Το… βρήκε, ας το εκμεταλλευτεί

Απόψεις

Ο ΟΦΗ ήταν μυαλωμένος στην Λαμία και πλέον οφείλει να διατηρήσει το ίδιο προφίλ συγκέντρωσης και πειθαρχίας στη συνέχεια.

Η ομάδα του Ηρακλείου μπορεί να μην πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση, ωστόσο ο βαθμός της ισοπαλίας δε θεωρείται αρνητικό αποτέλεσμα, παρόλο που η ανάγκη για τη νίκη ήταν μεγάλη. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, το σύνολο του Παπαδόπουλου θέλει δουλειά σε πολλά κομμάτια και φυσικά η διακοπή του πρωταθλήματος δίνει αυτή την ευκαιρία.

Το σημαντικότερο, βέβαια, όφελος της κυριακάτικης συνάντησης για τους «ασπρόμαυρους» έχει να κάνει κυρίως με την πνευματική ετοιμότητα που επέδειξε ο Όμιλος. Για πρώτη φορά σε ματς Super League τη φετινή περίοδο οι «ασπρόμαυροι» ήταν πειθαρχημένοι σε όλη τη διάρκεια του.

Και σε προηγούμενα παιχνίδια ήταν τακτικά σωστοί, αλλά η έλλειψης συγκέντρωσης τους πρόδιδε. Τα εύκολα λάθη και ο στιγμιαίος αποπροσανατολισμός είχαν σαν συνέπεια οι παίκτες ν’ αποκτήσουν αρκετά χαμηλό δείκτη αυτοπεποίθησης. Στην Λαμία, ωστόσο, ο ΟΦΗ πήρε πολύ καλό βαθμό σ’ αυτόν τον τομέα. Κανείς δεν καρδιοχτύπησε, κανείς δεν ανησύχησε και τα πάντα ήταν... υπό έλεγχο, ακόμη κι όταν το σύνολο του Χάβου έδειχνε διάθεση να πιέσει. 

Οι ποδοσφαιριστές του Παπαδόπουλου δεν απειλήθηκαν καθόλου από τον αντίπαλο, ούτε προκάλεσαν οι… ίδιοι μπελάδες στους εαυτούς τους. Το απόγευμα στην Φθιώτιδα κύλησε ήσυχα και ο Όμιλος πρέπει να «πατήσει» πάνω στην ώριμη και σοβαρή παρουσία που είχε στην αναμέτρηση για να υπάρξει βελτίωση στον ψυχολογικό τομέα. Ο ΟΦΗ όχι μόνο δεν… έχασε, αλλά βρήκε κιόλας το μυαλό του και πλέον οφείλει να κάνει και την ανάλογη διαχείριση.

Χρειάζεται, βέβαια, να φτιάξει πολλά πράγματα στα αγωνιστικά, αφού για άλλο ένα ματς δεν ήταν επικίνδυνος επιθετικά, ενώ έγιναν ξανά ατομικά λάθη σε όλες τις γραμμές.  Αν οι παίκτες του Παπαδόπουλου, πάντως, προχωρήσουν με ήρεμο… πνεύμα και καλύτερο ηθικό, είναι δεδομένο ότι μπορούν να τα καταφέρουν. 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.