​Θα 'ναι ξανά του... Αγίου Μανδά; Μακάρι!

11:22 | 31/08/2023

Μπράβο στον ΟΦΗ και στη διοίκηση για την πώληση Μανδά, αλλά τώρα τι γίνεται; Γράφει ο Δημήτρης Καρυωτάκης.


Του Δημήτρη Καρυωτάκη


Ωραίος ο Χρήστος Μανδάς, έκανε το όνειρο του πραγματικότητα, πήγε σε μια ομάδα από το ψηλό ράφι, πολύ καλό και το deal για τον ΟΦΗ που με τη μεταγραφή που έκανε ασφαλώς δείχνει το δρόμο για το πως μπορεί να πορευτεί η ομάδα… αλλά ως εκεί.

Διότι ασφαλώς ωραίος ο Χρήστος, αλλά με το…Φαίδωνα τι κάνουμε; Και δεν εννοώ τον πρωταγωνιστή στα γκαφαδόρικα βιντεάκια του ΤΙΚ- ΤΟΚ, αλλά για τον ΟΦΗ μας λέω που θυμίζει λίγο τον Φαίδωνα, που ξεκίνησε με το κεφάλι ψηλά για να βρεθεί κουτρουβαλιασμένος στην πρώτη στροφή!

Ναι ασφαλώς έχουμε λόγο να λέμε μπράβο στον ΟΦΗ και τη διοίκηση που έκανε αυτή τη (σωστή σε χρόνο αλλά και σε αποδοτικότητα) πώληση, αλλά τον ΟΦΗ και τους φίλους του, αυτό που τους καίει τώρα είναι πως βρεθήκαμε εντελώς ξαφνικά χωρίς τον καλύτερό μας παίκτη!

Βαυκαλιστήκαμε λίγο με τα σενάρια πως και μπορεί να τον πουλήσουμε και μπορεί να τον κρατήσουμε, αλλά έλα μου βέβαια που ο αγοραστής έχει πάντα τον πρώτο λόγο και αφού δίνει τα ωραία του ευρουλάκια, μπορεί να τον έχει να κάνει βόλτες στην πλατεία της Ρώμης και λογαριασμό να μην δίνει. Και μείς βέβαια πάμε τώρα σε ένα ντέρμπι με τον καλύτερο ποδοσφαιριστή της ομάδας μας… παρελθόν. Και άκουσα και τον Νταμπράουσκας να λέει χθες το απόγευμα στους ρεπόρτερ της ομάδας πως θα πορευτούμε με τον Χριστογεώργο βασικό. Σαν να μην μας τα λέει καλά. Ταλαντούχο το παιδί και μακάρι να βγει «νέος Μανδάς», αλλά από πού κι ως πού θα πρέπει να πορευτεί ο ΟΦΗ, των υψηλών στόχων φέτος, με έναν ταλαντούχο αλλά άπειρο τερματοφύλακα, ειδικά όταν έχει γεμίσει τα ταμεία του με τα λεφτά του βασικού του πορτιέρο;

Όλοι ξέρουμε πως ο καλός τερματοφύλακας είναι το ήμισυ της καλής άμυνας και το καταλάβαμε καλά με τον περσινό κακό Στίβενς και τον εξαιρετικό Μανδά. Και ποιος σου λέει πως δεν θα βγει ο Χριστογεώργος όπως βγήκε ο περσινός Μανδάς, θα πει κάποιος. Ναι βάσει του νόμου των πιθανοτήτων μπορεί και να σου βγει και μακάρι, αλλά θα είναι και φέτος οι πιθανότητες μαζί σου;

Είναι δυνατόν πάντως να έχει τέτοιο σχεδιασμό η ομάδα, όταν ξέρει πως κατά πάσα πιθανότητα θα χάσει το βασικό της τερματοφύλακα και να περιμένει να της βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά ένας τερματοφύλακας που δεν έχει παρατάσεις από Σούπερ Λιγκ; Εκτός κι αν η λογική είναι να μείνουν τα λεφτά στο ταμείο οπότε πάω… πάσο.

Την ώρα που η ομάδα αποδείχθηκε πως δεν είναι τόσο πλήρης όσο μας διαφήμιζαν, τη στιγμή που παίζει με έναν σέντερ φορ και χωρίς δεύτερο εξάρι, με την άμυνα μας να θυμίζει τρελό φορτηγό με τα φρένα σπασμένα, να ρισκάρεις στη θέση 1 μ’ έναν ταλαντούχο αλλά άπειρο παίκτη, εμένα με βάζει σε σκέψεις και πιθανότατα όχι μόνο εμένα.

Υπομονή γιατί η Κυριακή είναι κοντά αλλά κυρίως αυτό που ενδιαφέρει είναι το τι θα γίνει μετά την Κυριακή και το πως σκέφτονται στη διοίκηση, καθώς πια το ταμείο με τις πωλήσεις Ντιουσέ και Μανδά δεν είναι μείον, αλλά να το νιώσουμε κι εμείς οι φίλαθλοι της ομάδας ε; Διότι αν όλες αυτές οι κινήσεις εν τέλει σε δυναμώνουν ταμειακά αλλά σε απογυμνώνουν παικτικά… εγώ να το βράσω.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.