Τι ματς ήταν αυτό: Ο ΟΦΗ έκανε την ανατροπή της χρονιάς!

ΟΦΗ

ΕΠΙΚΟ παιχνίδι στο «Γεντί Κουλέ» με τον ΟΦΗ να βγάζει ψυχή στα τελευταία 12 λεπτά και να φτάνει στο 3-3 από 0-3 κόντρα στην ΑΕΚ!

Ένα ματς που θα το θυμούνται για χρόνια οι φίλοι του Ομίλου έγινε σήμερα στο "Θ. Βαρδινογιάννης". Ο ΟΦΗ έβγαλε χαρακτήρα, έδειξε τρομερά ψυχικά αποθέματα και ισοφάρισε έναν αγώνα, στον οποίον έχανε 0-3 από την Ένωση, από το 79' και μετά!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΤΡΙΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΟΦΗ

Ο Επασί υπερασπίστηκε την εστία των γηπεδούχων και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Βούρος, Διαμαντής, Πασαλίδης και Κοροβέσης.

Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Γαγιέγος, Νέιρα και ντε Γκουζμάν, ενώ στα «φτερά» της επίθεσης οι Καμάου και Λάμπρου και στην κορυφή ο Καστάνιος.

Πολύ κακός και 0-2…

Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν πιο δραστήριοι στο ξεκίνημα και μόλις στο 2’ λίγο έλειψαν να αιφνιδιάσουν, αλλά το ψηλοκρεμαστό πλασέ του Γκαρσία από δεξιά, που πρόλαβε την έξοδο του Επασί, πέρασε άουτ.

Η ομάδα του Νιόπλια δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα, στο κομμάτι της επιθετικής λειτουργίας υστερούσε και δεν είχε μπει καθόλου καλά στο ματς. Στο 15’, μάλιστα, τα πράγματα δυσκόλεψαν αρκετά, αφού ο Αραούχο με συρτό σουτ έξω από την περιοχή άνοιξε το σκορ.

Ο ηρακλειώτικος σύλλογος είχε γενικότερα θέμα στην ανάπτυξη και τη δημιουργία και ήταν εντελώς ακίνδυνος για την εστία του Στάνκοβιτς, ενώ και αμυντικά τα λάθη ήταν αρκετά. Ο αντίπαλος ήταν ανώτερος και ήλεγχε την αναμέτρηση, χωρίς να εντυπωσιάζει.

Στο 37’, πάντως, ο Γκαρσία χτύπησε τον Νέιρα και αποβλήθηκε, εξέλιξη ιδιαίτερα θετική για τον ΟΦΗ, ο οποίος «άγγιξε» την ισοφάριση στο 39’ με την υπέροχη λόμπα του Λάμπρου από περίπου 35 μέτρα.

Στη συνέχεια, βέβαια, οι ποδοσφαιριστές του Ομίλου σαν να «κοιμήθηκαν» και στο 41’, από κακή αντίδραση της άμυνας, ο Σιμάνσκι μπήκε σαν… κύριος στην περιοχή, πάσαρε στον Τσούμπερ, που σημείωσε το 0-2. Στο 44’, εξάλλου, ο Τζαβέλλας πλησίασε και σ’ ένα τρίτο γκολ.

Έκανε το αδύνατο να μοιάζει δυνατό!

Στην επανάληψη ο Μακεδόνας τεχνικός μετέτρεψε τον σχηματισμό της ομάδας του σε 4-4-2, με τον Ντουρμισάι δίπλα στον Καστάνιος. Από τις αρχές του δεύτερου μέρους οι «ασπρόμαυροι» έκλεισαν στα καρέ του τον αντίπαλο και έψαξαν το γρήγορο γκολ για να μπουν ξανά στο ματς. Στο 53’ απείλησαν, με την κοντινή κεφαλιά του Διαμαντή να περνάει άουτ.

Η είσοδος του Ντουρμισάι είχε δώσει επιθετική οντότητα στους γηπεδούχους και στο 59’ ο 25χρονος φορ συνεργάστηκε με τον Νέιρα, όμως πριν προλάβει να πλασάρει από κοντά, τον πρόλαβε ο Βράνιες.

Και ενώ οι παίκτες του Νιόπλια είχαν κυριαρχήσει στο παιχνίδι, στο 64’ από ακόμη μία τραγική αντίδραση στα μετόπισθεν, ο Ανσαριφάρντ με σουτ «έγραψε» το 0-3.

Από το σημείο εκείνο και μετά, το ματς έμοιαζε ουσιαστικά να έχει τελειώσει. Ο Νέιρα, ωστόσο, και οι συμπαίκτες του είχαν διαφορετική άποψη… Αρχικά ο Γαγιέγος είχε επικίνδυνο σουτ στο 69’ και οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να ψάχνουν το γκολ, το οποίο έβαλαν τελικά στο 79’. Ο Γαγιέγος εκτέλεσε όμορφα το φάουλ και ο Νέιρα με κεφαλιά «ψαράκι» έκανε το 1-3.

Στο 84’ ο Αργεντινός βιρτουόζος «χτύπησε» και πάλι και το «Γεντί Κουλέ» πήρε… φωτιά. Ο ΟΦΗ πίστεψε στην ισοφάριση, τα έδωσε όλα και «λυτρώθηκε» στο 92’. Τότε που ο Βούρος εκμεταλλεύτηκε την αναμπουμπούλα στην άμυνα της ΑΕΚ και διαμόρφωσε το 3-3!

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Βούρος, Διαμαντής, Πασαλίδης (46’ Ουές), Κοροβέσης, Γαγιέγος, Νέιρα, ντε Γκουζμάν, Καμάου (46’ Ντουρμισάι), Λάμπρου (71’ Γρίβας), Καστάνιος (59’ φαν Ντάινεν).

ΑΕΚ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Στάνκοβιτς, Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Λε Ταλέκ, Τσούμπερ (75’ Μάνταλος), Σιμάνσκι (89’ Σβάρνας), Γκαρσία, Άμραμπατ (62’ Σάκχοφ), Αραούχο (62’ Ανσαριφάρντ).

Δείτε εδώ τα γκολ της ΑΕΚ.

Δείτε εδώ το live του αγώνα με σχολιασμό και παραλειπόμενα.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.