Τι είπε ο Νταμπράουσκας για Τοράλ, μεταγραφές και νέα χρονιά

19:46 | 03/07/2023

Ο Λιθουανός τεχνικός μίλησε στους δημοσιογράφους στην πρώτη προπόνηση του ΟΦΗ στο ΒΑΚ

Σήμερα (Δευτέρα), παίκτες, προπονητής και το επιτελείο του ΟΦΗ βρέθηκαν στο ΒΑΚ για την πρώτη προπόνηση της ομάδα ενόψει νέας χρονιάς. Ο Κώστας Γιαννούλης στάθηκε στο γεγονός ότι ο ΟΦΗ πρέπει να αρχίσει την σεζόν όπως τελείωσε την προηγούμενη, ο Ανδρέας Καρώ αναφέρθηκε στις φιλοδοξίες του με την ομάδα ενώ αρκετά περισσότερα είπε - όπως αναμενόταν ο κόουτς Νταμπράουσκας.

Για τη νέα σεζόν: «Είμαι ενθουσιασμένος που είμαι πάλι εδώ. Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω τους παίκτες, το επιτελείο και όλους όλοι περιμένουν τη νέα αρχή. Έχουμε να αξιολογήσουμε τους παίκτες. Θέλουμε να κάνουμε κάτι καλύτερο από τη προηγούμενη χρονιά. Είναι πολύ σημαντικό να βελτιωθείς ειδικά για ένα κλαμπ το οποίο θέλει να μεγαλώσει».

Για τον στόχο της χρονιάς: «Δεν θέλω να υποσχεθεί κάτι, δεν θέλω να ξεκινήσει με υποσχέσεις. Θέλω πραγματικά να βελτιωθούμε, αν βελτιωθούμε κατά μια θέση θα παίζουμε στα play off . Είναι νορμάλ να βάζεις στόχους, όμως πιστεύω πως αρχικά πρέπει να μην κοιτάμε τόσο μακριά. Να δούμε πρώτα κάθε προπόνηση και κάθε παιχνίδι. Αυτή την περίοδο είναι σημαντικό να δουλέψουμε».

Για μεταγραφές: «Ουσιαστικά θέλουμε κάποιες προσθήκες, αλλά δεν μπορώ να μιλήσω συγκεκριμένα για θέσεις και πόσους παίκτεςΠιστεύω πραγματικά ότι είναι νωρίς να μιλήσουμε για τα χαρακτηριστικά τους. Το πιο σημαντικό είναι να προστατεύουν οι παίκτες σε όλους τους χώρους. Θέλουμε παίκτες να παίξουν για τον ΟΦΗ. Οι παίκτες αυτοί όπως έχουν παίξει στις ομάδες τους είναι αυτοί που ταιριάζουν στο πλάνο μας».

Για την τακτική: «Αυτή η χρόνια είναι διαφορετική. Θα επιλέξουμε την τακτική και θα έχουμε σταθερότητα. Είναι διαφορετικό, γιατί ξεκινάμε από την προετοιμασία και θα παίξουμε κάποια φιλικά παιχνίδια.Θα είμαστε πιο ελαστικοί και θέλουμε να προσαρμόσουμε κάποιες καταστάσεις και να δώσουμε την ευκαιρία στους παίκτες να δώσουν αυτό που μπορούν. Ίσως πάνε κάποιοι καλυτέρα από αυτό που περιμένουμε, ίσως αλλάξει και η τακτική μας βάσει αυτών που μπορούμε. Από την αρχή θα πάρουν όλοι χρόνο συμμετοχής. Μην σας φανεί παράξενο».

Πως σκέφτεται τον ΟΦΗ: «Δείξαμε και πέρυσι κάποιες στιγμές με καλό ποδόσφαιρο, ίσως να μην ήταν σε κάθε παιχνίδι καλό, αλλά θέλουμε να κυριαρχούμε, να δημιουργούμε ευκαιρίες και βέβαια θέλουμε να συνεχίσουμε αυτές τις τάσεις και να τις βελτιώσουμε.Αλλά θέλω να έχω μια ομάδα που της αρέσει να παίζει και να μην τα παρατάει. Αυτά ήταν και τα πρώτα λόγια στους ποδοσφαιριστές, ''αρπάξετε την ευκαιρία και να προσπαθήσετε'', αυτό δημιουργεί μια επιτυχημένη ομάδα».

Για το κίνητρο της 6αδας: «Όπως σας είπα και νωρίτερα, την προηγούμενη σεζόν τελειώσαμε στην 7η θέση, οποία ομάδα και να είναι στον κόσμο θέλει να βελτιωθεί κατά μια θέση.Αν το πετύχουμε θα είμαστε στην 6η θέση. Ότι είναι στο χαρτί, δυστυχώς δεν παίζει στο γήπεδο. Όποτε μπορούμε να λέμε ότι θέλουμε, αλλά όλα θα φανούν στα παιχνίδια του πρωταθλήματος.Ακόμα και πέρυσι είχαμε ομάδα ικανή να μπει στα πλέι οφ. Πραγματικά πιστεύω πως με τη νοοτροπία που τελειώσαμε πέρυσι τη σεζόν μπορούμε να την έχουμε και φέτος και με αυτές τις προσθήκες θα γίνουμε πιο δυνατή, καλύτερη ομάδα»,

Για την υπόθεση Τοράλ: «Όσο αναφορά τον Τοράλ, όντως υπάρχει ενδιαφέρον, αλλά δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Εάν κάποιος έχει μια καλύτερη επιλογή, εμείς δεν θα είμαστε εμπόδιο».

Για την Κ19: «Είμαι χαρούμενος που παίρνω αυτά τα παιδιά, τα οποία θα τα αξιολογήσουμε μαζί μας. Είναι σημαντικό και εξαρτάται και από τους ίδιους να εντυπωσιάσουν το επιτελείο. Κάποια από αυτά τα παιδιά θα είναι μαζί μας και στην Ολλανδία. Πραγματικά θέλω να χτιστεί αυτή η γέφυρα της πρώτης με την δεύτερη ομάδα, όχι μόνο στη προετοιμασία. Πραγματικά θέλω να πω στα έξι παιδιά αλλά και στους υπόλοιπους, πως η πόρτα θα είναι πάντα ανοιχτή για τα νέα παιδιά και εξαρτάται από τους ίδιους».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.