Το «χρυσό» κορίτσι της Κρήτης στο Capitano.gr

Special

Η Κέλλυ Κυδωνάκη πρόσφατα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καράτε, στο Sochi της Ρωσίας, μόλις στα 17 της κατάφερε μια σπουδαία επίδοση ανεβαίνοντας στο πιο ψηλό σκαλί της Ευρώπης - το Capitano.gr την συνάντησε και μίλησε μαζί της.

Δυναμική, επίμονη στους στόχους της και αφοσιωμένη ολοκληρωτικά στο καράτε, η 17χρονη αθλήτρια υποσχόμενη πολλά είναι έτοιμη να κατακτήσει τα μεγάλα σαλόνια αλλά και τις καρδιές όσων αγαπούν τον αθλητισμό.

Η Κέλλυ Κυδωνάκη και ο προπονητής της, Χαράλαμπος Σταυρουλαντωνάκης, μίλησαν στο Capitano.gr σχετικά με την πρόσφατη επιτυχία τους, το καράτε αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η ίδια εξομολογείτε ότι δεν ξέρει τι ήταν αυτό που την τράβηξε στο καράτε, όμως το ζητούσε από τους γονείς της ήδη  από τριών ετών με εκείνους τελικά να την πηγαίνουν στη σχολή όταν ήταν τεσσάρων. Ο προπονητής που την γνωρίζει πολύ καλά, πρόσθεσε ότι: «Εξαιτίας του δυναμικού της χαρακτήρα τα πράγματα πήραν τη φυσική τους ροή. Με βάση το εκρηκτικό της ταπεραμέντο διάλεξε ένα άθλημα το οποίο την εκφράζει. Είναι θέμα χαρακτήρα και μέσα στην προπόνηση και στην εξωτερική της ζωή ξέρω ότι είναι ένας μαχητής της αρέσει η επίτευξη ενός δύσκολου στόχου και νομίζω ότι αυτό όλο το προσφέρει το καράτε».

a-68.jpg#asset:4042

Σε ερώτηση μας για το πως θα χαρακτήριζε την Κέλλυ ως αθλήτρια απαντά ότι: «Η Κέλλυ είναι ένα παιδί πολύ πεισματάρικο, ένα παιδί που δεν θα τα παρατήσει ποτέ στη ζωή του όσο μεγάλος και δύσκολος και να είναι ο στόχος που προσπαθεί να επιτύχει. Μπορεί να χρησιμοποιήσει όλους τους θεμιτούς και μόνο τρόπους για να πετύχει θυσιάζοντας ακόμη και σε προσωπικό επίπεδο όλα εκείνα που θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί ή να ζήσει όπως ένα παιδί της ηλικίας της».

Για πως καταφέρνει να συνδυάσει σχολείο και πρωταθλητισμό η 17χρονη αθλήτρια αναφέρει: «Είναι αρκετά δύσκολο γιατί και η πίεση του σχολείου είναι αρκετή, αλλά όταν θέλεις γίνετε να τα συνδυάσεις όλα», ενώ ο κ. Σταυρουλαντωνάκης πρόσθεσε: «η Κέλλυ είναι αρκετά οργανωμένο άτομο, έχει τις προτεραιότητες της. Έχει θυσιάσει άλλα πράγματα που ζουν παιδιά της ηλικίας της και έχει αφιερώσει τη ζωή της πάνω στο καράτε χωρίς να παραμελεί τα μαθήματά της ενώ είναι μια άριστη μαθήτρια».

kidonakh.jpg#asset:4043

Για την εμπειρία της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, η Κέλλυ ενθουσιασμένη απαντά ότι :«Ήταν πραγματικά τέλειο. Τέτοιες εμπειρίες πιστεύω ότι μένουν σε όλα τα παιδιά που ήταν στην αποστολή και θα τα θυμόμαστε σε όλη μας τη ζωή γιατί δεν συμβαίνουν συχνά. Υπήρχε ομαδικότητα μεταξύ των συναθλητών μου και με τους προπονητές, κάτι που έφερνε ένα χαρούμενο κλίμα σε όλο το ταξίδι. Περάσαμε υπέροχα και ζήσαμε φανταστικές στιγμές». Ο προπονητής από την πλευρά του, είπε: «Εγώ δεν ήμουν μαζί με την Κέλλυ στη Ρωσία. Όπως γνωρίζετε η Εθνική ομάδα απαρτίζεται από τους ομοσπονδιακούς προπονητές που την συνόδευαν και αποτελούσαν και το προπονητικό τιμ. Είναι πραγματικά ένα πρωτόγνωρο γεγονός και φανταστείτε ότι ελάχιστοι αθλητές γνωρίζουν μια τέτοια διάκριση. Η Κέλλυ στα 17 της την έχει γνωρίσει ήδη και κατάφερε να βρεθεί στα μεγάλα ευρωπαϊκά σαλόνια και να φέρει το χρυσό μετάλλιο. Η Ελλάδα από το 2013 είχε να γνωρίσει μια τέτοια διάκριση».

Στη ερώτηση μας για το πόσο ανταγωνιστικές ήταν οι αθλήτριες που αντιμετώπισε η Κέλλυ απάντησε ότι: «Ήταν αθλήτριες υψηλού επιπέδου. Ας μη γελιόμαστε ήταν οι καλύτερες της χώρας τους άρα ήταν οι κορυφαίες και κάθε αγώνας ήταν  πάρα πολύ δύσκολος και πολύ δυνατός και δεν ήξερες μέχρι που θα προχωρήσεις». Ο προπονητής της υπερήφανος υπογράμμισε: «Σε αυτό το επίπεδο σε ένα ευρωπαϊκό ή σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα δεν υπάρχει ούτε ένας εύκολος αγώνας. Κάθε αγώνας είναι και ένας τελικός. Κάθε φορά που η Κέλλυ απέκλειε και ένα αθλητή- μια χώρα, εμείς πανηγυρίζαμε σαν να ήταν ένας τελικός. Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση να περάσεις στον επόμενο γύρο και η Κέλλυ έκανε πέντε αγώνες μέχρι τον τελικό για να καταφέρει να φτάσει σ’ αυτόν τον θρίαμβο».

Όταν ρωτήσαμε τον κ. . Σταυρουλαντωνάκη σχετικά με το πόσο τους στηρίζει το ελληνικό κράτος μας απάντησε: «Ας μη γελιόμαστε. Αυτό που λέμε οικονομική κρίση και έχει κατακλύσει τους πάντες έχει περάσει και στον αθλητισμό και στις ομοσπονδίες. Και επειδή γνωρίζω και πως ήταν πιο παλιά η ελληνική ομοσπονδία του καράτε και πως είναι σήμερα μπορώ να σας πω ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Παρόλα αυτά η ομοσπονδία προσπαθεί να είναι διπλά μας όσον το δυνατό αυτό είναι εφικτό και της το επιτρέπουν και τα δικά της οικονομικά. 

Δεν σας κρύβω ότι ο κύριος όγκος των οικονομικών καλύψεων μέχρι τώρα επιβάρυνε εμάς τους γονείς και όλους τους ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας που πολύ ευγενικά και πολύ απλόχερα πρόσφεραν τη βοήθεια τους σε εμάς. Από εδώ και στο εξής φαντάζομαι ότι τα πράγματα θα αλλάξουν, γιατί ανοίγεται ένας καινούριος δρόμος μια μεγάλη πόρτα και ο ορίζοντας της Ολυμπιάδας για την Κέλλυ κατακτώντας το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, παίρνει αυτομάτως και το εισιτήριο για την ολυμπιάδα που θα γίνει φέτος το 2018 στο Μπουένος Άιρες, της Αργεντινής. 

Ένα ελληνόπουλο, είναι πολύ δύσκολο να συμμετέχει σε ένα τέτοιο ακόμη πιο μεγάλο θεσμό, δεν νομίζω να αφήσει ασυγκίνητη ούτε την πολιτεία ούτε την ομοσπονδία μας, γενικά οποιονδήποτε ασχολείται με τον αθλητισμό και να μας χορηγήσει τα απαραίτητα. Δεν ζητάμε τίποτα παραπάνω μόνο τα απαραίτητα».

Κυδωνάκη 12

Όταν επέστρεψε από το πρωτάθλημα οι συμμαθητές της, της είχαν ετοιμάζει μια ευχάριστη έκπληξη για να την υποδεχτούν με τη Κέλλυ να αναφέρει ότι: «Ξαφνιάστηκα για να πω την αλήθεια. Δεν περίμενα τόσο θερμή υποδοχή. Ενθουσιάστηκα όταν τα είδα όλα αυτά γιατί από το πουθενά που ήμουν ήρεμη, βλέπω τα παιδιά με τα πανό να μου φωνάζουν συγχαρητήρια να με αγκαλιάζουν. Μου έφεραν λουλούδια, εκείνη τη μέρα είχα και τα γενέθλια μου και μου έκοψαν και τούρτα». Ο προπονητής της πρόσθεσε: «Όλη η ζωή της Κέλλυς είναι συνδεδεμένη με το καράτε αν θα σας δινόταν η ευκαιρία να μπείτε στο δωμάτιο της μέσα θα καταλάβετε πως κινείτε όλος ο κόσμος γύρω από το καράτε. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ό,τι έχει συμβεί μέχρι τώρα. Όλος ο κόσμος είναι καράτε για την Κέλλυ».

Σχετικά με τις προπονήσεις της με την Εθνική ομάδα υπογράμμισε: «Κάθε Σαββατοκύριακο έχουν τα παιδιά προπόνηση στην Αθήνα με την εθνική και προσπαθώ να την ακολουθώ όσο πιο πολύ γίνεται. Είμαι και στη σχολή καθημερινά. Είναι δύσκολο για ένα παιδί από τη Κρήτη να παρακολουθεί όλες τις προπονήσεις της εθνικής αλλά το προσπαθώ να πηγαίνω όσο πιο συχνά γίνεται».   

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.