Το 10% στα γήπεδα και η νέα αθλητική πραγματικότητα

15:40 | 29/12/2021

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε ότι από τις 30 Δεκεμβρίου του 2021 η χωρητικότητα των γηπέδων της χώρας θα πέσει στο 10%,

Μειώνεται κάθετα η χωρητικότητα στα γήπεδα της χώρας ύστερα από την εισήγηση της Επιτροπής των λοιμοξιολόγων, αυτό θα συμβει από αύριο (Πέμπτη).

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης τη Δευτέρα (27/12), στα ανοικτά και κλειστά γήπεδα της χώρας θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο στο 10% της χωρητικότητας τους με ταυτόχρονο ανώτατο όριο τους 1.000 θεατές.

Διαβάστε εδώ ----> Αντίθετος με το μέτρο ο Λευτέρης Αυγενάκης

Η απόφαση ήταν να εφαρμοστεί από τις 3 Ιανουαρίου του 2022 όπως έπειτα από νέα απόφασηθα τεθεί σε ισχύ από την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου του 2021.

Αυτό σημαίνει πως η προγραμματισμένη αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Ζάλγκιρις Κάουνας (30/12, 21:00) για τη 18η αγωνιστική της EuroLeague θα διεξαχθεί με 1.000 άτομα κοινό, όπως και κάθε αναμέτρηση σε όλα τα αθλήματα στη χώρα.

Θυμίζουμε η επιτροπή της Super League Interwetten θα συναντηθεί με τον Θάνο Πλεύρη την προσεχή Πέμπτη (30/12), προκειμένου να συζητηθεί το ενδεχόμενο να αρθεί η απόφαση που προβλέπει προσέλευση στα γήπεδα μέχρι 1000 φιλάθλους (10%), με τον Υπουργό Υγείας να τονίζει ότι δεν θα αλλάξει κάτι από αυτά που έχουν ανακοινωθεί.

Προς το παρόν, οι άνθρωποι του ελληνικού αθλητισμού θα πρέπει να κάνουν υπομονή μέχρι να εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση και να αποσαφηνιστεί τι θα ισχύσει στις περιπτώσεις των αγώνων που είχαν προπωληθεί τα εισιτήρια.

Υπενθυμίζεται πως ο Θανάσης Πλεύρης είχε προειδοποιήσει ότι σε περίπτωση που παρατηρηθεί πως δεν τηρείται ο περιορισμός από τους υπεύθυνους, τότε η κυβέρνηση θα προχωρήσει και σε μέτρα διεξαγωγής των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών. Τη συγκεκριμένη εισήγηση έκανε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, την οποία και έκανε δεκτή η κυβέρνηση.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ομόφωνη απόφαση της Superleague: «Άμεση συνάντηση με Πλεύρη»

Αντίθετος με το 10% ο Αυγενάκης: «Είχα προτείνει άλλου είδους μέτρα»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.