Τι είπαν Δανδάλης - Προύφας για την ιστορική άνοδο της γυναικείας ομάδας βόλει του ΟΦΗ

13:45 | 16/05/2023

Μεθυσμένη πολιτεία είναι η γυναικεία ομάδα βόλει του ΟΦΗ, μετά την άνοδο στην Α2, για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου.

"Είναι πράγματι μια μεγάλη επιτυχία. Όχι μόνο για τον ΟΦΗ, αλλά για το κρητικό βόλει" ανέφερε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ και του ΤΑΑ ΟΦΗ Γιάννης Δανδάλης.

Οπως τόνισε ο Γιάννης Δανδάλης: "Είναι μια δουλειά δυο ετών, με παιδιά νεαρά.Ακολουθήσαμε το δύσκολο δρόμο.Το δρόμο της δουλειάς και δικαιωθήκαμε. Η πασαδόρος μας, είναι 17 ετών. Σε κομβικές θέσεις για την ομάδα μας, οι ακραίες μας, η Πρινιωτάκη είναι 15 ετών και η Φανιουδάκη 18, αλλά και η Πιτσούλη, η κεντρική μας, που ήταν μια έκπληξη απο πλευράς αγωνιστικής παρουσίας, στο παιχνίδι με τον Φοίβο Μελισσίων, 16 ετών. Η επιτυχία που ήρθε, είναι το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς που γίνεται τα τελευταία δύο χρόνια".

Για το αν η επιτυχία αυτή, απαλύνει την πίκρα του υποβιβασμού της ανδρικής ομάδας, απο την Volley League μετά απο 4 χρόνια συνεχόμενης παρουσίας, ο Γιάννης Δανδάλης ανέφερε ότι: "οι χαρές και οι λύπες είναι μέσα στον αθλητισμό. Δεν χρειάζεται μεγάλος ενθουσιασμός, για την άνοδο των γυναικών, αλλά ούτε και θα τα βάψουμε μαύρα για τον υποβιβασμό της ανδρικής ομάδας απο την Volley League. O ΟΦΗ έχει μια συνέχεια".

Για την πρόκληση της Α2, για τα κορίτσια, τόνισε ότι "η Α2 είναι μια δύσκολη κατηγορία. Η ομάδα θα ενισχυθεί σε σημαντικές θέσεις. Πιστεύω ότι μπορεί να έχει μια αξιόλογη πορεία, ώστε αυτή η επιτυχία να μην είναι μια φωτοβολία. Εμείς έχουμε δημιουργήσει μια κυψέλη με ακαδημίες και στόχος είναι να συνεχίσουμε να βγάζουμε νεαρά και ταλαντούχα παιδιά".

O πρωτομάστορας της επιτυχίας, ο προπονητής, Νίκος Προύφας, ανέφερε με τη σειρά του, ότι "είχα πεί απο την πρώτη στιγμή ότι ο ΟΦΗ είναι η ομάδα που μπορεί να υποστηρίξει κάτι τέτοιο. Και πέρσι φτάσαμε κοντά, στην άνοδο στα μπαράζ, αλλά αλλά βγήκαμε τρίτοι. Φέτος τα καταφέραμε. Ευχαριστώ τη διοίκηση τον πρόεδρο, τον Δημήτρη Ζλατιλίδη, που μαζί το οραματιστήκαμε όλο αυτό, τους γονείς που ήταν δίπλα μας και μας εμπιστεύθηκαν τα παιδιά τους. Αλλά και φυσικα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, στις φανταστικές αθλήτριες μου. Ηταν άψογες όλη τη χρονιά, στις προπονήσεις και τους αγώνες. Δούλεψαν σκληρά και δικαιώθηκαν. Κερδίσαμε ομάδες σε αυτό το τουρνουά, που είναι για το επίπεδο της Α2 και αυτό κάνει ακόμη μεγαλύτερη την επιτυχία μας. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τη γυναίκα μου και την οικογένεια μου, που ήταν δίπλα μου, γιατί λείπω πολύ απο το σπίτι".

Για την πρόκληση της Α2, ο Νίκος Προύφας ανέφερε ότι "η ομάδα μας στηρίζεται σε νέα ταλαντούχα παιδιά απο την Κρήτη. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας και έτσι θα συνεχίσουμε. Στόχος μας είναι να κρατηθεί ο κορμός. Θα συζητήσω με τη διοίκηση. Θα κάνουμε κάποιες προσθήκες και πιστεύω ότι μπορούμε να έχουμε μια πολύ καλή παρουσία στην Α2 κατηγορία. Επίσης θέλω να αναφέρω ότι το γυναικείο τμήμα του ΟΦΗ, πήγε φέτος σε 4 τελικούς στην Κρήτη, σε όλες τις κατηγορίες. Αυτό δείχνει τη δουλειά που κάνουμε σε βάθος".

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.