Το 2023 ήταν η χρονιά του Τζόκοβιτς, αλλά έρχεται το 2024...

12:30 | 18/12/2023

Τρεις τίτλοι Grand Slam, ισοφάριση του σχετικού ρεκόρ με 24 τρόπαια στα κορυφαία τουρνουά,, έβδομος τίτλος στα Masters (σ.σ. επίσης ρεκόρ) και 400 εβδομάδες στο Νο 1 του κόσμου... Το 2023 που φεύγει σε δύο εβδομάδες ήταν ακόμη μία χρονιά με τον Νόβακ Τζόκοβιτς να κυριαρχεί στα γήπεδα του πλανήτη, αλλά ο κορυφαίος τενίστας δεν είναι διατεθειμένος να... αρκεσθεί σ' αυτά τα επιτεύγματα, καθώς όπως δήλωσε πρόσφατα για το 2024, «Μπορώ να κατακτήσω τέσσερα Grand Slam και το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Η μοναδική... παραφωνία για τον «Νόλε» ήταν η απώλεια του Wimbledon από τον νεαρό Ισπανό, Κάρλος Αλκαράθ, όπως παραδέχθηκε ο Σέρβος:

«Είχα μια σχεδόν τέλεια σεζόν Grand Slam, τελείωσα την χρονιά στο Νο 1 του κόσμου, πέτυχα όλους τους στόχους που είχα θέσει, κατέρριψα πολλά ρεκόρ, έγραψα την Ιστορία αυτού του αθλήματος. Είμαι ενθουσιασμένος για την σεζόν μου».

Στα 36 του χρόνια, ο «Νόλε» γνωρίζει πολύ καλά τον εαυτό του και τις αντοχές του και φροντίζει να παίζει λιγότερα τουρνουά από ό,τι παλαιότερα, αξιοποιώντας στο έπακρο τις δυνατότητες του.

«Είναι μια από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας μου», αλλά «το γεγονός ότι κέρδισα τρία από τα τέσσερα Grand Slam κι έπαιξα στον τελικό του τέταρτου, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι η καλύτερη σεζόν της ζωής μου. Ωστόσο, είναι πολύ ωραίο», τόνισε ο Τζόκοβιτς.

Ο έντονος ανταγωνισμός που συνάντησε από τους Αλκαράθ, Σίνερ και Ρούνε, αποτελεί επιπλέον κίνητρο για τον κορυφαίο πρωταθλητή. «Ξύπνησαν το θηρίο μέσα μου», εξήγησε πρόσφατα ο Τζόκοβιτς στην εκπομπή «60 Minutes» του αμερικανικού καναλιού CBS, ενώ ο χαμένος ο τελικός του Wimbledon ήταν «Μια εξαιρετική ευκαιρία να ξαναβρώ τον εαυτό μου. Με εξόργισε τόσο πολύ που χρειαζόμουν να κερδίσω τα πάντα κατά την διάρκεια της αμερικανικής περιοδείας στη συνέχεια».

Για το 2024, στο ανεκπλήρωτο -προς το παρόν- όνειρό του για τέσσερα Grand Slam σε μία χρονιά, προστίθεται και το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, ο μόνος τίτλος που λείπει από την συλλογή του, καθώς το 2008 στο Πεκίνο, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

«Έχω πάντα τις υψηλότερες φιλοδοξίες και στόχους, αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει την επόμενη χρονιά, αυτό είναι σίγουρο», σχολιάζει ο Τζόκοβιτς και προσθέτει: «Η φλόγα είναι ακόμη εδώ. Το σώμα μου ανταποκρίνεται. Το κίνητρό μου να κερδίσω τα μεγαλύτερα τουρνουά είναι άθικτο. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι, είναι ένας από τους κύριους στόχους μου για την επόμενη χρονιά, εκτός από τα Grand Slam και το Masters. Το πρόγραμμα θα είναι πολύ φορτωμένο και θα είναι μια πολύ απαιτητική περίοδος».

Οσον αφορά στο μέλλον, ο «Νόλε» επισημαίνει: «Στην ηλικία μου, και αφού έχω καταφέρει τόσα πολλά, κάνω την ερώτηση στον εαυτό μου, βαθιά μέσα μου και με τους γύρω μου. Αλλά εξακολουθώ να έχω τεράστιο κίνητρο να συνεχίσω και να γράφω την Ιστορία αυτού του αθλήματος. Μου αρέσει να αγωνίζομαι, να κερδίζω τουρνουά και να είμαι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο. Μπορούμε να πούμε ότι ο Αλκαράθ, ο Σίνερ και ο Ρούνε, θα είναι οι επόμενοι Big 3. Θα συνεχίσω όσο μπορώ να τους νικώ σε μεγάλα τουρνουά. Γιατί να σταματήσω αφού κερδίζω τους μεγαλύτερους τίτλους; Όταν αρχίσουν να με κερδίζουν, μάλλον θα το σκεφθώ».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.