Θα κλάψουν μανούλες αν δεν αλλάξει κάτι!

09:00 | 19/08/2024

Δεν ξέρω τι σώζεται, αλλά ο ΟΦΗ δείχνει να έχει κατέβει ένα επίπεδο από τους ανταγωνιστές - Του Δ. Καρυωτάκη.


Γράφει ο Δημήτρης Καρυωτάκης


Όσοι παρακολουθούσαμε το «χτίσιμο» του φετινού ΟΦΗ αλλά και τον είδαμε δια ζώσης στο φιλικό με την Καλλιθέα, υποψιαζόμασταν πως θα ζήσουμε μια δύσκολη χρονιά. Χωρίς δημιουργία, με παίκτες που δεν διαθέτουν ισχυρή προσωπικότητα αλλά και με ελλείψεις ακόμα στο ρόστερ του, με αρκετά νέα πρόσωπα αλλά και περισσότερα ερωτηματικά, δεν έπειθε πως η ομάδα, ρεαλιστικά μπορούσε να υπηρετήσει άλλο στόχο παρά μια εύκολη παραμονή.

Ο μάγος Τοράλ λείπει απίστευτα από το δημιουργικό κομμάτι, ο «σκύλος» Μεγιάδο που σαν προσωπικότητα έδινε πολλά περισσότερα από όσα έβγαζε μέσα στο χορτάρι έφυγε όπως έφυγε και βέβαια ο Πραξιτέλης Βούρος δεν είναι πια μαζί μας με Μπρεσάν και Λαμπρόπουλο να μην πείθουν ούτε για τα στοιχειώδη.

Τρεις παίκτες τεράστιες προσωπικότητες έφυγαν που βέβαια έχασε και τους Σκανδιναβούς, επίσης με ισχυρή ποδοσφαιρική προσωπικότητα, χωρίς επάξια αναπλήρωση.

Ο Μιχάλης Μπούσης και οι άνθρωποι που απαρτίζουν το διοικητικό σχήμα δείχνουν να μην πολυπιστεύουν πια αυτό που επιχειρούσαν πριν μερικά χρόνια όταν μετά βαΐων και κλάδων έρχονταν στην ομάδα και το έδειξαν απόλυτα με το σχεδιασμό της ομάδας. Έχουν ξενερώσει όπως λέμε λαϊκά γι’ αυτό και όλες οι μεταγραφικές κινήσεις με εξαίρεση τον Καραχάλιο και πιθανόν τον Σεγκέλια (αν και στον Παναιτωλικό ένα ματς έπαιζε δέκα δεν βλεπόταν) δείχνουν να είναι από τα πολύ χαμηλά ράφια, καμία σχέση με ότι θα περίμενες για μια ομάδα που έχει στόχο να διεκδικήσει την πέμπτη θέση.

Η διοίκηση βέβαια άλλα διατυμπανίζει και κάποιοι κάνουν πως τα πιστεύουν έτσι γίνεται στο ποδόσφαιρο μόνο που όταν βγουν οι παίκτες στο χορτάρι… εκτίθενται πολλοί!

Η παταγώδης αποτυχία της ΑΕΚ στο σύντομο ευρωπαϊκό της πέρασμα φέτος έκανε σε κάποιους να πιστέψουν πως μπορούσε ο ΟΦΗ να παλέψει και να πάρει και κάτι αλλά μάλλον δεν καταλάβαινε πως η ομάδα δεν έχει σχέση με την εικόνα που υποστήριζε πως έχει.

Η ομάδα περιμένει ένα στόπερ κι ένα 6αρι αλλά ειλικρινά δεν ξέρω πως θα μπορέσει να δημιουργήσει φάσεις και να βάλει γκολ... φαντάζει αδύνατο!

Δεν ξέρω τι μπορεί να σωθεί και τι μπορεί να γίνει μα βλέποντας νωρίτερα Άρη, Ατρόμητο και Αστέρα, ο ΟΦΗ δείχνει να έχει κατέβει ένα επίπεδο από τους ιστορικούς ανταγωνιστές του και με τη χθεσινή απογοητευτική εικόνα του δείχνει πως το γκρουπ δυναμικότητας που τον χωράει είναι εκείνο του 9-12!

Διορθώνεται κάτι; Ασφαλώς! Ό,τι χαλάει θέλει λεφτά για να φτιάξει κι αν και πάλι δεν φτιάξει, θέλει απλώς περισσότερα (απλοϊκός κανόνας και της ποδοσφαιρικής οικονομίας)! Και με τις τσέπες του Μπούση να θυμίζουν δαγκάνες από καβούρια δεν νομίζω πως μπορούμε να περιμένουμε περισσότερα.

Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά σανός και με τέτοιους καλοκαιρινούς καύσωνες δεν είναι να βάζεις τέτοια τροφή στο στόμα σου!

Για τον αγώνα; Ένα εφιαλτικό τρίλεπτο που σφράγισε την πορεία του ματς μια φάση όλη κι όλη για τον ΟΦΗ με τον Αποστολάκη κι ένα δεξί μπακ ο Ισπανός Γκονζάλεθ που ήταν η μαύρη τρύπα της ομάδας.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.