Θρήνος για τον Γιώργο Ξενίδη
Σύσσωμο το ελληνικό ποδόσφαιρο αποχαιρετά τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή που «έφυγε» από τη ζωή.
Θλίψη έχει σκορπίσει από το πρωί της Δευτέρας η είδηση του θανάτου του Γιώργου Ξενίδη, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 45 ετών από ανακοπή καρδιάς.
Από την ώρα που έγινε γνωστή η θλιβερή είδηση σύσσωμο το ελληνικό ποδόσφαιρο αποχαιρετά με ανακοινώσεις τον παλαίμαχο παίκτη που μεταξύ άλλων αγωνίστηκε σε ΑΕΚ και Ηρακλή.
Η ΑΕΚ, εξάλλου, ήταν η πρώτη ομάδα που εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση, ενώ συγκινητικό ήταν το «αντίο» του Κώστα Κιάσσου, ο οποίος υπήρξε συμπαίκτης με τον Ξενίδη στον Ηρακλή.
Λίγο αργότερα, το ιδρυτικό σωματείο του Ηρακλή, εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια.
Η σχετική ανακοίνωση: «Το Ιδρυτικό Σωματείο εκφράζει την οδύνη του για τον αδόκητο χαμό του βετεράνου ποδοσφαιριστή του Ηρακλή Γιώργου Ξενίδη σε ηλικία μόλις 45 ετών. Ο Γιώργος ξεκίνησε την καριέρα του από τους ερασιτέχνες του Ηρακλή και το 1994 προωθήθηκε στην ανδρική ομάδα. Με την κυανόλευκη φανέλα αγωνίστηκε σε 195 αγώνες και πέτυχε 18 γκολ. Από σήμερα η μεγάλη οικογένεια του Ηρακλή είναι φτωχότερη. Στους οικείους του εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».
Με ανάρτηση στα social media και ο ΠΑΟΚ τοποθετήθηκε για την απρόσμενη απώλεια του Γιώργου Ξενίδη: «Η οικογένεια του ΠΑΟΚ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Γιώργου Ξενίδη για τον αδόκητο χαμό του. Καλό ταξίδι...».
Μήνυμα έγραψε και η ΠΑΕ Άρης: «Κρίμα κι άδικο... Γιώργο Ξενίδη, καλό ταξίδι...», ενώ η Super League με ανακοίνωσή της αναφέρει: «O πρόεδρος της Super League Μηνάς Λυσάνδρου, το ΔΣ και σύσσωμη η ποδοσφαιρική οικογένεια της Super League εκφράζουν τη βαθιά οδύνη τους και απευθύνουν στην οικογένεια του πρώην ποδοσφαιριστή Γιώργου Ξενίδη, ο οποίος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 45 ετών, θερμά συλλυπητήρια».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ανακοινώσεις υπήρξαν και από το ΑΠΟΕΛ και την Ανόρθωση, στις οποίες είχε αγωνιστεί, ενώ τα συλλυπητήρια της εξέφρασε και η Football League: «Ο πρόεδρος της Ένωσης Λεωνίδας Λεουτσάκος και το διοικητικό συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του πρώην ποδοσφαιριστή Γιώργου Ξενίδη, ο οποίος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 45 ετών».
Τέλος, ο ΠΣΑΠ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών), ανέφερε: «Απέραντη θλίψη... Το σοκ μεγάλο... Τα λόγια φτωχά... Καλό ταξίδι Γιώργο...»
