Τι είδαμε στον α' γύρο του κρητικού ομίλου

09:34 | 22/11/2019

Όσα είδαμε στον α' γύρο του συναρπαστικού κρητικού ομίλου της Γ' Εθνικής, ενόψει του δεύτερου μισού.

Με τον κρητικό όμιλο της Γ' Εθνικής να μπαίνει αυτή την Κυριακή στο β' γύρο, με τη διεξαγωγή κρίσιμων αγώνων, κάνουμε ένα μικρό απολογισμό για το τι έχουμε δει έως τώρα.

Κάνουν πρωταθλητισμό

Επισκοπή και Ηρόδοτος είναι οι δύο ομάδες που φρόντισαν εξ αρχής να ξεχωρίσουν από τον 8ο όμιλο και να ηγηθούν του βαθμολογικού πίνακα. Ο Ηρόδοτος έκανε εντυπωσιακό ξεκίνημα με σερί νικών και αν δεν ήταν τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα θα μπορούσε να είναι πρώτος ή τουλάχιστον να βρίσκεται στο -1 από την Επισκοπή την οποία φιλοξένησε την προηγούμενη αγωνιστική (2-2). Από την άλλη, η ομάδα του Βέλιτς έχει πρωταθληματικό ρόστερ, διαθέτει πολλές λύσεις και με τη σταθερή της πορεία δείχνει ότι είναι το μεγάλο φαβορί για την άνοδο. Μαζί με τον Ηρόδοτο θα παλέψουν για την πρωτιά.

Ο... κύκλος των χαμένων ευκαιριών

Ο Γιούχτας βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και έχει πάρει τα πάνω του, ούσα μία ομάδα με ανταγωνιστικό ρόστερ και έμπειρο προπονητή. Το συγκρότημα του Πίτσου έχασε βαθμούς στον α' γύρο λόγω της αστοχίας του, αφού πρόκειται για μία άκρως παραγωγική ομάδα στη δημιουργία φάσεων, αλλά δεν έχει πάρει τα γκολ που της αναλογούν. Ο Γιούχτας θα το παλέψει έως τέλους και έχει τις δυνατότητες να το κάνει.

Χαμός...

ΑΟΑΝ, ΠΟΑ, Ρεθυμνιακός, Πανακρωτηριακός, ΣΥΝΚΑ. Πέντε ομάδες που βρίσκονται κοντά στον βαθμολογικό πίνακα, μοιάζουν ισοδύναμες και έχουν δημιουργήσει τον... κακό χαμό από την τέταρτη έως την 8η θέση. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Άγιος Νικόλαος είναι 4ος με 12 βαθμούς και το ΣΥΝΚΑ 8ο με 7. Ουσιαστικά, δηλαδή, θα μπουν στο β' γύρο από την ίδια βάση. 

Οι ευχάριστες εκπλήξεις

Ρεθυμνιακός και Πανακρωτηριακός έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην εικόνα που έχει η βαθμολογία μετά το τέλος του πρώτου γύρου. Οι δύο ομάδες έχουν στο... σακούλι τους σημαντικά αποτελέσματα και έχουν κάνει πολύ καλές εμφανίσεις, αν και στην αρχή του πρωταθλήματος στους αντιπάλους δεν... «γέμιζαν» το μάτι. Αν μη τι άλλο αξίζουν συγχαρητήρια για τον ανταγωνισμό που έχουν δημιουργήσει στον 8ο όμιλο και για το γεγονός ότι διαψεύδουν όσους πίστευαν ότι θα είναι... εύκολη λεία.

Ο ΠΟΑ κοιτάζει το μέλλον

Η ομάδα του Ατσαλένιου ολοκλήρωσε το πρώτο μισό με 10 βαθμούς συγκομιδή και highlight τη νίκη επί του Ηροδότου. Η ομάδα του Μανώλη Σκύβαλου μπήκε στο εφετινό πρωτάθλημα με στόχο να παλέψει για την άνοδο και ταυτόχρονα να αναδείξει νέα παιδιά που θα αποτελέσουν το μέλλον του συλλόγου. Μπορεί έως τώρα να μην έχει πετύχει να βρίσκεται στην πρώτη τριάδα και να θεωρείται από τα φαβορί για την άνοδο, έχει καταφέρει όμως να βάλει πιτσιρικάδες που παίρνουν παιχνίδια στα πόδια τους και δείχνουν έτοιμα να «σηκώσουν» στις πλάτες τους τον ΠΟΑ τα επόμενα χρόνια.

Η απογοήτευση...

Ο Πόρος έκλεισε τον α' γύρο χωρίς νίκη και με μόλις 2 βαθμούς. Άλλαξε προπονητή, ενισχύθηκε μεταγραφικά και ελπίζει σε μία καλύτερη εικόνα στο δεύτερο μισό. Στην παρθενική του συμμετοχή στη Γ' Εθνική είχε στόχο να φανεί ανταγωνιστικός και το έχει καταφέρει, αλλά δεν παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει. Έχει χάσει ματς στα τελευταία λεπτά, έχει χάσει ματς που θα μπορούσε να κερδίσει. Με τον Σουτζή στον Πόρο άπαντες στο σύλλογο ελπίζουν ότι θα αρχίσει η... αντεπίθεση.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (15:00):

Επισκοπή-ΠΟΑ
Ηρόδοτος-Πανακρωτηριακός
ΑΟΑΝ-Γιούχτας
ΣΥΝΚΑ ΑΕΕΚ-Ρεθυμνιακός
Ρεπό: Πόρος

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

1. Επισκοπή 20
2. Ηρόδοτος 16
3. Γιούχτας 14
4. ΑΟΑΝ 12
5. ΠΟΑ 10
6. Ρεθυμνιακός 10
7. Πανακρωτηριακός 10
8. ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ 7
9. Πόρος 2

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.