Την κάθε σεζόν ξεχωριστά κοιτάζει ο Τζόκοβιτς

16:00 | 29/12/2023

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ελπίζει να συνεχίσει να απολαμβάνει επιτυχίες στην Αυστραλία, όπου έχει κερδίσει τα 10 από τα 24 Grand Slam του, αλλά ο 36χρονος είπε ότι σε αυτό το στάδιο της καριέρας του θα κοιτάζει την κάθε σεζόν ξεχωριστά.

Ο Τζόκοβιτς κέρδισε το Αυστραλιανό Όπεν στις τέσσερις από τις πέντε τελευταίες επισκέψεις του εκτός του τουρνουά του 2022, το οποίο έχασε μετά την απέλασή του επειδή δεν είχε εμβολιαστεί κατά του COVID-19.

Έτυχε θερμής υποδοχής νωρίτερα αυτό το έτος στην Αυστραλία και θα είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του φετινού Όπεν που ξεκινά στις 14 Ιανουαρίου.

«Ελπίζω να μην είναι το τελευταίο, για να είμαι ειλικρινής. Εννοώ ότι πάντα ανυπομονώ να επιστρέψω στην Αυστραλία», είπε ο Τζόκοβιτς στους δημοσιογράφους μετά την άφιξή του στο Περθ την Πέμπτη.

«Πάντα ένιωθα ότι έπαιζα το καλύτερο μου τένις εδώ όλα αυτά τα χρόνια και είχα μεγάλη υποστήριξη. Οπότε δεν είμαι σίγουρος, δεν έχω πραγματικά ένα σχέδιο για το τι θα συμβεί την επόμενη χρονιά. Κοιτάζω την κάθε σεζόν ξεχωριστά και θα δω πόσο μακριά θα φτάσω».

Ο Τζόκοβιτς, ο οποίος είχε δηλώσει προηγουμένως ότι ελπίζει να παίζει μέχρι τα 40 του, ξεκινά τις προετοιμασίες του για το Αυστραλιανό Όπεν εκπροσωπώντας τη Σερβία στη διοργάνωση μικτών ομάδων United Cup στο Περθ.

Έπαιξε για τελευταία φορά στην πόλη στο Hopman Cup το 2013.

«Αισθάνομαι υπέροχα, έχει περάσει καιρός από τότε που ήμουν εδώ», είπε ο Τζόκοβιτς, ο οποίος κουβαλάει τις ελπίδες της Σερβίας εναντίον της Κίνας και της Τσεχίας στη φάση των ομίλων.

«Θυμάμαι ότι κάθε φορά που έπαιζα στο Περθ είχε μεγάλη προσέλευση, ο κόσμος αγαπάει το τένις, ο κόσμος αγαπάει τον αθλητισμό στην Αυστραλία γενικά. Επομένως, δεν περιμένω τίποτα λιγότερο αυτή τη φορά και είμαι σίγουρος ότι θα είναι ωραία για όλους μας.

Η εκπροσώπηση της Σερβίας είναι η μεγαλύτερη τιμή και περηφάνια, οπότε ελπίζουμε να έχουμε πολύ κόσμο στους αγώνες μας».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.