Εργοτέλης-ΟΦΗ σημειώσατε... 1

07:57 | 16/11/2018

Την ώρα που στην αποστολή της Εθνικής δεν υπάρχει παίκτης που να έχει παίξει στον ΟΦΗ, ο Εργοτέλης μετράει τρεις.

Η Εθνική ομάδα ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της στο Nations League και ουσιαστικά μετρά αντίστροφα πλέον για τα προκριματικά του Euro 2020. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται όσον αφορά στο άμεσο μέλλον, αφού αποτελεί ερωτηματικό με ποιους ποδοσφαιριστές θα πορευτεί στα προκριματικά ο Αγγελος Αναστασιάδης.

Οι πρώτες κλήσεις, πάντως, του νέου ομοσπονδιακού προπονητή για τα παιχνίδια με Φινλανδία και Εσθονία είχαν εκπλήξεις, αφού είδαμε νέα πρόσωπα, ενώ βγήκαν ενδιαφέροντα συμπεράσματα. 

Τα σημαντικότερα εξ αυτών είναι ότι τρεις ποδοσφαιριστές που στο παρελθόν φόρεσαν την φανέλα του Εργοτέλη βρίσκονται στην αποστολή της ελληνικής ομάδας. Εκτός των Ανδρέα Μπουχαλάκη και Νίκου Καρέλη που αμφότεροι έχουν κληθεί ξανά, ήρθε να προστεθεί το όνομα του Λεονάρντο Κούτρη για να... συμπληρωθεί η τριάδα. Θυμίζουμε ότι ο 23χρονος Ροδίτης ακραίος μπακ βρισκόταν στον Εργοτέλη από το 2011 έως το 2015, ενώ από το 2013 ήταν στην πρώτη ομάδα.

Την ίδια ώρα που ο Εργοτέλης "εκπροσωπείται" από τρεις παίκτες, ο ΟΦΗ δεν έχει κανέναν. Ο προηγούμενος ήταν ο Ορέστης Καρνέζης, ο οποίος αγωνίστηκε για μία διετία στους "μελανόλευκους" και ο οποίος δεν κλήθηκε στην Εθνική ομάδα για πρώτη φορά από το 2012!

Ο προηγούμενος που κλήθηκε στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και είχε αγωνιστεί στον ΟΦΗ ήταν ο Αλέξανδρος Τζόρβας, ο οποίος πέρασε από την κρητική ομάδα μία σεζόν, 2007-2008, μετρώντας 24 παρουσίες. 

Και φυσικά υπάρχει και ο Μιχάλης Σηφάκης, ο οποίος ήταν η βασική επιλογή του Φερνάντο Σάντος στα προκριματικά του Euro 2012, αλλά και ο βασικός τερματοφύλακας της Εθνικής ομάδας στην τελική φάση της διοργάνωσης. Ο κρητικός γκολκίπερ έπαιξε για 6 χρόνια στον ΟΦΗ και μέτρησε συνολικά 105 παρουσίες.

Τέλος, μπορεί κάποιος να αναφέρει και την περίπτωση του Γιώργου Σαμαρά, ο οποίος άρχισε στον ΟΦΗ προτού πάει στην Ολλανδία. Ο νυν αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, όμως, ουδέποτε φόρεσε την φανέλα του ΟΦΗ.

Και επειδή αναφερθήκαμε στην υπάρχουσα διοίκηση του κρητικού συλλόγου, τόσο ο Ηλίας Πουρσανίδης όσο και ο Γιάννης Σαμαράς (μαζί φυσικά με τον γιο του Γιώργο) έχουν φορέσει την φανέλα με το Εθνόσημο.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.