Θρίαμβος της Γιουβέντους επί της Μίλαν στον τελικό

09:04 | 10/05/2018

Η Μίλαν άντεξε για ένα ημίχρονο, ο Ντοναρούμα δεν ήταν στην καλύτερη του μέρα και η Γιουβέντους ήταν η νικήτρια στον τελικό του Coppa Italia με 4-0 φτάνοντας στην κατάκτηση του 4ου σερί νταμπλ.

Η Γιουβέντους είναι η Κυπελλούχος Ιταλίας για τη σεζόν 2017-18. Ιστορία έγραψε η Γιουβέντους, που κατέκτησε το 13ο Κύπελλο της ιστορίας της, το 4ο διαδοχικό και μάλιστα το έκανε χωρίς να δεχθεί γκολ στη φετινή διοργάνωση! 

Στον τελικό της διοργάνωσης, που διεξήχθη στο «Ολίμπικο» της Ρώμης, η «βέκια σινιόρα» συνέτριψε 4-0 τη Μίλαν και απέδειξε με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι είναι μακράν η κορυφαία ομάδα στη γειτονική χώρα.

Οι «ροσονέρι» του Τζενάρο Γκατούζο στάθηκαν καλά στο πρώτο ημίχρονο, είχαν κάποιες καλές στιγμές και το 0-0 προοιωνιζόταν ακόμη ένα αμφίρροπο δεύτερο 45λεπτο. Από τη στιγμή όμως που ο Μεντί Μπενατιά άνοιξε το σκορ στο 56ο λεπτό, όλα χάθηκαν για τους Λομβαρδούς.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Ντούγκλας Κόστα διπλασίασε, ο Μπενατιά ξανά έγραψε το 3-0 στο 64΄ και το τελικό σκορ διαμορφώθηκε από το αυτογκόλ του Νίκολα Κάλινιτς στο 76΄, σε ένα εφιαλτικό εικοσάλεπτο για τη Μίλαν. Οι «μπιανκονέρι» έφτασαν στους 13 τίτλους στο θεσμό, ενώ η Μίλαν παρέμεινε στους 5.

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Ασαμόα, Μπαρτσάλι, Μπενάτια, Κουαδράδο, Πιάνιτς (87' Μαρκίζιο), Ματουιντί, Κεντίρα, Ντάγκλας Κόστα (73' Μπερναρντέσκι), Ντιμπάλα (83' Ιγουαΐν), Μάντζουκιτς.

Μίλαν (Τζενάρο Γκατούζο): Ντοναρούμα, Ροδρίγες, Ρομανιόλι, Μπονούτσι, Καλάμπρια, Λοκατέλι (80' Μοντολίβο), Κεσί, Μποναβεντούρα, Τσαλχάνογλου, Σούσο (68' Μπορίνι), Κουτρόνε (63' Κάλινιτς).

Πηγή:
ΑΠΕ - ΜΠΕ
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.