Τι έκαναν οι «νέοι» του ΟΦΗ και ποιοι τον «απογείωσαν»

ΟΦΗ

Μπαΐνοβιτς, Σενγκέλια, Φούντας και Γιούνγκ άφησαν το αποτύπωμά τους στο χθεσινό ματς του ΟΦΗ με τον Βόλο.

Είναι σπάνιο σε μία ομάδα να κάνουν ντεμπούτο στην αρχική ενδεκάδα τέσσερις μεταγραφές. Το έκανε ο ΟΦΗ χθες: Μπαϊνοβιτς, Σενγκέλια, Φούντας και Γιούνγκ. Το τόλμησε ο Δέλλας, ίσως έχοντας στο μυαλό του πως ακολουθεί η διακοπή, υπάρχει χρόνος για ξεκούραση και πως τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία να πάρουν την «κρυάδα».

Οι τρεις από τις τέσσερις σκόραραν και ο τέταρτος έβγαλε την ασίστ στο πρώτο γκολ. Τρομερή επίδοση, από τις σπάνιες φορές που έχουν καταγραφεί τέτοιες στο ποδόσφαιρο. Η φράση «τον εκτόξευσαν οι μεταγραφές» ταιριάζει «γάντι» σε αυτή την περίπτωση.

Ο Γιούνγκ, για παράδειγμα, που έχει παίξει ξανά και δεν μπήκε ψαρωμένος, ήταν εξαιρετικός. Κάνει από τις δουλειές που δεν φαίνονται στο γήπεδο κι αν δεν πετύχαινε το γκολ θα τον αδικούσε η πλειοψηφία των κριτικών. Ο Γάλλος έφαγε πολύ ξύλο χθες από την άμυνα του Βόλου. Και γι' αυτό το λόγο ξεκίνησε βασικός έχοντας πίσω του τον Φούντα, για να ανοίγει διαδρόμους, να τραβάει πάνω του παίκτες και να κάνει πιο εύκολο το παιχνίδι του ΟΦΗ μέσα στο «κουτί».

Ο Σενγκέλια ξεκίνησε άσχημα το παιχνίδι, πήρε τα πάνω του με το γκολ που σημείωσε. Ο πιο ανέτοιμος από τους τέσσερις «νέους» που ξεκίνησαν χθες το ματς. Το ήξερε κι ο ίδιος, το κατάλαβε και με την πάροδο του χρόνου έπαιξε περισσότερο με το μυαλό, χωρίς ρίσκο και χωρίς να χάνει τη θέση του. Δεν ήταν από τους διακριθέντες, αλλά είναι παίκτης που ξέρουμε και θα πάρει τα πάνω του όταν μάθει καλά την ομάδα και τους συμπαίκτες του.

Ο Ταξιάρχης Φούντας έβαλε γκολάρα κι αυτό φτάνει. Δεν είναι απλώς ότι σκόραρε, το έκανε με εντυπωσιακό τρόπο. Είχε το χώρο να μπει πιο μέσα, αλλά δοκίμασε το πλασέ εκτός περιοχής και δικαιώθηκε. Τα έχει αυτά τα τελειώματα ο 28χρονος επιθετικός, τα χρειάζεται αυτά τα τελειώματα ο ΟΦΗ γιατί φέρνουν εύκολα γκολ.

Για το τέλος ο Μπαΐνοβιτς. Ο πιο άγνωστος από τους τέσσερις. Οποιος τον γνώριζε πριν έρθει στον ΟΦΗ ας φέρει τον έλεγχο να του βάλω άριστα, που έλεγε κι ο αείμνηστος Αθηνόδωρος Προύσαλης στο «Μία Ιταλία από την Κυψέλη». Επειδή, λοιπόν, ήταν ο πιο άγνωστος εύλογα τα βλέμματα έπεσαν περισσότερα πάνω του. Έτοιμος, ώριμος, χωρίς αχρείαστες ενέργειες, «βλέπει» γήπεδο, έχει τρεξίματα, έχει την ποιότητα για να παίξει και ως «6» και ως «8». Αφησε πολύ ευχάριστη εντύπωση γιατί ήταν το πρώτο του παιχνίδι σε μία ομάδα στην οποία ήρθε πριν λίγο καιρό και έμοιαζε να παίζει χρόνια. Ο Σέρβος θα δώσει λύσεις στον Δέλλα αμυντικά και δημιουργικά και παρά το γεγονός πως ήρθε αθόρυβα έχω την εντύπωση πως θα αγαπηθεί πολύ από τον κόσμο του ΟΦΗ.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.