Το «χρυσό» συμβόλαιο της Σουλούκου με τη Ρόμα

10:45 | 26/05/2023

Τα ιταλικά ΜΜΕ και συγκεκριμένα η εξειδικευμένη ιστοσελίδα calcio e finanza έδωσε στη δημοσιότητα την αποζημίωση της νέας διευθύνουσας συμβούλου της Ρόμα, Λίνας Σουλούκου, η οποία διορίστηκε μετά την απόφαση της διοίκησης να χωρίσει τους δρόμους της με τον προηγούμενο CEO, Πιέτρο Μπεράρντι.

Αρχικά γίνεται αναφορά στους τίτλους σπουδών της Ελληνίδας αξιωματούχου, που κατείχε ανάλογη θέση στην ΠΑΕ Ολυμπιακός. Γεννηθείσα το 1983 στη Λάρισα, μετά από σπουδές νομικής με ειδίκευση στο Αθλητικό Δίκαιο και Μεταπτυχιακό στη Νομική και Αθλητική Διοίκηση στο Πολυτεχνείο της Μαδρίτης, η Σουλούκου ξεκίνησε καριέρα στο ποδόσφαιρο, στο οποίο εργάζεται για περισσότερα από 15 χρόνια.

Το 2016 εντάχθηκε στον Ολυμπιακό ως επικεφαλής Θεσμικών και Νομικών Υποθέσεων και περισσότερο από ένα χρόνο αργότερα έγινε γενική διευθύντρια προτού διοριστεί διευθύνουσα σύμβουλος το 2018, ρόλο που κράτησε μέχρι τον Ιούνιο του 2022. Επίσης, το 2019 διορίστηκε μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA), θέση που κατέχει μέχρι και σήμερα.

Στο δια ταύτα: στα πρακτικά του Δ.Σ. υπογραμμίζονται τα καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου και γενικού διευθυντή, οι αρμοδιότητες που αφορούν κυρίως στη διαχείριση και ανάπτυξη της εταιρείας, καθώς και στο στρατηγικό πρότζεκτ για την κατασκευή του νέου σταδίου.

Επιπλέον, οι εξουσίες της κυρίας Σουλούκου περιλαμβάνουν -μεταξύ άλλων- την υπογραφή συμβολαίων έως 500 χιλ. ευρώ για τη διοίκηση του συλλόγου, έως 3 εκατ. ευρώ για συμβόλαια αθλητικών εκτελέσεων, όπως και την αντιπροσωπεία εκπροσώπησης του συλλόγου στις σχέσεις του με αθλητικές ενώσεις, γι΄ αυτό δεν είναι τυχαίο που τις τελευταίες ημέρες έκανε το ντεμπούτο της σε συνέλευση της Λίγκας στη Serie A.

Για τη θέση με όλες τις αρμοδιότητες που προαναφέρθηκαν, η Λίνα Σουλούκου θα έχει πάγια αμοιβή 800 χιλιάδες ευρώ καθαρά ως διευθύνουσα σύμβουλος και επιπλέον 50 χιλιάδες ευρώ καθαρά ως γενική διευθύντρια, με ποσοστό από 50% έως 75% των πάγιων αποδοχών ως κυμαινόμενες αποδοχές, συνδεόμενες με την επίτευξη ορισμένων στόχων.

Επιπλέον, της παρέχονται ορισμένες παροχές όπως επίδομα διαμονής (μεικτό ετήσιο ποσό 125 χιλ. ευρώ) και έξι οικογενειακά αεροπορικά εισιτήρια μετ΄ επιστροφής ετησίως μεταξύ Ρώμης και Αθήνας.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.