​«Μπορεί να συνδυαστεί το ποδόσφαιρο με τις σπουδές»

18:01 | 09/05/2018

Ο μέσος του Εργοτέλη, Γιάννης Μπουτσάκης, που πήρε πρόσφατα πτυχίο απ' το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου, μίλησε στο Sport24.gr και εξηγεί πόσο δύσκολο είναι να συνδυαστεί το ποδόσφαιρο με τις σπουδές.

O 24χρονος χαφ που μεταγράφηκε το περασμένο καλοκαίρι στους "κιτρινόμαυρους" απ' τον ΠΟ Ατσαλένιου πήρε πρόσφατα το πτυχίο του απ' το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου.

Στην ερώτηση για το πόσο εύκολο ήταν να συνδυάσει τις σπουδές με το ποδόσφαιρο ανέφερε πως:

«Θεωρώ πως μπορεί να συνδυαστεί το ποδόσφαιρο και γενικότερα ο αθλητισμός με τις σπουδές, αλλά όχι τόσο εύκολα σε επαγγελματικό επίπεδο. Στο κορυφαίο επίπεδο οι υποχρεώσεις είναι πολλές Το θετικό, στην περίπτωσή μου, ήταν πως το μέρος που σπούδαζα ήταν κοντά στο Ηράκλειο και κατάφερα -έστω και με μία μικρή καθυστέρηση- να πάρω το πτυχίο μου. Πιστεύω πως αν θέλεις κάτι πραγματικά, τότε μπορείς να τα καταφέρεις και να επιτύχεις τον στόχο σου».

Για τον προπονητή και την εμπιστοσύνη της ομάδας προς τον Γκώνια ανέφερε:

«Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει υπομονή. Το πρώτο διάστημα δεν ήταν εύκολο για τον κόουτς, επειδή δεν έρχονταν τα θετικά αποτελέσματα. Όμως, πλέον, έχουμε καταφέρει να συνδυάσουμε το όμορφο θέαμα με νίκες. Δεν είναι εύκολο να περάσεις τη φιλοσοφία σου σε μικρό χρονικό διάστημα. Χρειάζεται χρόνος, τον οποίο ευτυχώς οι άνθρωποι του Εργοτέλη του έδωσαν και ανταμείβονται από τα αποτελέσματα. Ο χρόνος είναι ο σύμμαχος σου για να αποδείξεις τι πραγματικά αξίζεις».

Όπως ανέφερε κι ο ίδιος: «ο Εργοτέλης έχει καταφέρει να συνδυάσει τα θετικά αποτελέσματα με όμορφο και θεαματικό ποδόσφαιρο».

  Πόσο εύκολο είναι κάτι τέτοιο;

«Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια. Εννοείται πως μπορεί να συνδυαστεί το καλό ποδόσφαιρο με θετικά αποτελέσματα, αλλά θέλει γνώσεις πάνω στο ποδόσφαιρο. Όταν τα καταφέρνεις, αισθάνεσαι υπέροχα.»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.