Τι είδε ο Φαν Σιπ στην Τρίπολη

SMS

Το συνεχές «τσεκάρισμα» του ομοσπονδιακού τεχνικού και πώς μπαίνει στην εξίσωση ο ΟΦΗ

H παρουσία του Ολλανδού προπονητή το απόγευμα της Κυριακής στο ματς του ΟΦΗ στην Τρίπολη δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως έκπληξη, αφού ο Φαν Σιπ έχει δείξει κατά την παρουσία του στον γαλανόλευκο πάγκο ότι βάζει στο κάδρο όλα τα ματς της Super League έχοντας υπό συνεχή παρακολούθηση ποδοσφαιριστές που μπορούν να κληθούν στην Εθνική.

Στην Τρίπολη τόσο ο ΟΦΗ όσο και ο Αστέρας έχουν παίκτες που μπορούν να απασχολήσουν στο προσεχές μέλλον, ωστόσο δεν είναι μόνο η παρακολούθηση τους από πλευράς Φαν Σιπ, αλλά και η εξέλιξή τους. Και ο Ολλανδός προπονητής παρακολουθεί ακριβώς αυτό, γνωρίζοντας πλέον τους περισσότερους Έλληνες παίκτες. Βλέπει τη βελτίωση, την εξέλιξη, θέλει να είναι ενήμερος για περιπτώσεις που τον ενδιαφέρουν.

Για παράδειγμα, η περίπτωση του Ουές που αναφέρθηκε τις προηγούμενες μέρες και ουσιαστικά «προσωποποιήθηκε» η παρουσία του Φαν Σιπ στην Τρίπολη λόγω του παίκτη του ΟΦΗ, δεν είναι άγνωστη για τους επικεφαλής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε πρόσφατα και με τις Ελπίδες και ο ομοσπονδιακός προπονητής έχει ολοκληρωμένη άποψη χωρίς να χρειάζεται να πάει στην Τρίπολη μόνο για εκείνον. Τον ξέρει, γνωρίζει τις δυνατότητες του και δεν περίμενε το ματς του ΟΦΗ με τον Αστέρα για να τον δει.

Και ο Κώτσιρας του Αστέρα και ο Μαρινάκης του ΟΦΗ είναι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στην εξίσωση για τις πιθανές, επόμενες, κλήσεις. Επίσης είναι και ο Διαμαντής, για τον οποίο, όπως ακριβώς με την περίπτωση Ουές, ο Φαν Σιπ έχει άποψη από την παρουσία του στις Ελπίδες. Δεν τους βλέπει τώρα, δεν τους γνωρίζει τώρα, τους ξέρει και ενημερώνεται για την εξέλιξή τους.

Το δεδομένο είναι ότι ο ΟΦΗ βρίσκεται στο κάδρο του Ολλανδού τεχνικού. Ο Κοσμάς Τσιλιανίδης θα φορούσε τα γαλανόλευκα αν δεν ήταν άτυχος με το σοβαρό τραυματισμό του, ενώ ο Νίκος Μαρινάκης, όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν, είναι πάντα μέσα στο μυαλό για το μέλλον. Εξάλλου είναι παίκτης, όπως και ο Ουές, που μπορούν να αγωνιστούν στο δεξί άκρο της άμυνας, εκεί δηλαδή που επικεντρώνεται η συζήτηση και η κριτική για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και τις επιλογές του Φαν Σιπ.

Ο αγώνας της Τρίπολης, εν κατακλείδι, ήταν μία ευκαιρία για τον ομοσπονδιακό μας προπονητή να δει από κοντά ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων που βρίσκονται στο «μπλοκάκι» του. Μην ξεχνάτε ότι με τον κορωνοϊό και τα μέτρα, δεν είναι εύκολα πλέον τα ταξίδια στο εξωτερικό και ο Τζον Φαν Σιπ περιορίζεται κυρίως στις εγχώριες μετακινήσεις.

Όσον αφορά στα ματς της Εθνικής τον Νοέμβριο, με τα τωρινά δεδομένα φαντάζει δύσκολο να έχουμε κάποια έκπληξη στις κλήσεις και όλα δείχνουν ότι ο Ολλανδός θα πάει σε πιο safe επιλογές ίσως με 1-2 αλλαγές. Το έδειξε εξάλλου στα τελευταία ματς της ελληνικής ομάδας όπου δημιουργείται σιγά-σιγά ένας κορμός. Σε αυτό τον κορμό σύντομα θα δείτε και τον ΟΦΗ, ο οποίος με το ελληνικό στοιχείο που τον κάνει να ξεχωρίζει πάντα θα είναι στις σκέψεις του Φαν Σιπ.


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.