«Τίθεται σε κίνδυνο ακόμη και η συνέχιση της Super League 2»

19:45 | 07/11/2023

Δραματική η κατάσταση στη Super League 2 - Τι αναφέρει ο ΠΣΑΠΠ.

Η Super League 2 συνεχίζεται παρά τα οικονομικά προβλήματα σε πολλές από τις ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών και Ποδοσφαιριστριών (ΠΣΑΠΠ) έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου.

Μετά τη συνάντηση εκπροσώπων του ΠΣΑΠΠ με το προεδρείο της Super League 2, ο Σύνδεσμος εξέφρασε τον προβληματισμό του για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα της Ελλάδας.

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΠΠ:

Συνάντηση με το προεδρείο της Super League 2 που αποτελούνταν από τους κ.κ. Μαρτσούκο, Σταμούλη και Βουγίδη είχε αντιπροσωπεία του ΠΣΑΠΠ, που στελεχώνονταν από τον Πρόεδρο, Γιώργο Μπαντή, τον Υπεύθυνο Επικοινωνίας Ποδοσφαιριστών, Βασίλη Παπαδόπουλο, τον Γενικό Διευθυντή του Συνδέσμου, Γιάννη Μπράχο και τον Υπεύθυνο Ποδοσφαίρου Ανδρών, Κώστα Παπαδόπουλο.

Μέσω αυτής μεταφέρθηκαν στον Σύνδεσμο τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Super League 2 και συγκεκριμένα, όπως του αναφέρθηκε σχετικά, η αδιαφορία της ΕΡΤ Α.Ε. να προχωρήσει στην ανανέωση και συνέχιση του τηλεοπτικού συμβολαίου, βάσει του νόμου (αρθρ.25 παρ. 2α Ν4809/21 ), καθώς και στο μόλις 5% που έλαβε την περσινή αγωνιστική χρονιά από τη φορολόγηση των κερδών των παικτών του στοιχήματος, αντί του 17% που προέβλεπε η αρχική ΚΥΑ.

Το προεδρείο μας τόνισε πως τα άνωθεν ζητήματα θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και τη συνέχιση του πρωταθλήματος, το οποίο φέτος και ύστερα από αρκετά χρόνια άρχισε στην προκαθορισμένη του ώρα.

Ο ΠΣΑΠΠ εκφράζει τον έντονο προβληματισμό του για την σοβαρότητα της κατάστασης που επικρατεί και η οποία για ακόμη μια φορά ενδέχεται να πλήξει το ποδόσφαιρο και τους ποδοσφαιριστές και κρούει το καμπανάκι του κινδύνου σε πολιτεία και οργανωμένο ποδόσφαιρο, ζητώντας τους να παρέχουν την πλήρης στήριξής τους ώστε να εξευρεθεί λύση.

Επιπροσθέτως ο Σύνδεσμος μετέφερε στην διοργανώτρια αρχή συγκεκριμένες προτάσεις που θεωρεί πως θα ενισχύσουν την προσπάθειά της ώστε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.