Θρίαμβος της Εθνικής με επική ανατροπή επί των ΗΠΑ!

08:52 | 21/07/2023

Απίθανη ανατροπή σε νεκρό χρόνο με τον Παπαναστασίου και έφυγε για τα προημιτελικά η Ελλάδα, 15-14 τις ΗΠΑ!

Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών βρέθηκε να χάνει με πέντε γκολ στο ημίχρονο, όμως με τρομερή ανατροπή και buzzer beater του Παπαναστασίου επικράτησε 15-14 των ΗΠΑ και προκρίθηκε στους 8 του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Οι διεθνείς μας βρέθηκαν να χάνουν με πέντε γκολ διαφορά στο ημίχρονο (9-4), όμως επικράτησαν 15-14 των ΗΠΑ με buzzer beater του Παπαναστασίου.

Για να φτάσουμε στην ανατροπή χρειάστηκε η Εθνική να ανεβάσει στροφές μέσα από την άμυνα της και να πραγματοποιήσει ονειρικό τέταρτο οκτάλεπτο όπου με επί μέρους 7-3 έκανε την ανατροπή.

Μετά από αυτή τη νίκη η Εθνική προκρίθηκε στα προημιτελικά απευθείας και θα περιμένει να μάθει τον επόμενο αντίπαλό της. Αυτός θα προκύψει από χιαστί ματς ανάμεσα στο δεύτερο του τρίτου ομίλου και τον τρίτο του τέταρτου.

ΗΠΑ - Ελλάδα 14-15

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 6-1, 2-4, 3-7

ΗΠΑ: Βέινμπεργκ, Χούπερ, Κ. Γούντχεντ, Άμπραμσον, Ντάουμπε 4, Κούπιντο, Χάλοκ 2, Ντ. Γουντχεντ, Μπόουεν 1, Τσ. Ντοντ, Ρ. Ντοντ 1, Ίρβινγκ 6, Χόλαντ

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 4, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης 2, Φουντούλης, Παπαναστασίου 3, Δερβίσης, Αργυρόπουλος - Κανακάκης 3, Αλαφραγκής, Κάκαρης, Νικολαΐδης, Καλογερόπουλος 1, Τζωρτζάτος

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.