπαλένκα, Γκοφ, Ριμπάκινα και Πεγκούλα ενώ στους άνδρες ο Τζόκοβιτς ακόμα κρατάει παρά τον πρόωρο αποκλεισμό του στην Καλιφόρνια με τους άξιους εκπροσώπους της "νέας γενιάς", Αλκαράθ και Σίνερ, να τον ακολουθούν.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.