Τι είπε ο Σίμος για Εθνική, ΟΦΗ και για τους ταλαντούχους Έλληνες παίκτες

11:32 | 13/03/2022

Ο πρώην προπονητής του ΟΦΗ και νυν της Εθνικής Ελπίδων, Γιώργος Σίμος, μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης

Ο Γιώργος Σίμος αναφέρθηκε στο πόσο δύσκολο είναι να αγωνιστούν παίκτες στο Ελληνικό πρωτάθλημα λόγω πίεσης, ρωτήθηκε για τους Λύρατζη και Τσιγγάρα που έχουν χρόνο στον ΠΑΟΚ ενώ αναφέρθηκε και στην προσπάθεια του στον ΟΦΗ

Αναλυτικά όσα είπε στο Metropolis 95,5

Για τον Λύρατζη και τον Τσιγγάρα: «Δεν χαίρομαι μόνο εγώ αλλά όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι χαιρόμαστε όταν βλέπουμε Έλληνες να αγωνίζονται σε τόσο υψηλό επίπεδο, πόσο μάλλον εγώ που έχουμε τη χαρά να έχουμε αυτά τα παιδιά στην ομάδα μας, και τον Γιάννη Μιχαηλίδη και άλλα παιδιά.

Χαιρόμαστε που τα παιδιά αυτά έχουν μια αγωνιστική συνέπεια και μια απόδοση σε υψηλό επίπεδο και έτσι να συνεχίσουν και καλύτερα. Δεν με εκπλήσσει καθόλου που βρίσκονται στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, αντιθέτως θεωρώ ότι έχουν όλα τα χαρακτηριστικά, πιστεύω πως υπάρχουν και άλλα παιδιά σε αυτό το επίπεδο, και η προσωπικότητα των παιδιών αυτών είναι τόσο δυνατή.

Όλα ξεκινούν από την εμπιστοσύνη που αρχίζουν και έχουν από την ομάδα, όταν υπάρχει εμπιστοσύνη και στήριξη ανεβαίνει η αυτοπεποίθηση».

Για το αν είναι δύσκολο για τους οι Έλληνες παίκτες να αγωνιστούν στο ελληνικό πρωτάθλημα και να δέχονται πίεση: «Στον ΟΦΗ προσπαθήσαμε και βάλαμε νεαρούς Έλληνες παίκτες. Η πράξη είναι το σημαντικό από τη θεωρεία. Θεωρώ πως δεν είναι δύσκολο, είναι εύκολο, είναι μια απόφαση που πρέπει να γίνεται συνειδητά, να μην γίνεται μέσα από πρέπει και επειδή μας αναγκάσανε.

Τελευταία παρακολουθώ το πορτογαλικό πρωτάθλημα, γιατί είναι και μια από τις αντιπάλους μας τον Μάρτιο. Αν δείτε στο πορτογαλικό πρωτάθλημα πόσοι ποδοσφαιριστές στις ηλικίες αυτές και αγωνίζονται σε κορυφαίες ομάδες, Πόρτο, Μπενφίκα, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Μπράγκα. Θα καταλάβετε γιατί η Πορτογαλία είναι μια χώρα που πουλάει πολύ ακριβά, είναι αυτό που λείπει σε εμάς. Υπάρχει ταλέντο στη χώρας μας και μην ξεχνάμε κάποτε μια παρέα Ελλήνων παιδιών και πήρες το Euro.

Δεν λέμε σε μια ενδεκάδα να αγωνίζονται οι 8 στους 11, αλλά 2-3 ή και έναν. Αλλά είναι μια συνειδητή επιλογή των ομάδων. Ακόμη δεν έχει μπει μέσα στο DNA μας, ως χώρα».

Για την κλήση των δύο παιδιών στην Εθνική ανδρών: «Να ξέρετε για όλους μας στην Ομοσπονδία η προτεραιότητά μας είναι η Εθνική ανδρών. Οι δύο στόχοι που έχουμε ως Εθνική Ελπίδων είναι μια αγωνιστική διάκριση, γιατί η τιμή να εκπροσωπούμε τη χώρας μας είναι πολύ μεγάλη, και πάρα πολύ σημαντικός στόχος είναι να επανδρώσουμε ποδοσφαιριστές στην Εθνική ανδρών, όπως έγινε με τον Αλεξανδρόπουλο.

Θα χαρούμε πολύ αν ο προπονητής της Εθνική ανδρών και οι υπεύθυνοι έχουν στις επιλογές τους τον οποιανδήποτε παίκτη από την Εθνική Ελπίδων. Νιώθουμε πως και εμείς βοηθήσαμε.

Και με τον προηγούμενο προπονητή και με τον τωρινό υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία, ήδη έχουν γίνει επαφές. Είναι ξεκάθαρο πως η Εθνική ανδρών είναι η πυραμίδα της χώρας μας, είναι ύψιστη τιμή για κάποιον ποδοσφαιριστή να πάει εκεί και για την Εθνική Ελπίδων είναι ένας στόχος να μπορέσουμε να οδηγήσουμε και να ετοιμάσουμε ποδοσφαιριστές στην Εθνική ανδρών. Αν ο προπονητής της Εθνική τους θέλει, θα είναι μεγάλη μας χαρά.

Και με την προηγούμενη τεχνική ηγεσία προσπαθούσαμε να έχουμε μια κοινή συνισταμένη για είναι εύκολη μετάβαση από ένα ποδοσφαιριστή της Εθνική Ελπίδων στην Εθνική ανδρών. Οι παίκτες θα πάνε από την Ελπίδων στην ομάδα των ανδρών θα είναι έτοιμοι να αγωνιστούν με βάσει τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται η Εθνική ανδρών».

Τέλος, αν υπάρχουν άλλα παιδιά από ΠΑΟΚ και Άρη που μπορεί να κληθούν στην Εθνική Ελπίδων: «Παρακολουθούμε τα πάντα. Και χθες (10/3) συνεργάτης μου βρέθηκε στην Καρδίτσα, όλα τα παιχνίδια τα βλέπουμε, όλων των ομάδων. Πάλι συνεργάτης μου ήταν στον αγώνα ΑΕΛ-Ηρακλής.

Θεωρώ πως υπάρχουν και άλλοι ποδοσφαιριστές που δίκαια θα μπορέσουν να βρίσκονται στην Εθνική Ελπίδων, η απόφαση είναι πάντα δικιά μας και με κάποια κριτήρια αγωνιστικά».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.