Τι ζητά η UEFA για ευρωπαϊκό τελικό στο Παγκρήτιο

16:42 | 26/11/2019

Ποια είναι τα δεδομένα και ποιοι οι αντίπαλοι της ελληνικής πλευράς. Τι συζητήθηκε στη συνάντηση.

Αντιπροσωπεία του Υφυπουργείου Αθλητισμού και της ΕΠΟ, που «τρέχουν» το θέμα της υποψηφιότητας του Ηρακλείου για τη διοργάνωση ενός τελικού, το 2022 ή το 2023, της νεοσύστατης διοργάνωσης της UEFA, Europa Conference League, επισκέφτηκε, όπως διαβάσατε στο Capitano.gr, την Τρίτη το Παγκρήτιο Στάδιο, με εντολή του Λευτέρη Αυγενάκη και πραγματοποίησε ευρεία σύσκεψη ενημέρωσης προς τους τοπικούς φορείς (Περιφέρεια, Δήμος, Ένωση Ξενοδόχων, ΕΑΚΗ, ΕΠΣΗ) και φυσικά τους αρμοδίους του Σταδίου.

Συζητήθηκαν οι απαιτήσεις της UEFA, προκειμένου ο φάκελος της υποψηφιότητας να πληροί τα αυστηρά της κριτήρια και ο ορισμός ομάδας εργασίας από τους τοπικούς φορείς, η οποία πρέπει να ετοιμαστεί εντός των προσεχών εβδομάδων. Η επόμενη επίσκεψη στο Ηράκλειο του κλιμακίου των ειδικών από το Υφυπουργείο Αθλητισμού και την ΕΠΟ προσδιορίστηκε για τις 9 Δεκεμβρίου.

Ποια είναι τα δεδομένα

Η UEFA είναι ιδιαιτέρως αυστηρή και απαιτητική στις διοργανώσεις της, οπότε το να πάρουμε τον συγκεκριμένο τελικό δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Δεν φτάνει μόνο ένα καλό στάδιο για να φιλοξενήσει μία πόλη ένα τόσο σημαντικό ματς, αλλά χρειάζονται κι άλλο εκτός αυτού.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία εξετάζεις τις υποδομές της πόλης, τις συγκοινωνίες, πόσο εύκολη είναι η πρόσβαση των φιλάθλων στο στάδιο και άλλα πολλά προτού πάρει την τελική της απόφαση.

Παράλληλα, το Παγκρήτιο δεν «παίζει» μόνο του. Από τη στιγμή που γνωστοποιήθηκε η νέα διοργάνωση πολλές πόλεις της Ευρώπης εξέφρασαν ενδιαφέρον και θα καταθέσουν τους φακέλους τους, όπερ σημαίνει ότι ο ανταγωνισμός αυξάνεται.

Βέβαια, από ελληνικής πλευράς θα γίνει ό,τι καλύτερο αν και οι δυσκολίες είναι σημαντικές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σύσκεψη για τον Ευρωπαϊκό τελικό στο Παγκρήτιο

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.