Το άνοιγμα του «Γεντί Κουλέ», το πλάνο και τα διαρκείας

ΟΦΗ

Έτοιμοι στον ΟΦΗ για να ανοίξει ξανά το «Γεντί Κουλέ» μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης

Όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Τρίτης, τα γήπεδα από 15 Ιουλίου ανοίγουν ξανά και μάλιστα σε ποσοστό 85%, κατά πολύ παραπάνω από αυτό που αναμενόταν ή τουλάχιστον κυκλοφορούσε σαν φήμη. Βέβαια, το υψηλό ποσοστό οφείλεται στο γεγονός ότι στο γήπεδο θα μπαίνουν οι εμβολιασμένοι ή όσοι έχουν νοσήσει από κορονωϊό.

Πιο συγκεκριμένα, τα γήπεδα θα ανοίξουν με μέγιστη κάλυψη του 85% της χωρητικότητάς τους. Πρόσβαση θα έχουν όσοι έχουν αποκτήσει ανοσία είτε έχοντας κάνει το εμβόλιο (όλες τις δόσεις) είτε έχουν νοσήσει τους τελευταίους 6 μήνες. Όσον αφορά στα παιδιά, θα πηγαίνουν μόνο με αρνητική δήλωση self test.

Όλα τα παραπάνω σημαίνουν επί της ουσίας διαφοροποίηση του πλάνου των ομάδων για τη νέα σεζόν και αυτομάτως τα πράγματα οδηγούνται προς έκδοση εισιτηρίων διαρκείας. Αυτό φυσικά ισχύει και για τον ΟΦΗ, ο οποίος δεν περίμενε βέβαια τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, αλλά ήδη είχε καταστρώσει τα πλάνα του. Και για το πρώτο σενάριο, της χωρητικότητας δηλαδή 30%-35% και για το δεύτερο, αυτό με τους εμβολιασμένους.

Η αλήθεια είναι ότι η απόφαση να ανοίξουν τα γήπεδα στο 85% της πληρότητας μόνο χαμόγελα σκόρπισε. Μετά από 1.5 χρόνo οι εξέδρες θα γεμίσουν ξανά κόσμο και στα ταμεία των ΠΑΕ θα μπουν χρήματα από τα έσοδα των εισιτηρίων. Πέρυσι η ζημιά χωρίς κόσμο και φυσικά χωρίς διαρκείας ήταν μεγάλη για όλες τις ομάδες.

Τώρα με τα νέα δεδομένα, ο ΟΦΗ μπορεί να προχωρήσει σε έκδοση εισιτηρίων διαρκείας κάτι που θα φιξαριστεί τις επόμενες μέρες ώστε να υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Mε τη νέα εξέλιξη όσον αφορά στο θέμα του ανοίγματος των γηπέδων φαίνεται πως εγκαταλείπεται η σκέψη για χρήση του Παγκρητίου για τα μεγάλα παιχνίδια, όπως είχαμε γράψει στο πρόσφατο παρελθόν.

To σίγουρο είναι ότι οι επικεφαλής στον ΟΦΗ θα προσαρμόσουν τα πλάνα τους με βάση τις ανακοινώσεις της Τετάρτης για να προχωρήσουν σε αυτές που θα αφορούν το «Γεντί Κουλέ» για τη νέα σεζόν.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.