Τιμωρήθηκε για το... επόμενο Μουντιάλ το Εκουαδόρ

21:30 | 08/11/2022

Η εθνική Χιλής και η εθνική Περού ζήτησαν τον αποκλεισμό του Εκουαδόρ από το Μουντιάλ 2022, με την αιτιολογία ότι χρησιμοποίησε τον Μπάιρον Καστίγιο που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στα προκριματικά του τουρνουά, με το CAS να αποφασίζει υπέρ του Ισημερινού.

Κανονικά και με τη... βούλα του CAS θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο του Κατάρ το Εκουαδόρ, με το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο να ανακοινώνει την απόφασή του για την υπόθεση του Μπάιρον Καστίγιο.

Η FIFA είχε απορρίψει τις ενστάσεις της εθνικής Χιλης και της εθνικής Περού, οι οποίες ζήτησαν τον αποκλεισμό του Εκουαδόρ από το Μουντιάλ 2022, με την αιτιολογία ότι χρησιμοποίησε τον Καστίγιο, ο οποίος δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στα προκριματικά του τουρνουά. Ωστόσο η υπόθεση μεταφέρθηκε στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο.

Το CAS αποφάσισε τελικά τη συμμετοχή του Εκουαδόρ στο Κατάρ, κοινοποιώντας παράλληλα το σκεπτικό του. Συγκεκριμένα, το Αθλητικό Δικαστήριο αναγνώρισε πως ο παίκτης χρησιμοποίησε στο διαβατήριο πλαστά στοιχεία, όσον αφορά στον τόπο και την ημερομηνία γέννησης (κατηγορείται πώς γεννήθηκε στην Κολομβία).

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.